Srecko Napisano Avgust 16, 2024 Share #45 Napisano Avgust 16, 2024 @Mikorist kad koristim app. BubbleUPnP vidim toliku količinu: Media servera, playera, TV-ova (po jednom TV jedan Media server i nekoliko renderera) i drugih uređaja koji imaju UPnP servere. Rekorder je naravno LMS sa njegovom pratnjom Squeezelite koji po jednom player može imati nekoliko renderera ako si uključio više plugins koji imaju nezavisna setovanja. Pošto kad slušam muziku imam problem da pronsđem Media server koji želim i plejer koji želim u tom čudu, a pošto sam lenj, ja priupitam juče Gemini o tome kako da to pobrisem. Naravno da može da se pobrise nešto od toga ali Gemini nema blage veze šta od toga tim pojedinim uređajima treba te ispade jeste šuma ali kome smeta (meni Boga mi jako smeta). Po nekoj logici sve se to može pobrisati jer su se mahom ti serveri i rendereri sami prijavljivali na mrežu pa je rezon da bi to učinili ponovo i kad bi ih ja obrisao baš kao i EON Box sa ovom adresom ip4 koju pominjes. To sam ti i pomenuo koliko sam se razočarao kako su te naše kućne mreže sbrljane od Microsoft-a. Naravno da to nije smetalo izgleda samo meni jer ova app BubbleUPnP ima mogućnost da posakrivas renderera i devices koji ti smetaju. Očito je smetalo ljudima. Zato nemoj da me pitaš o mreži i adresama ništa sinoć mi je bilo došlo da pojedine jako produktivne uređaje koji su prijavili čak po 2 Media servera i 3 renderera pobacam sa terase ali sam se predomislio jer Gemini reče da ni to nije sigurno da se ne bi videli na mreži. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 16, 2024 Share #46 Napisano Avgust 16, 2024 6 minutes ago, Mikorist said: NA tom PC nece ni Win 11 da radi ako nema ovo Enabled https://forums.lenovo.com/t5/Windows-11/Thinkcenter-M92p-TPM-2-update/m-p/5107074?page=1#5471446 Moguće, ali će poslužiti za ovo godina koje su mi preostale pogotovo što ga uključim 2 puta godišnje. Ja sam bre penzioner i samo se pravim pametan kada me moji bivši saradnici sa posla zovu da pitaju nešto. Kada bi pomenuo računar, pala bi mi cena a i Mac Book Pro ponesem nekad na sastanak samo zato što je tanak, otvara me u struku. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 16, 2024 Autor Share #47 Napisano Avgust 16, 2024 Pogasi sve pre nego što kreneš ovo da instaliraš.... Ako nema mrežu ili ima koflikt neće da se isntalira jer kupi sve odavde sa diyaudio domena skripte. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 16, 2024 Share #48 Napisano Avgust 16, 2024 Ne mogu i da hoću, a to mi je i Gemini potvrdio. Nisam familijaran sa mrežama a moja je baš komplikovana zbog ogromnog broja uređaja sa UPnP serverima pogotovo što sam poslednjih par godina zbog muzike koristio software ljudi koji nemaju ni F od firme pa ni obavezu da taj software liči na nešto sve prepametni sposobni da po forumima pametuju a niko ne otvara firmu da dobije pin i adresu da bar ima obavezu da napiše pošteno uputstvo a bije ih fama NAJBOLJI ZVUK NA SVETU. Jedini bi bio lek da odnesen računar kod nekoga ko na mreži nema nista. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #49 Napisano Avgust 17, 2024 pre 10 časa, Zen Mod reče drugi usb stick meni je install odradio na lenovo igracki sa legacy izabrano u boot manager Uspeo si ? Kako radi ? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 17, 2024 Share #50 Napisano Avgust 17, 2024 nempojma, jos je na stolu, nemam vremena za dalje a kad ce biti, kad odem u pemziju Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #51 Napisano Avgust 17, 2024 Dodao sam još neke trikove za zvuk......Ko je instalirao ponovo da instalira #USB Dacs Uncomment to reduce USB latency modprobe snd-usb-audio nrpacks=1 #Reduce operating system latency echo noop > /sys/block/mmcblk0/queue/scheduler echo 1000000 > /proc/sys/kernel/sched_latency_ns echo 100000 > /proc/sys/kernel/sched_min_granularity_ns echo 25000 > /proc/sys/kernel/sched_wakeup_granularity_ns odnosno permanentno FILE024=$'ACTION=="add|change", KERNEL=="mmcblk0", ATTR{queue/scheduler}="noop"' echo "$FILE024" > /etc/udev/rules.d/60-scheduler.rules FILE025=$'options snd-usb-audio nrpacks=1' echo "$FILE025" > /etc/modprobe.d/usb-dac.conf sudo udevadm control --reload-rules sudo udevadm trigger dodato u /etc/sysctl.conf kernel.sched_latency_ns = 1000000 kernel.sched_min_granularity_ns = 100000 kernel.sched_wakeup_granularity_ns = 25000 Ovo definitivno bolje sad svira od Diya Linuxa......Jbg root server za audio. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #52 Napisano Avgust 17, 2024 Evo kako se namešta USB DAC (Amanero) ovde na AP To je sve od podešavanja DAC. Sve ide direktno kroz ALSA. Samo je ALSA instalirana na sistemu. Na General kartici se podešava default folder i ostalo vezano za preload, baferovanje LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #53 Napisano Avgust 17, 2024 Sa telefonena LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #54 Napisano Avgust 17, 2024 "Radio" LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 Share #55 Napisano Avgust 17, 2024 (izmenjeno) @Mikorist I @grone Ventoy je poceo nešto da radi. Vratio sam se sa nekog ručka pa sam zeznuo i BIOS (ne mogu da uđem u BIOS ponovi jer mi je blotoot tastatura a verovatno sam zapamtio BIOS bez dongla utaknutog). No, vredelo je, najeo sam se za sve pare. Imao sam mogućnost da biram hoću li: 1. Normal instalaciju ili 2. Grub2 Prva je bila normal I ja stisnuh normal. Šta sam trebao da izaberem? Izmenjeno Avgust 17, 2024 od Srecko Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 Share #56 Napisano Avgust 17, 2024 (izmenjeno) Dođoh dovde sad ću polako da čitam šta da radim. Ako ne budem trebalo da menjam nešto u BIOS u možda nešto i uradim. Matore, kao ja, treba držati na hrani za logoraše. Izmenjeno Avgust 17, 2024 od Srecko Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #57 Napisano Avgust 17, 2024 Ne valja...... Nije bio na mreži onlajn(vidi samo lokalnu mrežu)....Mora drugi kernel da bude. OVO Linux localhost 6.10.5-1-liquorix-amd64 #1 ZEN SMP PREEMPT liquorix 6.10-4.1~bookworm (2024-08-15) x86_64 Plan your installation, and FAI installs your plan. Web console: https://localhost:9090/ or https://192.168.88.245:9090/ Last login: Sat Aug 17 16:33:55 2024 from 192.168.88.250 root@localhost ~ # To što je kod tebe instalirano je samo Cockpit bez ičega.... OVO NE MOŽE OFFLINE DA SE INSTALIRA! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 Share #58 Napisano Avgust 17, 2024 A što nije na mreži kad je direktno ubodena u router kabl i meni pokazuje router da je lan kabl vezan na 43 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #59 Napisano Avgust 17, 2024 Probaj da pinguješ nešto iz tog terminala..... recimo ping diyaudio.rs pa mi javi rezultat da li je ovakav root@localhost ~ # ping diyaudio.rs PING diyaudio.rs (172.67.132.49) 56(84) bytes of data. 64 bytes from 172.67.132.49 (172.67.132.49): icmp_seq=1 ttl=59 time=20.8 ms 64 bytes from 172.67.132.49 (172.67.132.49): icmp_seq=2 ttl=59 time=20.8 ms 64 bytes from 172.67.132.49 (172.67.132.49): icmp_seq=3 ttl=59 time=20.9 ms ^C --- diyaudio.rs ping statistics --- 3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2003ms rtt min/avg/max/mdev = 20.787/20.831/20.892/0.044 ms Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 Share #60 Napisano Avgust 17, 2024 Miko da li mogu da ti na onu privatnu poruku pošaljem moj telefon ili ti meni svoj pa da se čujemo, lakše mi nego da se dopisujem. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #61 Napisano Avgust 17, 2024 Pa lakše mi ovako. A i da drugi vide šta da rade ako imaju isti problem....Ako uspeš da pinguješ diyaudio.rs lako ćemo ostatak da instaliramo odatle Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 Share #62 Napisano Avgust 17, 2024 Koja je IP adresa diyaudio da bi ga pingovao. Nemoj da mi tražiš koliko paketa koliko da traju .... Zaboravio sam, davno je to bilo kad mi je trebalo. Mogu samo da otkucan Ping Adresa! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 Share #63 Napisano Avgust 17, 2024 (izmenjeno) Sad sam razgovarao sa SBB, tehničkom podrškom i po njima ruter i sve kod mene je u redu. Resetovao sam ruter i započeo ponovo instalaciju nadajući se ...... no nažalost opet javlja IPV 4: zauzeta, tako da komunikacije verovatno opet neće biti i scripts se nece pokrenuti opet. Znači sve po starom. Izmenjeno Avgust 17, 2024 od Srecko Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #64 Napisano Avgust 17, 2024 al pazi iz tog terminala gde piše localhost:9090 ping 172.67.132.49 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 17, 2024 Autor Share #65 Napisano Avgust 17, 2024 pre 3 minuta, Srecko reče IPV 4: zauzeta, tako da komunikacije verovatno opet neće biti nema veze šta tu prikazuje.... kad se instalira treba da vidimo da li je onlajn. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 17, 2024 Share #66 Napisano Avgust 17, 2024 Kad završi instalaciju, pingujem te. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Objavljeno od Mikorist,
Uputsvo za FAI
Preporučeno od Mikorist
4 reakcije
Idi na ovaj post
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah