Srecko Napisano Avgust 22, 2024 Share #177 Napisano Avgust 22, 2024 2 minutes ago, Mikorist said: zavisi kad si instalirao zadnji Jel sme da se update-uje software Pai? Update je bio kad si rekao neki dan da si izmenio nesto, ne sećam se sta. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 22, 2024 Autor Share #178 Napisano Avgust 22, 2024 FAI NIJE PAI...... Ne menjaš ISO fajl ili to što imaš na USB. Menjam ja skripte koje povuče odavde sa diyaudio. One menjaju konfiguraciju za audio ili za Cockpit. Mogu da apdejtujem ceo AP plejer da ne menjaš iso fajl. A sam FAI uvek instalira zadnji kernel i apdejtuje debian na zadnju verziju u letu kad instaliraš. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 22, 2024 Share #179 Napisano Avgust 22, 2024 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 22, 2024 Autor Share #180 Napisano Avgust 22, 2024 IZ samog Cockpita možeš sam da apdejtujes sve Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 22, 2024 Share #181 Napisano Avgust 22, 2024 ja jos samo da naucim da udjem u ono :xxxx a da mi ne vristi browser kako nije safe za to prvo da se setim koji ono browser koristim gde je jednostavno include exception mjok, prvo da smislim gde da nadjem 6 sati koji mi nedostaju svakog dana LightMatic and Srecko je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 22, 2024 Autor Share #182 Napisano Avgust 22, 2024 pre 4 minuta, Zen Mod reče ja jos samo da naucim da udjem u ono :xxxx a da mi ne vristi browser kako nije safe ja to mogu da podesim da uopšte ne prijavljuje. da sve ide kroz HTTP. I onako sertifikat ne može da se podesi na localhost. samo onu skriptu odozgo ubacim u instalaciju za ISO. problem rešen. samo moraš ponovo da instaliraš sve..... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 22, 2024 Autor Share #183 Napisano Avgust 22, 2024 apdejtovano. nema vise https za Cockpit..... prva strana prvi post. instalacija. ko vec ima usb samo ponovo da instalira.... evo kako sad izgleda na safari / direktno ulazi bez katanca ili crvenog ekrana LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 22, 2024 Share #184 Napisano Avgust 22, 2024 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 22, 2024 Autor Share #185 Napisano Avgust 22, 2024 Nakon ponovne instalacije.... U Chrome mora keš da se obriše da izbaci da više nije https nego da je http Onda radi John Coltrane je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 22, 2024 Autor Share #186 Napisano Avgust 22, 2024 Više nema ništa da se klikće Next.....OVO je 1000% headless sve...Od instalacije preko podešavanja do slušanja. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 22, 2024 Autor Share #187 Napisano Avgust 22, 2024 pre 4 časa, Zen Mod reče prvo da smislim gde da nadjem 6 sati koji mi nedostaju svakog dana Zato sam i smislio ovo....ubaciš i radiš nešto drugo dok instalira. JEDINO mora ručno da se podesi šta je DAC i gde je muzika - odnosno ako je nema da se prebaci da je ima. Da može qrcem da se klikće ruke da ne pomerate namestio bih. Ali mora malo da se klikće LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 23, 2024 Share #188 Napisano Avgust 23, 2024 Pošto NOLETA budem izgustirao kao Predsednika, biram MIKU. Mikuuuuu za P R E D S E D N I K A ! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 23, 2024 Share #189 Napisano Avgust 23, 2024 Još par sati slušanja! Živ ti meni bio Miko, dugooooo! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Avgust 23, 2024 Share #190 Napisano Avgust 23, 2024 ^ Zar to nije se mogla cuti razlika na Keca ? Već toliko sati treba da se uoči razlika u odnosu na prethodne postavke ? