Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Zocky je radio pločice, a po nekim Past labs pločicama. A te su rađene, prema dabome, originalima. Znači neko je dao svoj amp da se rasturi, uradi komplet reverse engineering... sick dude. Al eto neko i to radi jbt :crazy:

Sve u svemu, lepše od pare

20250521_111237.jpg

Shonne je već to bio počeo da sklapa, krenuo je od napajanja.... komplikovano sve ovo izgleda na prvu, mnogo delova i pločica, međutim kad se zadubiš i zagledaš, sve ima smisla i Papa i njegov ortak Wayne na sve su bukvalno mislili i posvetili se svakom detalju. Zaista, top notch proizvod, nema šta.

20250521_111307.jpg

Napisano

Šta ima (novo) Ma nema ništa gospođo

images (1).jpeg

Juče prođe dan u sklapanju soft starta i pobude napajanja, ono kad zamisliš da ćeš tog dana da polemiš 3 pločice a ceo dan radiš defektaciju jednog dela :D

Crni Kinezi, ali eto i to se dešava, da ponekad promakne neki hole za metalizirati. Prvo neki stari napojni kabel me drndao dobrih dvije ure, dok nisam zaključio da je u prekidu :Dizzy: 

Pa sam onda u potpunoj neverici otkrio da neke rupe nisu metalizirane... Sreća, samo na toj pcb. Možda je i u celom precrtavanju PCB-a promaklo tih par rupa... Ali, rešeno.

Semajlirano, uglobjeno, i test napona

20250524_220504.jpg

Pričao mi Shonne da će da ubaci više napone sekundara, da bi se dobilo na rezervi snage... Biće uglavnom zabavno sa 25V AC, tu oko +/-35V DC, više no što XA60 iska. Hladnjaci ko u priči, tako da ima rezerve ihaaj...

Napisano

U međuvremenu, igranka sas cajger na front plate. Kaže Miloš da su negdi na KP uboli, vojni

Screenshot_8.jpg

Msm ima toga ako si uporan. Kaže, 1977. god, zadnji put baždario Mile JNA 90e

Screenshot_1.jpg

Ja se iskreno nadam da ću moći ovo da prepakujem a da na s*ebem ništa, sistem je čudno napravljen, ne izvlači se mehanički deo od pozadi kao svi kršteni voltmetri već od napred se šrafi - pa se podmeće pločka ispod tanane skazalje AIKKK. Pos'o za preciznog mehaničara :D 

Screenshot_2.jpg

Ako sve bude u redu, to bi odprilike trebalo ovako da se uGlobi:

Screenshot_1.jpg Screenshot_4.jpg Screenshot_2.jpg

:wizard:

Napisano

Eee..nisu razumeli vic tada. :smesna: Sada se svi iznenade kad vide sta sve kinezi mogu da isporuce :D

P..s. Nice supplies ;)

Napisano

E lepi baš :wub:

Čuvaj to za neki lampaš, ima da legne ko budali šamar.

Ovo je razrađeno već sve, uskoro ide kod CNC rezaloglodača.

Napisano

Došo u firmu i da posečem na laser - može odma daj pripremu. 

Ajde ok pa ću da nosim kući da upustim rupe pa da vratim na plastifikaciju - ne bre kaže čovek de će se maješ eno ti na bušilicu idi izfrezenkuj i dade mi upuštač u ruke

20250603_132854.jpg

Semajlirano, uglobljeno :oke:

20250603_133216.jpg

O'šlo na plastificiraciju

20250603_134417.jpg

Napisano

I tako, Universal Gain Stages što bi kazali 'merikanci

20250610_200053.jpg

lepteyebo, 300 ojra u delovima na ove dve PCBs - moš se kupi kršteno pojačalo za te novce :rofl:

20250610_195447.jpg

Sve po :oke:

20250610_195454.jpg

Redom, odozgo na dole: Supplies, motherboards, UGSs (skoro pa ko kompjuter :D )

20250610_200309.jpg 

20250610_200315.jpg 

Ehem next ovo da napasujem: 

20250610_202242.jpg

Ja nisam baš mnogo za te bakarne šine u ovim konstrukcijama, generalno, to možemo koristiti ako trebamo negde daleko od elementa koji se greje da odvodimo toplotu - primer baš u računarima, vodiš toplotu od procesora ili GPU-a do hladnjaka bakarnim vodovima, jer bakar mnogo bolje vodi toplotu, a aluminijum bolje emituje, itd. Ali ok, tako su zamislili da se uradi, a i bolje za mene jbsga, imam manje navoja da urezujem, što mi je najstresniji posao ako me pitaš od onomad kad mi se polomila ureznica u hladnjaku za malog Babela (jbmtištotoružanosećaj). Pa tako će ići obične rupe koje ću šraf-matica da šrafim FETs za bakar, a bakar će sa M5 u hladnjak - nema da mruda :dirol:

Napisano

Nekada si morao da praviš pripremu sita, pa foto emulziju, štampaš negativ, osvetljavaš, pa praviš ram za sito... Sito štampa beše dobra, ali za male serije gotovo neisplativa.

Danas je tu UV štampa

Screenshot_20250613_112424_Gallery.jpg

Jumper must be used with single ended output!

Screenshot_20250613_112315_Gallery.jpg

Napisano
5 hours ago, Aleks said:

Nekada si morao da praviš pripremu sita, pa foto emulziju, štampaš negativ, osvetljavaš, pa praviš ram za sito... Sito štampa beše dobra, ali za male serije gotovo neisplativa.

Danas je tu UV štampa

Screenshot_20250613_112424_Gallery.jpg

Jumper must be used with single ended output!

Screenshot_20250613_112315_Gallery.jpg

input

Napisano

pa i napisao Alex u postu , poenta da treba da pise "input" mesto "output"

natpisi su u kontextu ampa (na kojem se i nalaze) a ne preampa

kalif namesto kalifa

Napisano

Ma, skužio sam i ja ali tek kad sam vidio tvoju poruku. Svaka ti čast:drinks:.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...