Srecko Napisano Avgust 17, 2024 #89 Napisano Avgust 17, 2024 (izmenjeno) Miko, kako da povežem Tidal sa ovim. Otvorio sam MConnect i on vidi Aplayer Media Renderer Ali kad pustim na sistem ne CUJEM nista. Zaboravio sam sta treba da stavim u Aplayer umesto onih Alsa i vida samo da čuje malo zvuka. Mora da te da im. Sam si kriv. Izmenjeno Avgust 17, 2024 od Srecko
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor #90 Napisano Avgust 17, 2024 Pa ne možeš još. Prvo mora da se posesi DAC na 7778 i na 7779. Posle toga ima da radi TIDAL
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor #91 Napisano Avgust 17, 2024 obavezno štikliraj Volume control..... LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 #92 Napisano Avgust 17, 2024 Štiklirao sam. Tek sad vidim da treba da podesim i DAC si napisao.
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 #93 Napisano Avgust 17, 2024 Kako se ovde instalira drajver za DAC? Pretpostavljam da ovo koristi Običan Linux driver?
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor #94 Napisano Avgust 17, 2024 Mora da proradi pre ili kasnije. Sve je do tih podešavanja tu. Desi se i da zaglavi MConnect na telefonu pa mora da se i on restartuje. Exit Renderer ne klikci / ugasi se skroz renderer pa mora restart . To je bag
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor #95 Napisano Avgust 17, 2024 pre 1 minut, Srecko reče Kako se ovde instalira drajver za DAC? Pretpostavljam da ovo koristi Običan Linux driver? Nikako. U kernelu je. Treba odma da bude na listi
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor #96 Napisano Avgust 17, 2024 Ovo sve isto radi kao SnakeOil samo što je lepše LightMatic and Srecko je reagovao/la na ovo 1 1
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 #97 Napisano Avgust 17, 2024 IZVINI. PRETERAO SAM! ZA DANAS JE DOSTA! Imam opravdanje, hteo sam da pokažem ženi sta si napravio pa sam hteo i da čuje. Ovo druže zaslužuje i neku kintu. Pogledaj koliko nas ima zainteresovanih pa nam razreži. ZASLUŽIO SI!
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor #99 Napisano Avgust 17, 2024 pre 6 minuta, Srecko reče A gde trazim taj moj DAC? Na kartici Card Moj se zove Amanero jer DAC ima amanero na ulazu..... Tvoj treba da se zove kako se zove inače na SnakeOil....Ako je Topping D10 onda piše D10 . Broj ubaciš i potvrdiš... Prevlačiš prističem gore dole dok ga ne pronađeš namerno sve radim sa telefona da pokažem da je moguće podesiti sve sa njega LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 #100 Napisano Avgust 17, 2024 Na 7778 nece da ude jedino, na sve ostalo boce. Sad Cu da ga resetujem, Možda sam svašta otvarao pa zabagovao.
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor #101 Napisano Avgust 17, 2024 pre 3 minuta, Srecko reče Na 7778 nece da ude jedino, na sve ostalo boce. Sad Cu da ga resetujem, Možda sam svašta otvarao pa zabagovao. Mora da radi jbt..... DAC može da se podesi i sa 7779 isti config dele
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor #102 Napisano Avgust 17, 2024 Poslao sam ti na Viber link...ko zna sta ti nakucavas za 7778
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 #103 Napisano Avgust 17, 2024 Miko, pustio sam Tidal. OVO JE FENOMENALNO! Da nisam mator svr..o bi. Ne govorim o kvalitetu zvuka jer nisam merodavan za to ni po kom osnovu ALI AKO UPOREDIM SA ONIM STO SAM DO SADA SLUSAO (MPD I LMS+Squeezelite sa Linux OS 22.04.LST Server Pro i SnakeOil) OVO SE ČUJE BAREM KAO I NAVEDENO A ČINI MI SE I BOLJE. Naravno ovo je prvi utisak no moj je utisak Jos šokantniji to jest da ovo samo moze da bude bolje. Mikorist and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Srecko Napisano Avgust 18, 2024 #104 Napisano Avgust 18, 2024 Izvinjavam se svima sto sam vas sve 'masirso" juče sa pitanjima u vezi sa instalacijom