Zen Mod Napisano April 20 #23 Napisano April 20 moj Majstore, lako je tebi ....... kad umeš i imaš š'čim ...... BANAT and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
BANAT Napisano April 24 Autor #24 Napisano April 24 Zavrsio sam i drugi blok , proradio je kao i prvi iz cuga ! , isto tako radi bez ikakvog suma bruma ili izoblicenja . grone, LightMatic, Beli_Ninja and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 3 3
BANAT Napisano April 24 Autor #25 Napisano April 24 Nakon ovih blokova sledi mi DIY para 270-300W blokova sa 6xEL34 gde su svi delovi spremni za ugradnju , naponi ce biti B+=800V /+g2=400V koristeci isti ovaj provereni koncept ali sa malo drugacijim ulazno-drajverskim lampama , najverovatnije ce ici 6CG7(E80CC) i EF86 ,... krca44, grone and Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 3
Zen Mod Napisano April 24 #26 Napisano April 24 ako ti treba EF86 javi greota da se prodaju a greota i da stoje BANAT je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano April 24 #27 Napisano April 24 pre 4 časa, BANAT reče Zavrsio sam i drugi blok , proradio je kao i prvi iz cuga ! , isto tako radi bez ikakvog suma bruma ili izoblicenja . Nisam ni sumnjao BANAT je reagovao/la na ovo 1
BANAT Napisano April 24 Autor #28 Napisano April 24 33 minutes ago, Zen Mod said: ako ti treba EF86 javi greota da se prodaju a greota i da stoje Aco imam neku kolicinu tako da mi za sada ne trebaju , u svakom slucaju hvala ti na ponudi !
BANAT Napisano April 24 Autor #29 Napisano April 24 (izmenjeno) Moram reci da je ovaj provereni sistem rada EL34 u PP-AB1 klasi mnogo zgodan za drajversku triodu ,odnosno drajvanje g1-4xEL34, merim negativni prednapon prvih resetki i on se krece samo oko -24Vdc !, pri podesenim mirnim anodnim strujama od 4x25mA ,a pri anodnom naponu +600Vdc i +g2=300Vdc , sto meni znaci da drajverska trioda ne mora da se ``znoji`` da bi ih poterala na max. pobudu od oko 4x120mA ,tako da je ujedno i distorzija iz ulazno drajverskog stepena minimalna , sve cetiri izlazne lampe su poprilicno hladne sto ce opet da im poprilicno produzi vek pri normalnom koriscenju pojacala , pogotovu pri tisem svakodnevnom slusanju muzike ,ali zato kada zatreba izlazne snage ima je u rezervi pojacala dovoljno . Izmenjeno April 24 od BANAT Leonardo, krca44, Beli_Ninja and 1 član je reagovao/la na ovo 1 3
BANAT Napisano pre 6 časa Autor #30 Napisano pre 6 časa (izmenjeno) Za kraj ovog projekta moram reci : nista ne moze da svira muziku kao lampe ! ,pogotovu ovako podesene da rade u PP- A1 odnosno u AB1 klasi ! , posle nekoliko sati slusanja raznih muzickih zanrova zvuk ne smara usi , signal ka pojacalima ide direktno iz PC bez koriscenje bilo kakve korekcije boje tona sto je dovoljno da ih PC potera na punu izlaznu snagu , bez ulaznog signala pojacala su absolutno tiha bez ikakvog zvuka iz zvucnika kao da su iskljucena iz mreze , bass spektar je odlicno definisan sa odlicnim najnizim spektrom , isto tako je srednjetonski kao i visokotonski deo spektra odlicno definisan , 3D slika je fenomenalna mislim da je to zahvaljujuci tome sto nema upotrebe GNFB , izlazne snage ima na pretek tako da je dinamika zvuka odlicna , isto da istaknem da su posle visecasovnog koriscenja pojacala izuzetno hladna , nista se preterano ne greje pa ni lampe, tako da mogu prstima da drzim EL34 a da mi to ne smeta ni posle skoro minut vremena , sto znaci da je u ovom rezimu rada i pri normalnom svakodnevnom koriscenju dug vek lampi siguran . Izmenjeno pre 6 časa od BANAT aaa zmaju!, Beli_Ninja, grone and 7 ostalih je reagovao/la na ovo 5 4 1
Pchelac Napisano pre 58 minuta #32 Napisano pre 58 minuta Evo kako se opisuje amp ( i opipava) ...a ne ko neki...sve isto, firnajz, ubija...i nista o opipavanju ! PS. Evo me na WizzAir letu za Bergamo, a crna stjuardesa za opipavanjeee...♥️🤣 LightMatic and BANAT je reagovao/la na ovo 2
Mikorist Napisano pre 32 minuta #33 Napisano pre 32 minuta Brate, konačno neko sa erotskim nabojem. Svi pišu romane o somotu, baršunastoj crnini i trodimenzionalnim duhovima, a niko neće da kaže da li taj amp/DAC kad ga uzmeš u ruke ima kičmu ili je tanak ko folija od Wizza na 9000 metara. Ja kad uzmem stvar u ruke, prvo je opipam ko ženu. Ako pod rukom legne teško i sigurno ima šanse da legne i na uvo kao san koji neće da ode. Ako moram da pišem poeziju da bih sebe ubedio da je dobro... onda nešto nije štimalo još od kutije. Jedni opipavaju šasiju. Drugi opipavaju maštu. Firnajz....pivo.....bensendini i one trodimenzionalne slušalice što lebde kroz ružičaste slonove.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah