prophet Napisano Novembar 5, 2024 #45 Napisano Novembar 5, 2024 14 hours ago, koki said: Hvala Zen M. Da li imate preporuku kod koga, U pitanju su philips ad 12100, imam dva monobloka el84, izlazni premotani na 8 i 15 oma. sta li se desava ako jedan zv zakacim na izlaz 8 oma a onaj drugi na izlaz 15 oma. Hvala unapred Ne bih to motao. Najbolje potrazi jos jedan takav drajver.
Zen Mod Napisano Novembar 5, 2024 #46 Napisano Novembar 5, 2024 16 hours ago, koki said: Hvala Zen M. Da li imate preporuku kod koga, U pitanju su philips ad 12100, imam dva monobloka el84, izlazni premotani na 8 i 15 oma. sta li se desava ako jedan zv zakacim na izlaz 8 oma a onaj drugi na izlaz 15 oma. Hvala unapred Pitaj Branka Bin-a sto se tice kacenja na korespodentne izlaze, pa probaj ako si happy, ne moras ni motati
koki Napisano Decembar 30, 2024 Autor #48 Napisano Decembar 30, 2024 Philips AD 12100/M15 bez konusa i Dynaudio D28 2,5mF Pun pogodak za male pare. Sto rekao Nas kolega " Mnogo muzike za malo para" Samo proba jedan zvucnik bez lepka i dampiranja, u klasicnoj TL kutiji. zerowaf, krca44, LightMatic and 5 ostalih je reagovao/la na ovo 3 5
zerowaf Napisano Decembar 30, 2024 #50 Napisano Decembar 30, 2024 (izmenjeno) Bravo! Ovo se kod mene čuje jako, jako dobro! Zamišljam si da bih se ja bojao da ću nešto pokvariti ako ih sad idem zalijepiti i dampirati! Izmenjeno Decembar 30, 2024 od zerowaf dopuna
koki Napisano Decembar 30, 2024 Autor #51 Napisano Decembar 30, 2024 TL kutije su pravljene u Nemackoj za Isophon bas i whd srednje i visoke, pogresno, mala prepravka mada dimenzije su za 10" ali i 12" rade korektno, Snimak sa tel realmi 51 slabije snima bas, tako da u sobi 100m3 bas deluje mocnije, a neverovatno, samo jedna kutija ispunjava ceo prostor, za razliku od AR 915 sa quadom 405. Zanimljivo, meni, sto i na maloj snazi osecam udarce u stomak. To sam ceo zivot trazio. ne znam da li je zbog philipsa ili TL. Teramo dalje, probam cisto gitarske zvucnike 18" u sto manjoj TL kutiji. LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2
koki Napisano Decembar 30, 2024 Autor #52 Napisano Decembar 30, 2024 37 minutes ago, Zen Mod said: Hvala na savetu za kk8, D28 nije mogao blize.
Zen Mod Napisano Decembar 30, 2024 #53 Napisano Decembar 30, 2024 probaj da namontiras D28 sa routing prednje ploce, da bude ravno sa istom onda mozes i da experimentises sa 1cm debelim sundjerom blizu ivica prednje ploce, oko visokog, da sprecis istitravanja na ivicama i samim tim stvaranja sekundarnih izvora ovako kako si ga namontirao, totalni hrkljus, zvoni vec u tunelu koji si napravio ispred kalote msm svira, ali kad ga namontiras kako treba, lako ces cuti razliku na bolje Vix, LightMatic and zerowaf je reagovao/la na ovo 3
koki Napisano Decembar 31, 2024 Autor #54 Napisano Decembar 31, 2024 12 hours ago, Zen Mod said: probaj da namontiras D28 sa routing prednje ploce, da bude ravno sa istom onda mozes i da experimentises sa 1cm debelim sundjerom blizu ivica prednje ploce, oko visokog, da sprecis istitravanja na ivicama i samim tim stvaranja sekundarnih izvora ovako kako si ga namontirao, totalni hrkljus, zvoni vec u tunelu koji si napravio ispred kalote msm svira, ali kad ga namontiras kako treba, lako ces cuti razliku na bolje Savet prihvacen, ali imam problem , naime D 28 stajali na policama dugo dugo, jedan ok a drugi promenio otpor sad 38 oma, znam da je spulna sa Al zicom, i verovatno nema popravke, da li znate koji vintage zvucnici imaju 93db, a da mogu da se nadju na KP. Hvala unapred
чика-Брка Napisano Decembar 31, 2024 #55 Napisano Decembar 31, 2024 32 minutes ago, koki said: Savet prihvacen, ali imam problem , naime D 28 stajali na policama dugo dugo, jedan ok a drugi promenio otpor sad 38 oma, znam da je spulna sa Al zicom, i verovatno nema popravke, da li znate koji vintage zvucnici imaju 93db, a da mogu da se nadju na KP. Hvala unapred imam ja bullet visokotonce, em efikasni, em alnico. jedina mana je sto su predvidjeni za montazu s one strane. posalji mi adresu na PP pa saljem posle NG. pozz Vix je reagovao/la na ovo 1
koki Napisano Decembar 31, 2024 Autor #56 Napisano Decembar 31, 2024 A sad novi experiment, Ako znate voleo bih da mi objasnite, Genius komp zvucnici zakaceni na izlazni stepen EI nis Melodije po semi gramofonskog izlaza sa ech 81 el84 ez 80. Svira mnogo mnogo bolje cujte sa slusalicama. Zasto?
