Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
pre 4 minuta, NIXIE reče

Lautera nikako, osim ako si mazohist. :jamaica:

Pa dobro gle, kolko sam skontao, ljudi se dele na one koji idealizuju Lowthere i na one koji bi ga bacili u kantu i kad bi ga dobili džaba (eventualno iskoristili membranu da umotaju burek a magnet uzeli za radionicu da skuplja šrafove :D ).

I to razumem... i dobro je što je tako. :)

Napisano
28 minutes ago, BrankoBin said:

Tužno je čuti ,da se ne sećaš,čak ni imena tog majstora,koji ti je poklonio svoje znanje i iskustvo.

Davno je to bilo, 90-ih, bio sam bas bas mlad, maloletan, zutokljunac, to sam sam otkrio kada sam dosao po zvucnike i usput pitao dali ima lepak za prodati :)

Napisano

Tražio sam te phase plugove na Aliexpress, i nisam našao. Ili ih ne prave, ili sam ja smotan da nađem, nešto od ta dva će biti. :laugh1:

Napisano
pre 3 časa, savan reče

Tekstura iz posta 33 mi se jako svidja, vidi se da je papir kvalitetan. 

Tu se radi o sendvič presovanju 2 papira:  beli Dudov + crni Pirinčani, 110g+20g....za sad sam zadovoljan dobijenim akustičnim rezultatom.

Napisano
pre 1 sat, NIXIE reče

Tražio sam te phase plugove na Aliexpress, i nisam našao. Ili ih ne prave, ili sam ja smotan da nađem, nešto od ta dva će biti. :laugh1:

Čini mi se da si ovo tražio:

RSD 47.45  50%OFF | 2PCS Plasitc/PP Protective Sleeve Dustproof Cover Bullet Head Dust Cap for Speaker Repair Parts Accessories
https://a.aliexpress.com/_mq3mDGa

Screenshot_20211022-170643_AliExpress.jpg

Napisano (izmenjeno)

Taj hernon je za nabaviti pod obavezno, malo lepkova uopste trpi te temperature!

Epoksi naglo omaksavaju cim predje 100C

Izmenjeno od vladd
Napisano
pre 2 minuta, vladd reče

Taj hernon je za nabaviti pod obavezno, malo lepkova uopste trpi te temperature!

Epoksi naglo omaksavaju cim predje 100C

Većina ljudi grši, jer testiraju mehanički zavojnicu u uslovima na 20'c, a treba na prosečnoj  radnoj temperaturi od 100'c. 

Hernon treba čuvati u originalnoj ambalaži, upakovano u zatvorenoj staklenoj tegli i obavezno u frižideru na 2'c. Uzimati u manjim količinama za redovnu  upotrebu. Inače sklon je samostezanju, ako se lageruje na sobnoj temperaturi, za 1god.

Napisano (izmenjeno)
5 hours ago, vladd said:

Ovaj je iz 90-ih i jos je dobar, ali zamenili ga mladji :) 

uhu.jpg

Bravoo!!! Upravo taj, secam se kutije, svaka cast! :)

Izmenjeno od savan
Napisano (izmenjeno)
5 hours ago, BrankoBin said:

Većina ljudi grši, jer testiraju mehanički zavojnicu u uslovima na 20'c, a treba na prosečnoj  radnoj temperaturi od 100'c. 

Hernon treba čuvati u originalnoj ambalaži, upakovano u zatvorenoj staklenoj tegli i obavezno u frižideru na 2'c. Uzimati u manjim količinama za redovnu  upotrebu. Inače sklon je samostezanju, ako se lageruje na sobnoj temperaturi, za 1god.

Iskreno znao sam da uhu na vecim temperaturama omeksava jer sam u rerni pekao namotaje i i kad ih vadim primetio sam da omeksava, ali to je tada jedina bila opcija u moje vreme kada sam radio te namotaje kao amater, bilo je i tada verovatno lepkova koji trpe velike temperature i ne menjaju svojstva ali tada niko ko je radio premotavanje zvucnika nije otkrivao svoj biznis, do solucije kao samouki zutokljunac sam mukom dosao, ih koliko sam ih premotao i koliko sam eksperimenata napravio u to vreme od uljanog laka, do nitro laka, do onog za motanje elektromotora, za zalivanje glava... nijedan nije bio kao uhu niti vece srece kada sam sa njim odradio prvo motanje :) Ih da mi se vratiti u te godine sa internetom i stvarima koje danas imamo na raspolaganju i da mi je ta nenormalna volja koju sam tada imao uh kakvi bi to bili zvucnici :D

Izmenjeno od savan
Napisano
On 22.10.2021. at 13:58, Aleks reče

Pa dobro gle, kolko sam skontao, ljudi se dele na one koji idealizuju Lowthere i na one koji bi ga bacili u kantu i kad bi ga dobili džaba (eventualno iskoristili membranu da umotaju burek a magnet uzeli za radionicu da skuplja šrafove :D ).

I to razumem... i dobro je što je tako. :)

Ima i treca skupina. Oni koji donesu Lowther Branku! :D 

On 22.10.2021. at 14:30, Mikorist reče

Jedva čekam da Aleks ugradi dršku od lopate kao Phase plug:D

Ih, da je htio imat´posla s lopatom ne bi bio lelektronicar! :D 

Napisano
On 22.10.2021. at 17:07, BrankoBin reče

Čini mi se da si ovo tražio:

Jedan je pravi phase plug, ostalo su dust kapice da liči. Mislio sam da Kinezi to prave na gomile, ali jok.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...