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 23, 2024 Autor Share #191 Napisano Avgust 23, 2024 pre 37 minuta, Srecko reče Još par sati slušanja! Živ ti meni bio Miko, dugooooo! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Avgust 23, 2024 Share #192 Napisano Avgust 23, 2024 39 minutes ago, Srecko said: Još par sati slušanja! Živ ti meni bio Miko, dugooooo! Ako nije tajna, šta se sluša... uporedjuje ? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 23, 2024 Share #193 Napisano Avgust 23, 2024 @Doktor, upoređujem kako se čuju 2 streaming kompjutera u mom sistemu sa: DAC "SMSL D1se", integrisano pojačalo "Naim SuperNait 3" i zvučnici Domestic Monitors "Harbeth M40.1". Streaming kompjuteri su: 1. Prvi NUC + OS Linux "Ubuntu 22.04 LTS Pro" + Logitech Media Server + Player "Squeezelite R2" ili Player "MPD 0.23.12" sa Upmpdcli i 2. Drugi NUC + OS Linux "FAI IOS", " (Mikina kreacija) + Player "Album Player" sa sopstvenim rendererom i rudimentarnim serverom. Muzika koju preslušavam: 1. Tidal - MAX kvalitet koji pruža (uglavnom ono sto volim i slusam često poslednjih godina) i 2. 100-tinak GB probrane muzike sakupljene tokom godina, raznog kvaliteta. Aplikacije, UPnP/DLNA, koje sam koristio za izbor i puštanje muzike (upravljanje serverom-player-ima) su: 1. Mconnect i 2. BubbleUPnP. Razumljivo da moje oduševljenje zvukom "FAI ISO", treba prihvatiti sa velikom rezervom iz sledećih razloga: 1. Logitech-ovim gašenjem servera MySqueezeBox prestao sam da uživam u mom sistemu kao ranije (ČINILO mi se da zvuk nije bio vise dobar kao ranije NAROCITO SA TIDALA). 2. Nisam podesio parametre SnakeOil maksimalno dobro (SIGURNO) kao sto je to uradio npr. gospodin KUJA, sto sigurno utiče na kvalitet zvuka (u kom obimu ne znam jer nigde kod nekog drugog nisam slušao sistem sa digitalnim delom kao moj). 3. Ne posedujem formalno muzičko obrazovanje, npr. poput Vas, i jako sam daleko od sposobnosti da znalački procenim kvalitet zvuka, vise je to licna impresija nego ocena. Dakle sećam se jako dobro zvuka mog sistema i pre gašenja Logitech severa MySqueezeBox-a (najbolji koji sam do Mikinog "FAI ISO" imao) i mogao sam napraviti, ZA MENE , JAKO MERODAVNU KOMPARACIJU KOJI MI SE ZVUK VIŠE DOPADA. Da zaključim zvuk "FAI ISO-Mika" mi se značajno vise dopada nego zvuk "Linux-SnakeOil" (sta god to značilo, jedino znam da to nije malo ) Potpuno identičan zaključak je i moje supruge koja je još manje relevantna za ocenjivanje kvaliteta zvuka od mene. Nesumnjivo je, kao sto rekoh, da ja nisam merodavan za ovakav tip komparacije, ali takođe je NESUMNJIVO da sam ja: - "skockao" dva streaming računara, - oformio sistem za nekakvo poređenje I - koliko god da sam nestručan, utrošio sam prilično vremena da ZA SEBE ZAKLJUČIM DA LI DA SOFTVERSKI DEO DIGITALNOG DELA MOG HiFi SISTEMA ZAMENIM MIKINOM KREACIJOM "FAI ISO", sto sam vec danas sa velikim zadovoljstvom učinio. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 23, 2024 Share #194 Napisano Avgust 23, 2024 (izmenjeno) 5 hours ago, Doktor said: ^ Zar to nije se mogla cuti razlika na Keca ? Već toliko sati treba da se uoči razlika u odnosu na prethodne postavke ? Da, upravu ste, razlika se čuje trenutno, jer je kod mene i za mene to velika razlika, u pomenutom sistemu. Nisam slušao, navedeno, na drugom sistemu u dugoj sobi (Lampe "Dynaco ST-70", "Quad ESL 63".....) jer mi je u toj sobi gde je taj sistem, komplikovano-teško-puno posla da napravim korektne uslove za slušanje muzike. Ne mogu da kažem da bi moj utisak bio isti