Fai. Ustvari, jedini pravi problem mi je bio sto ne znam kako ni zašto Rufus očito nije napravio dobar samostartujući USB disk pa onda covek počne da sumnja na svašta: i na mrežu, na BIOS da li to moze na ovaj računar uopste da bude instalirano, IP v4 ..... . Ispostavilo se da nista od toga nije bilo problem, bar kod mene, osim USB diska. Ostala nesuvisla pitanja, koja sam postavljao Miki, su bila posledica zato sto nisam shvatio da su Mikini postovi koliko god da ih ima UPUTSTVO (gledao sam samo postove za localhost, APlayer I MConnect jer sam navikao da na XDA prva 3 posta budu OBICNO: objašnjenje aplikacije- Vega već,uputstvo, izmene a sve ostalo su pitanja). Ovde to naravno nece moći "jer si Miko, sve smislio preko noći". Zato se još jednom izvinjavam sto nisam "pazio na času". PS: MIKO, MNOGO MI SE DOPADA OVA TEMA PA BI TE ZAMOLIO DA RAZMISLIŠ DA SVE TVOJE POSTOVE-UPUTSTVO (verujem da ce biti jos nekih postova kojih ces se setiti tokom odgovaranja na naša pitanja) KAD TEMA "ODMAKNE", GRUPIŠEŠ NA POČETKU! LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Avgust 18, 2024 Autor #105 Napisano Avgust 18, 2024 Hvala tebi na ideji da napravim ovo. Da ti nisi bio više nego uporan da se napravi nešto što ne postoji - ovo ne bi ni postojalo. pre 12 časa, Srecko reče Naravno ovo je prvi utisak no moj je utisak Jos šokantniji to jest da ovo samo moze da bude bolje. To je test mašina . Običan hard, malo starija mašina. Sve su default postavke u AP. Zamisli kad postaviš ovo na noviji NUC sa SSD sa relativno skorijim CPU. Sa nekih 16GB DDR4 RAM. (ili nedajbože na nešto još jače) Pa uključiš ovde Full Memory, Full preloading - da bafferuje sve kroz RAM Pa onda ovde single core za AP Firnajz poteče posle ovoga kad se pusti FLAC i/ili DSD !!! LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Srecko Napisano Avgust 18, 2024 #106 Napisano Avgust 18, 2024 @Mikorist da si mi živ i zdrav, probudio sam se u 3.30 da izrazmisljam kako jedan od NUC da što brže podignem i naravno čim je bilo 5, počeo sam. "Ponovio" sam NUC sa novim "Crucial SSD" od 512 Giga i već nekoliko sati slušam Tidal. LightMatic and Mikorist je reagovao/la na ovo 2
Mikorist Napisano Avgust 18, 2024 Autor #107 Napisano Avgust 18, 2024 Pa da. Prvi put je najteže instalirati Srecko and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Srecko Napisano Avgust 18, 2024 #108 Napisano Avgust 18, 2024 (izmenjeno) Samo za tebe @Mikorist samo da vidiš kako sviriš (Tidal naravno) sa BubbleUPnP. Izmenjeno Avgust 18, 2024 od Srecko Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Avgust 18, 2024 Autor #109 Napisano Avgust 18, 2024 Ovako prebacujem muziku sa jednog hosta na drugi - a može i kroz Cockpit Sledeća faza je da slušaš kroz http://192.168.0.43:7778/d ili koja je već IP tu..... Srecko je reagovao/la na ovo 1
Srecko Napisano Avgust 18, 2024 #110 Napisano Avgust 18, 2024 (izmenjeno) Miko druže ovo sam od početka tražio. Zato sam i počeo da se bavim Foobar2000 (imao sam neke ideje, rekoh ti, al kad sam video kako sviraju Tidal, odmah sam pomislio i da su i player I Renderer ta liga i digao ruke od F i njihove zajednice. Počeo sam da razmišljam ponovo o Linux ili Mac OS i počeo da pribavljam knjige (ima sigurno 7 godina da nisam napisao ni red, sve se promenilo). SRECA MOJA DA TI OVO ZAVRŠI PREKO NOĆI INAČE BI NAČISTO POGINUO. Možeš da zamisliš idiota koji u 71 reši da on pokaže nekome kako nešto treba. Definitivno sam za Lazu. Pade mi na pamet da bi se možda mogao Dropbox i slicne stvari iskoristiti kao "Cloud NAS". Naravno sve sviri perfektno iz foldera, nema klasičnog Media servera ali meni uopšte ne smeta. Izmenjeno Avgust 18, 2024 od Srecko
Preporučeni Komentari
Objavljeno od Mikorist,
Uputsvo za FAI
Preporučeno od Mikorist
4 reakcije
Idi na ovaj post
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah