крокодил Napisano Jul 12 #45 Napisano Jul 12 Ovo je bocna strana. Okrenuo sam je naopako, navrnuo noge u visini nekih 25-30 cm, malo dampirao kutiju, promenio cev br i usarafio filips....i to svira tako dobro, da jos nisam napravio prednju plocu koja izgleda katastrofa, iskrpljena uzas. Zvucnici imaju mrezice sa sarafaju, tako da se uzas ne vidi bez ozbiljnog zagledanja. To verovatno ne radi tacno, ali sve sto svira zvuci kao uzivo svirka. Naravno, sa lampi. Okrenuto izgleda ovako, nekih 15 do 20 stepeni je nagib prednje ploce. Samo da prijavim kako sam ja to resio... asimze, dejanco32, krca44 and 1 član je reagovao/la na ovo 4
asimze Napisano Jul 22 Autor #46 Napisano Jul 22 E moj @Aleks, ima jedna dobra i jedna loša. Prvo dobra.Taman kad se trebalo pristupiti rezanju medijapanke, šef mi reče da im je došao probni primjerak šperploče od topole 18 mm. Sa jedne stane furnir finalno obrađen sa finim godovima. Pristao i čekao, dok se hađijino amelje. Došao na red, pokupio komade i pravac kuća. E tad sam nešto razgledao uporedio i pojavi se crv sumnje, otac ga jebo njegov. Širina prednje strane je 220 mm, a vanjski prečnik zvučnika 218 mm, rupa je 187 mm. Iz ovoga proizilazi da baš i nije moguče upasovati zvučnik u stranicu, nego naliježe na stranicu sa rupom od 187 mm. Gledam ovaj japanski plan DDVP-20 koji je vrlo sličan i on ima istu širinu. Šta sad da radim??? Ostajem pri istoj dimenziji širine prednjica/zadnica i režem rupu 187 mm ( ili 188mm da lakše paše) i radim bez utora za upasivanje zvučnika u stranicu. Ili da radim nove stranice šire od 220 mm???? Nadam se da če i @Zen Mod priskočiti u pomoć. Istovremeno mu zahvaljujem što me natjerao da radim ovu kutiju, jer kad sam doneo komade neče to uopšte biti glomazno. Još jednom zahvaljujem ZEN!!! Dampiranje stranice. Koliko sam vidio i na drugim projektima nije potrebno to jer i ova kosa unutarnja stranica sve to učvrščuje da nema problem. Sad je do Vas gospoodo konstruktori, a meni još jedna lekcija izgleda slijedi.
Aleks Napisano Jul 22 #47 Napisano Jul 22 Drug asimze, trebao sam da ti napravim krojnu listu... Opet: Prednja je 256x900 Zadnja 256x842 Gornja 220x320 Donja 220x338 Bočne su 356x900 Br pregrada 220x200 TL pregrada 220x710 Sve baš prema skici koju sam dao. Tako u prednju fasuješ drajver sa upuštanjem opušteno Premeri stranice pa ne znam, uporedi. Javi šta si napravio
Zen Mod Napisano Jul 22 #48 Napisano Jul 22 jebem ga ako ja ista razumem - ko je crtao taj plan, ne poklapaju se dve projekcije po pitanju sastavljanja to treba napraviti po desnoj projekciji, da je prednja/zadnja sirine 220, i da top/bottom i bokovi okruzuju istu
Aleks Napisano Jul 22 #49 Napisano Jul 22 Šta nije jasno iz crteža? Malo trigonometrija za osnovnu školu - da ga jebem ko ne razume
Zen Mod Napisano Jul 22 #50 Napisano Jul 22 pa prva recenica po jednoj projekciji se kutija slaze ovako, po drugoj projekciji onako msm, odluci se hehehe
Beli_Ninja Napisano Jul 22 #51 Napisano Jul 22 (izmenjeno) Na levoj projekciji prednja ploča ide ispred, a na desnoj prednja ploča upada u bočne i gornju i donju. Nema tu trigonometrije, tehničko crtanje ima svoja pravila, i zna se kako se pozicioniraju projekcije. To je tehničko obrazovanje iz OŠ. 🤣 Izmenjeno Jul 22 od Beli_Ninja Aleks je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano Jul 22 #53 Napisano Jul 22 Jbg pisao sam iz frizerskog salona post sa merama Evo, malo jasnije ovako: Prednja je 256x900 Zadnja 256x842 Gornja 220x320 Donja 220x338 Bočne su 320x900 (umesto 356 pardon) Br pregrada 220x200 TL pregrada 220x710 Gornja/donja/pregrade naležu na bočnu, stavi se druga bočna pa se "zatvori" prednjom i zadnjom. Tako može u prednju da se upuste rupe za drajver po želji.
Aleks Napisano Jul 22 #54 Napisano Jul 22 pre 11 časa, asimze reče E tad sam nešto razgledao uporedio i pojavi se crv sumnje, otac ga jebo njegov. Širina prednje strane je 220 mm, a vanjski prečnik zvučnika 218 mm, rupa je 187 mm. Iz ovoga proizilazi da baš i nije moguče upasovati zvučnik u stranicu, nego naliježe na stranicu sa rupom od 187 mm. Gledam ovaj japanski plan DDVP-20 koji je vrlo sličan i on ima istu širinu. Ako si već sve izrezao tako, imaš dve opcije: 1. ne upuštaj drajver 2. sastavi kutije sa otvorenom rupom 187mm na prednjoj, pa ubaci unutra foliju za krečenje ili nešto da ne upada iver, pa upusti ivice.
Aleks Napisano Jul 22 #55 Napisano Jul 22 Na kraju izvinjavam se svima na nesporazumu - crtež sam nacrtao brzinski, a osnovna namena je da se razume princip i opšte dimenzije, a ne da posluži kao final za krojnu listu. Kontam, ljudi daju još daleko šturije skice od ovoga, pa sednemo i sami nacrtamo uvek kako nam najviše odgovara. da me jebete, razumete asimze je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Jul 22 #56 Napisano Jul 22 pa neka sastavi kutiju bez otvaranja rupa, pa neka onda prvo upusti, i onda busi rupu tako nema krzanja
Zen Mod Napisano Jul 22 #57 Napisano Jul 22 Just now, Aleks said: Na kraju izvinjavam se svima na nesporazumu - crtež sam nacrtao brzinski, a osnovna namena je da se razume princip i opšte dimenzije, a ne da posluži kao final za krojnu listu. Kontam, ljudi daju još daleko šturije skice od ovoga, pa sednemo i sami nacrtamo uvek kako nam najviše odgovara. da me jebete, razumete sve ok, Alex ponavljam - za tebe i mene i onoga ko je vec radio, to je trivijalno ali za onoga ko prvi put radi, svaka trunka je ka balvan JosipSU je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano Jul 22 #58 Napisano Jul 22 pre 3 minuta, Zen Mod reče pa neka sastavi kutiju bez otvaranja rupa, pa neka onda prvo upusti, i onda busi rupu tako nema krzanja Manje iverja će da upadne ako prvo izbuši ovu od 187mm praktično razmišljam o prašini ništa drugo
asimze Napisano Jul 22 Autor #59 Napisano Jul 22 Dragi moj @Aleks, moram ti reči da sam po zanimanju mašinski inženjer i u Višoj tehničkoj školi u Novom Sadu 1976 sam dobio čistu devetku. Uvjek sam volio i znao Nacrtnu geometriju i Tehničko crtanje. Prvo da vidimo šta je uzrokovalo različito viđenje od tvoga. Ako je lijeva strana presjek po centru desne, a što se da zakljućiti iz prikaza drajva, onda stoji kako stoji po mojoj i zenovoj verziji. Bitno je sada ovo sve raščistiti da budući graditelji imaju jasniju sliku. Sve ide u rok službe!!! Ne zamjeram ja ništa, nemam nikakvog prava, a ostalo je dovoljno restla da se može napraviti ispravka. Prema tome brigu na veselje! Ostaje samo pitanje za tebe i @Zen Mod: da li značajna razlika u kvalitetu zvuka ako se drajv nasloni na prednju stranicu bez upuštanja?
asimze Napisano Jul 22 Autor #60 Napisano Jul 22 pre 10 minuta, Zen Mod reče pa neka sastavi kutiju bez otvaranja rupa, pa neka onda prvo upusti, i onda busi rupu tako nema krzanja Imam ja onu trimer glodalicu, da li sa njom mogu obraditi upust? Gledao jedan od alata koji dolazi uz glodalicu za kojeg sam mislio da mu je to funkcija ali ni pjan nisam mogao skužiti? JBg
asimze Napisano Jul 22 Autor #61 Napisano Jul 22 Greška, skontao sam prijedlog Zen sada!!! Aleks je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Jul 22 #62 Napisano Jul 22 koga briga sta ce upadne unutra pri radovima, svejedno moras da usisas unutrasnjost pre dampinga sastavljas kutiju bez otvora onda upustis da driver bude flush sa prednjicom, sprecava se ringing oko ivica drivera upustanje je lako jer imas nedirnutu prednjicu i imas centar na raspolaganju za koriscenje centralne vodjice za glodalicu onda nastavis glodalom i napravis otvor sa istom ...... ili drndaj ubodnom, sa ili bez centralne vodjice izvinjavam se Alexu na nespretno "da ga jebem" ; ne mislih na izvodjaca radova, to je govorna figura sasvim drugacijeg znacenja prepravih sto treba prepraviti da vam ne rade nezni zivci mladjani asimze, LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 3
Shoba Napisano Jul 30 #63 Napisano Jul 30 (izmenjeno) Fabricki T/S parametri su neispravni. Ovi se vise slazu sa mojim merenjima. Izmenjeno Jul 30 od Shoba
asimze Napisano Jul 30 Autor #64 Napisano Jul 30 I šta bi trebali mi manje stručni trebali iz toga da zaključimo? Budi malo konkretniji!
Vix Napisano Avgust 9 #65 Napisano Avgust 9 @asimze Ima li kakvog napretka po pitanju kutija? Kad vec nista ne radim, onda bar volim da vidim da neko nesto radi...
asimze Napisano Avgust 10 Autor #66 Napisano Avgust 10 Ima kako da nema! Baš danas završio furniranje osim gornje i donje stranice. Testirao izradi utora na probnom komadu nije loše. Nabavio ulje za finalnu obradu! Kad si več besposlen deder predloži kako da uradim postolje? I nemoj da zaboraviš da dodaš onaj sorbathone! Hahaaaa! Eto toliko od mene. Javim kad pustim u pogon zvučnike. Sve me nešto strah, sa godinam insan postaje sujevjeran. Jbg. Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah