Jump to content

Cika Brkin Parallel Single Ended 4P1L - opako dobro pojacalce

Preporučeni Komentari

Napisano

Ovo je trece pojacalo koje mi cika Brka pravi u zadnjih 5-6 godina. Bila je prvo jedna varijanta sa mono blokovima, onda SE sa 6P6S cevima, pa dva pojacala sa El 84 cevima koje nije pravio Brka, jedan PP sa El 84 i sve je to sviralo dobro, nesto malo bolje, nesto malo losije, ali nista savrseno. Uvek mi je nesto falilo posle nekog vremena, i na kraju sam batalio lampe ..svo vreme sam trazio odgovarajuce zvucnike, i sad imam 6 pari veoma osetjivih kutija..sa svim kutijama dobro radi, ali sa ful rejndz Filipsima 9710 - ubiva ma mestu!

Trece - srece...posto cika Brka ne voli da se hvali, ja cu postaviti nekoliko slika ovog remek dela.

Trafoe je majstorski namotao Dj. Milicic - Djole Tamura. Posto su Filipsi u fabrickim, malim kutijama, ostaje da u dogledno vreme napravim mltl kutije za njih.

A sad, cista erotika:

IMG_20240122_140736_copy_600x797.jpg

IMG_20240122_140747_copy_600x797.jpg

IMG_20231226_200743_copy_800x602.jpg

Napisano

Slusao sam kod cika Brke slicno pojacalo sa Djoletovim izlaznim trafoima i 4P1L sevima, SE - radilo odlicno.

Koje su molim te ulazne cevi / drajverke ?

Napisano

Drago mi je da si zadovoljan. Imaces i snagu i kvalitet. A rezervne lampe ima za dzab dzabe, bez sekiracije. Sto se tice 9710, radice u bilo kakvoj kutiji samo ne u onoj originalnoj. Meni su radili u 57 litara bas reflex. Ali po meni najbolje u TQWT, tad nisam imao vremena da se bakcem. Sad imam, ali nemam 9710, jbg.

Napisano (izmenjeno)

Bravo momci. Cika Brko dal si probao 2Ж27Л kao drajverku, da bude dh se u fulu, totalna egzotika.

Izmenjeno od hifista
Napisano (izmenjeno)

Koji je presek jezgra za izlazne trafoe? Ima li kakvih podataka o trafoima?

Šta je urađeno sa potenciometrima za glasnoću?

Izmenjeno od Beli_Ninja
Napisano (izmenjeno)

sto se tice trafoa, to bi morao Djole Tamura.

znam da su 2,5K.

za glasnocu su ugradjeni atenuatori 50K.

:cheers:

Izmenjeno od чика-Брка
Napisano

koleman i zirator ne, naravno.

bar sto se mene tice.

sto se tice drajvera za 4P1L, ovako :

1. 6N6P - zvuk malo vise mesnat iliti nadrkan + lampi treba da prosvira ... taman kad ides na spavanje  :)

2. 6Z32P (ruska EF86) u triodnom spoju - zvuk odlican, ali malko fali basa, nie neresivo - jedino neko nece 2 podnozja

3. 6N23P (ruska ECC88) - zvuk odlican, ima i viska gain-a ali nista neresivo

to je moje misljenje i nije obavezno da se neko slozi sa time

:cheers:

Napisano

I ja sam napravio 4P1L u paraleli, za drivericu sam imao 6P14P-EV! (EL84) u triodi. Za grijanje za 4P1L akumulator 18650. OT je bio 3.5K na primaru. Sviralo je stvarno dobro, zaista dobro.  

Napisano

Svaka cast za uradak, em je lepo do jaja, ideja od Ongakua ali sa lepsim materijalima. A sto se tice zvuka verujem dasvira dobro. p.s. pravim preamp sa 4p1l vec dve godine, nikako da krenem ozbiljno u realizaciju a i kako se projekat tegli tako usput menjam koncepcije....

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...