Vix Napisano Decembar 31, 2024 #57 Napisano Decembar 31, 2024 Zato sto pise "Genius" LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Decembar 31, 2024 #58 Napisano Decembar 31, 2024 42 minutes ago, koki said: Svira mnogo mnogo bolje bolje od radija sa orig zvuc ili bolje od zvuc sa orig genius amp?
koki Napisano Decembar 31, 2024 Autor #59 Napisano Decembar 31, 2024 35 minutes ago, Zen Mod said: bolje od radija sa orig zvuc ili bolje od zvuc sa orig genius amp? Sa Melodijom, ima bassa i puni sobu 25m2 samo jedan kanal.
BANAT Napisano Decembar 31, 2024 #60 Napisano Decembar 31, 2024 1 hour ago, koki said: A sad novi experiment, Ako znate voleo bih da mi objasnite, Genius komp zvucnici zakaceni na izlazni stepen EI nis Melodije po semi gramofonskog izlaza sa ech 81 el84 ez 80. Svira mnogo mnogo bolje cujte sa slusalicama. Zasto? Zato sto te Genius zvucnike u originalu pokrecu neka jeftina i kilava pojacalca pravljena sa nekim malim IC kolom , dvostepeno SE pojacalo sa EL84 je nesto sasvim drugo i neuporedivo bolje , pitanje ; da li stvarno koristis za ulazni stepen triodni deo od te mesacke ECH81 lampe ? , ako je tako preporucujem ti da probas i poneku detektorsku radijsku lampu EABC80 , triodni deo , neuporedivo je boljeg kvaliteta , jedino sto ces morati da prepravis raspored elemenata na tom Noval postolju od te ECH81 lampe . Vix and vladd je reagovao/la na ovo 2
Zen Mod Napisano Decembar 31, 2024 #61 Napisano Decembar 31, 2024 4 hours ago, koki said: da li znate eo, Brka ti se javio ili to, ili trazi horn visoke na KP cena koja ti odgovara, nikako Piezo Vix je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Decembar 31, 2024 #62 Napisano Decembar 31, 2024 Meni najdraze da se Brka javio. Srecna vam Nova Godina, sa puno zdravlja, a zvucnika i trioda ce se naci... BANAT, zerowaf, koki and 1 član je reagovao/la na ovo 2 2
koki Napisano Decembar 31, 2024 Autor #63 Napisano Decembar 31, 2024 42 minutes ago, BANAT said: Zato sto te Genius zvucnike u originalu pokrecu neka jeftina i kilava pojacalca pravljena sa nekim malim IC kolom , dvostepeno SE pojacalo sa EL84 je nesto sasvim drugo i neuporedivo bolje , pitanje ; da li stvarno koristis za ulazni stepen triodni deo od te mesacke ECH81 lampe ? , ako je tako preporucujem ti da probas i poneku detektorsku radijsku lampu EABC80 , triodni deo , neuporedivo je boljeg kvaliteta , jedino sto ces morati da prepravis raspored elemenata na tom Noval postolju od te ECH81 lampe . Hvala, naravno da cu da probam. Da li da skinem semu EI simfonije ili imate Vi neku semu da mi posaljete. Napominjem da sam totalni amater. Hvala unapred. BANAT je reagovao/la na ovo 1
BANAT Napisano Decembar 31, 2024 #64 Napisano Decembar 31, 2024 Nesto ovako jednostavno u dva stepena ... ...za ulazni potenciometar jacine izaberi nesto kvalitetno da ti ne krci u nominalnoj vrednosti od 100K -470K , naravno logarimatski . LightMatic, zerowaf and Ikaro je reagovao/la na ovo 2 1
koki Napisano Decembar 31, 2024 Autor #65 Napisano Decembar 31, 2024 1 hour ago, BANAT said: Nesto ovako jednostavno u dva stepena ... ...za ulazni potenciometar jacine izaberi nesto kvalitetno da ti ne krci u nominalnoj vrednosti od 100K -470K , naravno logarimatski . Deluje mi lako, videcu, pa kacim na forum. Hvala BANAT je reagovao/la na ovo 1
koki Napisano Januar 7 Autor #66 Napisano Januar 7 Postovanje i srecni praznici, Koristim ovo vreme bez porodicnih obaveza, da Vam postavim pitanje i znam da imate odgovor. Imam rft l 3702 u kutiji sa cetri njihova visokotonca. Zbog prostora moram OB, na ovom snimku vidim da OB radi perfektno sa jednim njihovim visokim. https://www.youtube.com/watch?v=A1RzHyX1liE Da li kod OB SPL ovog basa nije vise 99db sa prednje strane i da li bih onda mogao da koristim Philips AD 7063 kao drugi zvucnik. Odgovor nije hitan, Pozdrav,
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah