Jump to content

FAI - Cockpit - Album Player ISO

Mikorist

Preporučeni Komentari

Just now, Leonardo said:

Sa velikim uživanjem i znatiželjom ispratim vašu i Mikinu prepisku i divim se vašoj bezgraničnoj potrebi za usavršavanjem sistema. Svaka čast za entuzijazam.

Nažalost, kad sam penzionisan morao sam da odustanem od angažmana u Jugoimportu (stres mi je baš smetao aritmiji i nisam mogao da izdržim, bilo je baš zeznuto) i ovo što "gnjavim" Miku je samo posledica slobodnog vremena, koje ranije nisam nikad imao, te što ne znam šta ću sa sobom:D.

Podeli na ovim sajtovima

Pre sat vremena, Srecko reče

Ja ponovih nekoliko puta da si ovo skuckao "PREKO NOĆI" zato što u toj mojoj opservaciji nisam preterano razmišljao o zvuku

Malo morgen preko noči. Rekoh ti preko telefona da već 2 godine ispitujem razne konfiguracije i podešavanja.

Cockpit je sveža ideja. A sva podešavanja za zvuk su cinculirana godinama. 

Jedan broj da promašiš u postavkama ovde recimo

RTKIT_ARGS="--scheduling-policy=FIFO
--our-realtime-priority=90
--max-realtime-priority=99
--min-nice-level=-19
--rttime-usec-max=2000000
--users-max=100
--processes-per-user-max=1000
--threads-per-user-max=10000
--actions-burst-sec=10
--actions-per-burst-max=1000
--canary-cheep-msec=30000
--canary-watchdog-msec=60000
--realtime-all-users=true
--cpu-limit-usec=50000
--max-clients=200
--max-memory-usage=1024MB
--watchdog-timeout-sec=60
--max-cpu-percent=85
--enable-jitter-protection=true
"

pregreva se CPU. Ne sme da ide više od 85%...jer u drugom podešavanju ide na 100% all cores:D

da ne pričam da razni brojevi različito sviraju....

itd...itd....

Podeli na ovim sajtovima

Kad si ovo napisao.

Mislio sam da si uplašen da te ovi odozdo, pošto si ovo smislio i ugrozio im kintu a znaš koliko su osetljivi na kintu, ne nannišane:D.

Šala na stranu, samo da te obavestim, lepa vest naravno.

APlayer (localhost:7778/d) iz foldera /Media LADNO ČITA I REPRODUKUJE SVA ONA 4 FORMATA UKLJUČUJUĆI I DSF (bez ikakvog raspakivanje, ovako kako je, osim ako ti nisi u međuvremenu dodao u kernel dodatak u smislu da čim naleti na *.dsf, raspakuje to u "letu" i reprodukuje)!

Lepota, slušam i uživam.

Šta bi dao da mozeš da se opustiš malo i da i ti uživaš:D:D:D.

Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, Mikorist said:

Malo morgen preko noči. Rekoh ti preko telefona da već 2 godine ispitujem razne konfiguracije i podešavanja.

Cockpit je sveža ideja. A sva podešavanja za zvuk su cinculirana godinama. 

Jedan broj da promašiš u postavkama ovde recimo

RTKIT_ARGS="--scheduling-policy=FIFO
--our-realtime-priority=90
--max-realtime-priority=99
--min-nice-level=-19
--rttime-usec-max=2000000
--users-max=100
--processes-per-user-max=1000
--threads-per-user-max=10000
--actions-burst-sec=10
--actions-per-burst-max=1000
--canary-cheep-msec=30000
--canary-watchdog-msec=60000
--realtime-all-users=true
--cpu-limit-usec=50000
--max-clients=200
--max-memory-usage=1024MB
--watchdog-timeout-sec=60
--max-cpu-percent=85
--enable-jitter-protection=true
"

pregreva se CPU. Ne sme da ide više od 85%...jer u drugom podešavanju ide na 100% all cores:D

da ne pričam da razni brojevi različito sviraju....

itd...itd....

A neeeee, NA MENE OTPADA SAMO DAN IPO, AJD DA NE CEPIDLAČIM 3 DANA TVOJE MUKE One 2 godine, koje pominješ, sam si se mučio zbog AMANERA:D ili su te mučili drugi.

Znaš da sam, po default, sa 70 polu gluv te BIO SAM I BIO BI ODUŠEVLJEN SA FAI I DA NE SVIRI UOPŠTE:D.

Šta bre tebi sve ne padne napamet :D.

Podeli na ovim sajtovima

@Mikorist znaš me i koliko mi je godina, da bi mogao da se pouzdaš u moj sud apriori, ALI

Imam u glavi zvuk: Linux LTS 22.04 Pro sa RT kernelom + SnakeOil + LMS Ver. 8.5.2 + Players

1. Player 1. - MPD (0.23.12) + Upmpdcli 

2. Player 2. - Squeezelite R2

koliko sam ja znao i uspeo da podesim.

OVO, TVOJE, MI SE MNOGO VIŠE DOPADA U SVAKOM POGLEDU (nisam želeo da kažem bolje svira jednostavno zbog korektnosti prema drugima, koji mogu imati drugačije mišljenje).

Podeli na ovim sajtovima

Apgrejdovan Linux. Dodato ovo na predlog AI :sarcastic_hand::D

intel_idle.max_cstate=0:

Ova komanda se koristi za podešavanje maksimalnog "C-stanja" procesora Intel. C-stanja su režimi uštede energije koje procesor može koristiti kada nije potpuno opterećen. Postavljanjem max_cstate na 0, efektivno onemogućavate procesoru da ulazi u bilo koji C-stanje uštede energije, što može poboljšati performanse sistema, ali na račun povećane potrošnje energije.

echo "options snd-usb-audio bInterval=5" | sudo tee /etc/modprobe.d/snd-usb-audio.conf:

Ova komanda dodaje konfiguraciju za USB audio uređaje u datoteku /etc/modprobe.d/snd-usb-audio.conf. Parametar bInterval=5 podešava interval u milisekundama za razmenu podataka preko USB-a. Smanjenjem ili povećanjem ovog intervala možete uticati na latenciju (kašnjenje) i stabilnost zvuka.

echo "IRQBALANCE_BANNED_CPUS=fc" | sudo tee -a /etc/default/irqbalance:

Ova komanda dodaje ili menja postavku u konfiguracionoj datoteci za irqbalance, uslugu koja pomaže u raspodeli hardverskih prekida (IRQ) među CPU jezgrima. Parametar IRQBALANCE_BANNED_CPUS=fc sprečava raspodelu određenih prekida na određena CPU jezgra (u ovom slučaju, na jezgra koja predstavljaju heksadecimalnu vrednost fc, što bi moglo da bude jezgra 2, 3, 4, i 5). To može biti korisno za optimizaciju performansi audio uređaja i smanjenje latencije.

ovo za options snd-usb-audio bInterval=5 nisam znao da postoji. za vrh koplja još bolje peva sa ovim

mora da reinstalirate.....

post 1

https://www.diyaudio.rs/topic/10902-fai-cockpit-album-player-iso/#comment-460467

Podeli na ovim sajtovima

Poruka sa PP

Citat

Dobro jutro, uspeo sam da pokrenem Cockpit i AP na opisani način, radio iz AP (FLAC radio) funkcioniše savršeno iz zvuk je neverovatan.

Trenutni problem mi predstavlja to što sam do sada muziku povlačio sa externog diska na AP i tako konzumirao istu.

Ne znam na koji način to sada da uradim, da li je uopšte moguće? Za sada nisam instalirao jučerašnji update ali planiram.

Srdačan pozdrav

Evo kako se mountuje eksterni USB/DISK

IP:9090

Utakneš u USB i pojavi se Kingston kao sdb/sdb1

2024-08-21_10-02.png

klikneš gde su tri tačkice nas sdb1

2024-08-21_10-02_1.png

Mount pa izabereš  da se mountuje /media kad se butuje -kad se detektuje mreža / pa ideš na Mount....

2024-08-21_10-03.png

ostaviš disk zakačen za računar i zaboraviš....

Podeli na ovim sajtovima

Dobar dan svima,

Obzirom da je prošlo dosta vremena od kada sam došao u kontakt sa ovim forumom tema možda nije najadekvatnija za prvi post (predstavljanje, pravila foruma itd.) ali, nisam neki DIY-er (može se reći pokušaju), barem za audio sekciju, nakon komunikacije sa Mikorist-om zamoljen sam da napišem svoje utiske o OS koji je velikodušno podelio sa svima na forumu.

Naime, do sada sam uspešno instalirao i koristio sve iteracije istog sa velikim zadovoljstvom kako načinom upotrebe tako i kvalitetom zvuka koji je proistekao .

Prilikom instalacije poslednje verzije (zapravo jedne pre poslednje-jučerašnju nisam instalirao,još) naišao sam na male probleme koje sam uz pomoć Mike vrlo jednostavno rešio (nadam sa da nisam preterano dosađivao).

Nakon pokretanja sistema (nezagrejanog) malo je reći da sam bio oduševljen onim što izlazi iz Dynaudio Contour 1.3 a preko ZenMod-ovih M5-25 i prve verzije Iron Pre uz pomoć DAC koji sam ovde na forumu nabavio od Silent Bob čini mi se, izvinjavam se ako grešim davno je bilo.

Dyaudio kao da je postao veća kutija sa mnogo više detalja, bass-a, bez dodatnog zvuka  koji bi eventualno smetao ušima itd. jednom rečju ovo je fantastično.

Želim da se javno zahvalim tvorcu software-a na trudu koji je uložio i onome što nam je omogućio, ne bih sada nabrajao sve tehničke detalje jer kroz iste nisam u celosti prošao ali kada budem savladao i taj deo pobrojaću ih.

Još jednom hvala,

Prijatan dan svima

P.S. Nadam se da nisam u velikoj meri narušio pravila foruma...

Podeli na ovim sajtovima

NOLE ne igra!

Eh kad bi njega mogao da nagovorim da se učlani na forum, a baš nam fali recite i sami, niko od Vas nema pojma ni ko je ova npr. Crnogorčević a kamoli o toj muzici, koja je veoma značajan deo opusa "glasovitih" srpskih skladatelja:D.

Ti @Mikorist uzivaš u POTPUNO ZASLUŽENOM OPŠTEM PRIZNANJU ne sme čovek više ništa ni da prokomentariše postaješ INSTITUCIJA:D.

Zen ne izlazi iz radionice i kad napiše post duži od rečenice ...... a ne bi napisao ni tu rečenicu da se ne seti s' vremena na vreme da je forum njegov:D.

@Woland digao ruke od nas, nema više ni onih divnih eseja o izložbama koje je posetio, o muzici uživo iz sinagoge ili crkve ne sećam se davno je bilo zaboravio sam (upravo nije slučajno, jer očito nedostaje) da ne pominjem da o legendarnim gramofon setups NIŠTA-TIŠINA a utisaka verujem ima:D.

@Doktor ni ne pominje više Quad ESL (to mi I najviše smeta priznajem. Tako mi nedostaju njegove opservacije o tom ČAROBNOM zvuku različitom od svega ostalog, KOJI VIŠE NI JEDAN ZVUČNIK NIJE USPEO DA PROIZVEDE, makar to bilo samo Dokovo i moje mišljenje na vasceli forum. Da pričam sam sa sobom, makar i o omiljenim ESL, još bolje da se dopisujem sam sa sobom; taj nivo još uvek nisam Bogu hvala:D, za sada.

Što bi Španci rekli LETNJA SIESTA :D.

A i priznajte, baš sam bio produktivan i napisao se postova o liku i delu gosn. Mike onoliko (bome ni Tile nije imao boljeg pisca) i nećete me se otresti:D, sve dok me supruga ne otera na more (još uvek mi nije objašnjeno šta sam pogrešio pa moram na more, a svima su puna usta demokratije pa i njoj).

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

AKo neko neče  https na Cockpit u lokalnoj mrezi (smeta mu greska o sertifikatima / koji ne rade kroz localhost - a browseri su glupi da prave razliku izmedju javnih i lokalnih adresa)

evo sktipta da iskljuci

http.sh

#!/bin/bash

# Function to disable HTTPS in Cockpit by modifying the systemd socket
disable_https_socket_cockpit() {
  # Create systemd override directory for cockpit.socket if it doesn't exist
  mkdir -p /etc/systemd/system/cockpit.socket.d/

# Create or edit the override file to remove HTTPS and add HTTP
  cat <<EOF >/etc/systemd/system/cockpit.socket.d/override.conf
[Socket]
# Remove the HTTPS listener (usually port 9090)
ListenStream=
# Add HTTP listener on port 9090
ListenStream=9090
EOF

# Reload systemd to apply the changes
  systemctl daemon-reload

# Restart the Cockpit socket to apply the new configuration
  systemctl restart cockpit.socket
}

# Function to disable HTTPS redirection in Cockpit by modifying cockpit.conf
disable_https_redirection_cockpit() {
  # Create the configuration directory if it doesn't exist
  mkdir -p /etc/cockpit/

# Create or edit the cockpit.conf file to disable HTTPS redirection and allow unencrypted connections
  cat <<EOF >/etc/cockpit/cockpit.conf
[WebService]
AllowUnencrypted=true
Redirect=false
EOF

# Restart Cockpit services to apply the changes
  systemctl restart cockpit
  systemctl restart cockpit.socket
}

# Main script execution
disable_https_socket_cockpit
disable_https_redirection_cockpit

# Verify the configuration
if ss -tuln | grep -q ":9090"; then
  echo "Cockpit is now listening on HTTP (port 9090) with HTTPS and redirection disabled."
else
  echo "Failed to disable HTTPS or redirection in Cockpit. Please check the configuration."
fi

bash http.sh

vozdra....

Podeli na ovim sajtovima

Bravo @Mikorist uvek znas sta nam treba.

Postaješ vidovit.

Ove skripte tvoje, da sam iole normalan, trebalo bi da iskopiram i da ih čuvam, za svašta mogu da zatrebaju.

PS: Ili sam dobro oprao uši ili se Fai danas raspevao kao nikad.

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...