Jump to content

FAI - Cockpit - Album Player ISO

Mikorist

Preporučeni Komentari

@Mikorist  napisao sam adresu mog servera i stavio local point /media Ali sti god da sam stavljao za path nije mi privatio a mora polje obavezno da se popuni.

Dakle ne znam šta je path:

Iz WinSCP vidim u Root mnogo foldera kad uđem na 9090 port root sadrži samo 4 sakrivena fajla ili foldera.

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

7 hours ago, Mikorist said:

Moze kako god oces.....ALi ako imas vec NAS kuci u lokalu onda ovo je opcija odavde

2024-08-18_11-08.png

Sve je na klik ....

Ako nemas NAS - moze muziku da skladistis na NUC....jbt imas 400GB slobodno 

Naravno da nemam NAS da još jedan ventilator mi zvrnda ili da ga bolesno stavim u drugu sobu a da provedem samo kabl. 

Podeli na ovim sajtovima

pre 22 minuta, Srecko reče

@Mikorist  napisao sam adresu mog servera i stavio local point /media Ali sti god da sam stavljao za path nije mi privatio a mora polje obavezno da se popuni.

Dakle ne znam šta je path:

Iz WinSCP vidim u Root mnogo foldera kad uđem na 9090 port root sadrži samo 4 sakrivena fajla ili foldera.

ides po portu 22 sftp ta IP adresa - isti je username/password

/media/

nabacas muziku tu.

2024-08-18_18-35.png

Podeli na ovim sajtovima

Tu sam i ubacio je WinSCP me upravo pušta na port 22.

I na njemu vidim masu foldera i /Media i u njega sam i strpao muziku ali me stalno pita za path.

Možda treba da dodam i u adresu servera port 22 jer tu je  folder /media

Podeli na ovim sajtovima

Naravno da znam da odatle mogu da slušam ali to nije rešenje za ovaj tvoj projekat. 

Mora da se sve radi iz UPnP/DLNA aplikacije sa mobilnog (jesmo li mi Z generacija ili nismo:D), dakle morao bi Album Player-ov Media server da joj se javi i da ga ona vidi i da se šetaš po folder-ima kao po Tidal.

Najlakše je dodati svemu pravi Media Server (Minim ..... I sl.). Naravno ladno bi to odradio i LMS ali sam na njega alergičan.

Mora ovo da se razmisli kako da se to reši a da se ne uvodi nikakav Media server 

Nigde ne zurimo.

Setićemo se kako!

Podeli na ovim sajtovima

pre 43 minuta, Srecko reče

Naravno da znam da odatle mogu da slušam ali to nije rešenje za ovaj tvoj projekat. 

Mora da se sve radi iz UPnP/DLNA aplikacije sa mobilnog (jesmo li mi Z generacija ili nismo:D), dakle morao bi Album Player-ov Media server da joj se javi i da ga ona vidi i da se šetaš po folder-ima kao po Tidal.

Najlakše je dodati svemu pravi Media Server (Minim ..... I sl.). Naravno ladno bi to odradio i LMS ali sam na njega alergičan.

Mora ovo da se razmisli kako da se to reši a da se ne uvodi nikakav Media server 

Nigde ne zurimo.

Setićemo se kako!

Pa šetaš čoveče po folderima sa telefona...Treba da klikćeš samo na dva linka. 

Ako te mrzi da klikćeš  na 7778 sažaljevam slučaj.

2024-08-18_19-21.png

Podeli na ovim sajtovima

JESTE ali mora "localhost(adresa):7778/d" I na webu si a ne u UPnP/DLNA.

Zaboravio si da je ideja da ZA MUZIKU NARAVNO da zaboraviš: server, cockpit, player, renderer DA SE TO SVE PODESI (dok ne poželiš neku promenu) i sve samo sa TELEFONA biraš, slušaš......

Mislim to već može da kako se ja zezam sa NAS-om iz Cloud. Probao sam sve radi a zakup je postao smešan.

Ne pričam ti to zbog sebe ja generalno imam tendenciju da sve radim iz Cloud I meni to odgovara ovo što sam kopirao fajlove na SSD je bilo samo za probu a inače ionako sve što mi je važno držim već na iCloud.

Svi smo različiti.

Za mene je ovo već završeno. Imam sve ono što sam želeo!

Ali je očito rešivo.

Kao što MConnect npr. zna da povuče šta hoćeš iz mog DropBox, isti je štos i znanje da to povuče i iz tvog foldera.

Ne brini saznaću nekako kako to rade!

Podeli na ovim sajtovima

Da budemo iskreni to je sa servisima tipa: QOBUZ, Tidal, Spotify..... odavno izgubilo smisao da se fizički skuplja muzički materijal (DA SU PLOČE TO RAZUMEM-to je razlika neverovatna u tehnologiji pa i zvuku, nema razloga da me iko pogrešno shvati jer se nisam izrazio koji zvuk više volim) ali da sakupljam digitalne informacije DANAS nekako mi je ....

Mogu da pomislim šta će biti kada za koju godinu u sve to značajno više uđe Apple pa i Google (priča se) ne znam.

Podeli na ovim sajtovima

9 minutes ago, Mikorist said:

Ja kao kupio jos par SSD da mi se nadju za ovo .... NEMA sanse do kraja zivota da preslusam flac-ove ni sa jednog terabajta nakrcanoga....:smesna:

Na kraju dođeš do toga da te mrzi da menidžuješ taj materijal.

Ja baš volim ovo vreme danas, i očekujem da mi za koju godinu neki AI PUŠTA MUZIKU KOJU ŽELIM-BEZ DA ME PITA A PO MOM IZBORU:D.

Podeli na ovim sajtovima

Pusti neki DSD direktno pa uporedi sa Tidalom i  UPnP/DLNA.:nananana:

Ali predhodno podesi ovo

pre 12 časa, Mikorist reče

uključiš ovde Full Memory, Full preloading - da bafferuje sve kroz RAM

2024-08-18_07-58.png

Pa onda ovde single core za AP

2024-08-18_07-59.png

Firnajz poteče posle ovoga kad se pusti FLAC i/ili DSD !!!   :D

Podeli na ovim sajtovima

Koliko sam pratio ovo na SnakeOil (ideja je slična i sam si rekao).

UPnP/DLNA generalno u našem slučaju MConnect vidi jedino RENDERER ALBUM PLAYER-a.

Dakle ceo posao odrade APlayer i njegov Renderer a Tidal im samo prosledi fajl (tako je bar radilo sa SnakeOil a i kad pratim i gledam BubbleUPnP šta radi (kod njega se to jasno vidi). 

Podeli na ovim sajtovima

Moj DAC ima Native DSD I ja uvek slušam DSD Native (odrađuje hardware DAC a ne APlayer mnoge stvari naročito konverzije).

Samo da znaš da ima mnogo ljudi na forumima koji više vole zvuk PCM.

Generalno odavno iole solidni Media serveri ti dozvoljavaju da biraš da li hoćeš da ti takve stvari idrađuje hardware ili player-software.

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...