potpuno i tada, ali sam siguran da bi mi se i na njemu "FAI ISO" vise svideo. Slusam nekoliko dana poznatu muziku i poredim zato sto CUJEM neke zvuke, koje ranije nisam čuo, iz istih stvari koje inače volim i rado slusam. Izmenjeno Avgust 23, 2024 od Srecko Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 23, 2024 Autor Share #195 Napisano Avgust 23, 2024 Evo trik kako dobiti 64bit squeeze2upnp koji radi sa AP ovako dobro kako radi git clone http://github.com/philippe44/lms-upnp cd lms-upnp/ git submodule update --init cd application/ promeniti u Makefile da flags budu CFLAGS += -m64 -O3 -funroll-loops -ffast-math -fstrict-aliasing -ftree-vectorize \ -mfpmath=sse -msse2 -Wall -Wextra -Wno-deprecated-declarations \ -Wno-format-truncation -Wno-stringop-truncation LDFLAGS += -m64 -s -flto -Wl,-O1 -Wl,--as-needed -lstdc++ -pthread make kopirati iz bin foldera squeeze2upnp-linux-x86_64 sudo mkdir -p /usr/upnp/ sudo cp squeeze2upnp-linux-x86_64 /usr/upnp/squeeze2upnp sudo chmod 0777 /usr/upnp/squeeze2upnp sudo chmod +x /usr/upnp/squeeze2upnp konfiguracija /usr/upnp/confg.xml <?xml version="1.0"?> <squeeze2upnp> <common> <streambuf_size>524288</streambuf_size> <output_size>4194304</output_size> <stream_length>-2</stream_length> <enabled>1</enabled> <codecs>aac,ogg,flc,alc,aif,pcm,mp3,dsf,dff</codecs> <mode>thru</mode> <raw_audio_format>raw,wav,aif</raw_audio_format> <sample_rate>384000</sample_rate> <L24_format>0</L24_format> <flac_header>1</flac_header> <roon_mode>1</roon_mode> <forced_mimetypes></forced_mimetypes> <seek_after_pause>0</seek_after_pause> <send_icy>1</send_icy> <nudge>0</nudge> <volume_on_play>1</volume_on_play> <volume_feedback>1</volume_feedback> <send_metadata>1</send_metadata> <send_coverart>0</send_coverart> <max_volume>100</max_volume> <accept_nexturi>0</accept_nexturi> <auto_play>0</auto_play> <server>?</server> <resample_options></resample_options> </common> <upnp_socket>?</upnp_socket> <slimproto_log>info</slimproto_log> <slimmain_log>warn</slimmain_log> <stream_log>warn</stream_log> <output_log>info</output_log> <decode_log>warn</decode_log> <main_log>info</main_log> <upnp_log>info</upnp_log> <util_log>warn</util_log> <log_limit>-1</log_limit> </squeeze2upnp> servis /etc/systemd/system/squeeze2upnp.service [Unit] Description=APlayer Squeeze 2 UPnP Wants=network.target sound.target After=network.target sound.target aprenderer.service [Service] TimeoutStartSec=60 Type=simple WorkingDirectory=/usr/upnp ExecStartPre=/bin/sleep 3 ExecStart=/usr/upnp/squeeze2upnp -Z -x /usr/upnp/config.xml & disown Nice=-10 CapabilityBoundingSet=CAP_SYS_NICE StandardOutput=null StandardError=journal Restart=always RestartSec=30s [Install] WantedBy=multi-user.target [Unit] StartLimitInterval=0 StartLimitBurst=0 sudo systemctl daemon-reload sudo systemctl enable squeeze2upnp sudo systemctl start squeeze2upnp LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 24, 2024 Share #196 Napisano Avgust 24, 2024 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 24, 2024 Autor Share #197 Napisano Avgust 24, 2024 pre 3 časa, Zen Mod reče Ne beri brigu, kad instaliraš ISO iz ove teme sve se ovo automatski odradi. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 24, 2024 Share #198 Napisano Avgust 24, 2024 skonto, jos od prvog vagona instalirao zadnji jos prekojuce, 3 minute kontao kako da rutiram NAS, pa odustao Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Objavljeno od Mikorist,
Uputsvo za FAI
Preporučeno od Mikorist
4 reakcije
Idi na ovaj post
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah