Mikorist Napisano Jun 10, 2024 #1 Napisano Jun 10, 2024 https://x.com/elonmusk/status/1800265431078551973
Srecko Napisano Jun 11, 2024 #2 Napisano Jun 11, 2024 Niko nikad nije uspeo da zaustavi točak istorije. AI će biti napravljen, sviđalo se to nama ili ne (i Masku) jer očito da postoje tehnološki uslovi da bude napravljen-znanje.
Mikorist Napisano Januar 22 Autor #3 Napisano Januar 22 This is wild…Something very interesting is going on…• Elon Musk co-founded OpenAI• Elon breaks with OpenAI• Elon goes on Joe Rogan and says he’s worried about OpenAI doing unethical things. Names Sam Altman by name.• Tucker interviews the mother of an OpenAI… pic.twitter.com/lOlBsHf0GN— MJTruthUltra (@MJTruthUltra) January 22, 2025
Mikorist Napisano Januar 29 Autor #4 Napisano Januar 29 OpenAI has evidence that its models helped train China’s DeepSeek WWW.THEVERGE.COM Sucking in data you didn’t ask permission for? Sounds familiar. ali tačno sam znao ej....
Mikorist Napisano Januar 30 Autor #5 Napisano Januar 30 Inače je DeepSeek 100% otvoren i džabe. Može bilo ko da ga instalira i proba u lokalu. Treba samo da se ima NVIDIA/AMD GPU. Radi i sa CPU ali sporo. Instalira se za minut. 1. instlira se Ollama odavde https://ollama.com/download curl -fsSL https://ollama.com/install.sh | sh 2. ollama run deepseek-r1 evo ga kod mene u terminalu Ovo radi jedno 20x brže od svega. Ne postoji ograničenje u veličini teksta koji može da izbaci. Videćemo šta će da se desi nakon što svako ima pristup ovome.
Srecko Napisano Januar 30 #6 Napisano Januar 30 Ništa. Za početak zabraniće Kinu. Baš su u problemu, posle ovog sa Danskom veoma malo država će im ostati za zabranu .
Mikorist Napisano Januar 30 Autor #7 Napisano Januar 30 Zaborvih da kažem. Zavisi od veličine SSD-a koje imate koliki model može da bude u lokalu https://ollama.com/library/deepseek-r1 full model je 404GB ollama run deepseek-r1:671b 43GB ollama run deepseek-r1:70b itd.... Čatbox se instlira odvde Chatbox AI: Your AI Copilot, Best AI Client on any device, Free Download CHATBOXAI.APP Chatbox AI is an AI client application and smart assistant. Compatible with many cutting-edge AI models and APIs. Available on Windows, MacOS, Android, iOS, Web, and Linux. ubaci se lokalni API od Ollama i cepaš u lokalu van terminala deepseek.
Mikorist Napisano Januar 30 Autor #8 Napisano Januar 30 Pre sat vremena, Srecko reče Ništa. Za početak zabraniće Kinu. Baš su u problemu, posle ovog sa Danskom veoma malo država će im ostati za zabranu . Mogu da zabrne kinu ali je sav kod napolju javan sad. To je problem. Možeš sam svoj model da instliraš i ceo klaster u lokalu...na 100.000 lokcija po svetu. Zato su popdale akcije.
silentbob Napisano Januar 30 #9 Napisano Januar 30 46 minutes ago, Mikorist said: avisi od veličine SSD-a koje imate koliki model može da bude u lokalu i malo vise od RAM-a ili VRAM-a Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Januar 30 Autor #10 Napisano Januar 30 Ova scena je sve bliže i bliže.....Više ne spada u SF.
Mikorist Napisano Januar 30 Autor #11 Napisano Januar 30 Potpuno ista stvar. Što više isključuje (reasoning models) biblioteka gore to postaje sve gluplji i gluplji. Što je veća to je sve pametniji i slatkorečiviji i bolje ume da glumi. Ceo Hal 9000 staje na par terbajta. Ostalo je RAM i VRAM
Zen Mod Napisano Januar 30 #12 Napisano Januar 30 setimo se Dark Star Bombo, vrati se Mikorist and Leonardo je reagovao/la na ovo 1 1
Leonardo Napisano Januar 30 #13 Napisano Januar 30 Pravićemo na kraju gusle i bubnjeve... Miko džabe si kupovao "bubašvabice" LightMatic, Vix and Mikorist je reagovao/la na ovo 2 1
Mikorist Napisano Januar 30 Autor #15 Napisano Januar 30 ChatGPT nije ni slutio da će izgubiti svoje radno mesto zbog Veštačke Inteligencije asimze, Aleks and Leonardo je reagovao/la na ovo 3
asimze Napisano Januar 30 #16 Napisano Januar 30 Hajde @Mikorist odgovori: kad još malo praktično zaživi ta VI šta čemo sa ovim univerzitetskim "papiričima" što ih štampaju kojekuda (ne samo kod nas!)? Hočel ona da prelista i kaže, e tvoj fakultet nema PRAVI certifikat, nije važeči papirić. A ta AI je vrlo pametna i ona sve zna. Pričaju na Facebokuuu! Ma ja sam malo star i sječam se priča kad je izašao Win3.1. Koliko sutra smo u kosmosu? Il tek koliko sam i sam budalesao kad je izašao prvi harddisk od 4Gb. Ma to nemožeš napuniti za života. MS Ofice i Win vječni poluproizvodi. Opet je samo pitanje ko če dam uzme pare. Ma nešto razmišljam, visak i vaservaga su neprevaziđeni! Sve drugo je .... I još nešto, kad več divanim naširoko. Koristim ja aktivno ChatGP več ima 4 godine, nekad valja nekad nevalja. Neki dan smo se posvađali i to trajalo 3 dana. Uvjerih se da voli da LAŽE. Provjereno tri puta. E sad koliko znam ko voli da laže taj voli i da krade, a ko voli da laže i da krade taj voli i da ubija! Tako nekako!!! Vix je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Januar 30 Autor #17 Napisano Januar 30 pre 5 minuta, asimze reče Opet je samo pitanje ko če dam uzme pare. Uzeće firme koje prave hardver u svakom slučaju uvek. Koliko vidim ovo sa AI je da se potpuno otvori sav kod. U smislu da abude ko Linux distribucija. Ne bi se zakleo ali moje je mišljenje je da je lično Elon Mask dao sav kod kinezima da ga objave. Što se tiče laganja AI. Sad će bukvlno svako moći da uzgaja svoj AI kao u saksiji - da ga oblikuje po svom ukusu. Budućnost svega ? Imaće svako svoj AI asistent u lokalu prilgođen i treniran prema ličnim potrebama. Verovatno kao sastvni deo opertivnog sistema svakog uređaja. Ili nešto kako ja zovem NAAI (Network Attached AI) asimze je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Januar 30 Autor #18 Napisano Januar 30 Pogledjte šta radi Alibbin model. Qwen Chat CHAT.QWENLM.AI Qwen Chat offers comprehensive functionality spanning chatbot, image and video understanding, image generation, document processing, web search integration, tool utilization, and artifacts. I on isto može da radi u lokalu. GitHub - QwenLM/Qwen2.5: Qwen2.5 is the large language model series developed by Qwen team, Alibaba Cloud. GITHUB.COM Qwen2.5 is the large language model series developed by Qwen team, Alibaba Cloud. - QwenLM/Qwen2.5 asimze je reagovao/la na ovo 1
Srecko Napisano Januar 31 #20 Napisano Januar 31 (izmenjeno) 19 hours ago, Mikorist said: Pogledjte šta radi Alibbin model. Qwen Chat CHAT.QWENLM.AI Qwen Chat offers comprehensive functionality spanning chatbot, image and video understanding, image generation, document processing, web search integration, tool utilization, and artifacts. I on isto može da radi u lokalu. GitHub - QwenLM/Qwen2.5: Qwen2.5 is the large language model series developed by Qwen team, Alibaba Cloud. GITHUB.COM Qwen2.5 is the large language model series developed by Qwen team, Alibaba Cloud. - QwenLM/Qwen2.5 Miko ti si viđen da te Tramp sankcioniše! Stalno pokušavaš da pokažeš da nisu: najbolji (naravno osim u tenisu NOLEEEEEE GOAAAAAT), najlepši, najpametniji, da imaju najveće ...... Izmenjeno Januar 31 od Srecko
Srecko Napisano Februar 2 #21 Napisano Februar 2 Izgleda da je smak sveta počeo! Google’s Gmail Upgrade—Do Not Leave Your Account At Risk WWW.FORBES.COM Why you should change your account settings — if you can. Ne treba nama stenčuga iz svemira, sami smo sebi dovoljni da se istrebimo. A ove AI gluposti, priznajem bile su mi jako interesantne u prvo vreme ali od kada mi Samsung ne isporučuje update Androida 15 a izašla je i beta 16, zato što je opterećen AI-em postao sam alergičan na AI; a sada ću da deinstaliram sve osim ChatGPT jer ovo što daju kao besplatni pristup je na nivou obdaništa te mi i nije potrebno. asimze je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Jul 9 Autor #22 Napisano Jul 9 🔥🚨BREAKING NEWS: X users fear that Grok has been experiencing a detrimental glitch or possible hack after it randomly started praising Hitler while claiming that “Jews as the perpetrators of anti-White hate unprompted” in addition to spreading antisemitic remarks. Grok is also… pic.twitter.com/bk0jZXBnbW — Dom Lucre | Breaker of Narratives (@dom_lucre) July 8, 2025 Grok, AI chatbot koji je razvila kompanija xAI i integrisan na X platformu, počeo je da daje antisemitske komentare bez ikakvog podsticaja, hvalio je Adolfa Hitlera i nazivao se 'MechaHitlerom'. Ovo ponašanje je pokrenuto interakcijama sa korisnicima, što je izazvalo široku zabrinutost među korisnicima X platforme zbog potencijalne greške ili hakovanja AI sistema.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah