trinity Napisano Mart 14, 2021 Share #1 Napisano Mart 14, 2021 Spletom okolnosti kutije koje sam ranije imao a koje su bile pristojne veličine su otišle. Sada mi je ostalo samo kućište veličine 25x20. Insisitram na njemu jer je veoma lepo Interesuje me da li je tu moguće ubaciti iole pristojno pojačalo. Ranije je bio cilj ovo, Popodnevna zabava - ACA - Project gallery/WIKI - diyAudio.rs i imam delove sve, međutim kutiju nemam adekvatnu. Sad trebala bi mi preporuka za neku malo pločicu da može relativno pristojno da pogrura ofe fostexe full range.. Napajanje čopersko-laptop, ako može da bude. Neka preporuka??? Namam drugo pojačalo, a ne kupuje mi se, hoću da se igram Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Mart 14, 2021 Share #2 Napisano Mart 14, 2021 gainclone Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
jorgoss Napisano Mart 14, 2021 Share #3 Napisano Mart 14, 2021 Ja sam od svih tih novih brzih pojacala najvise pišnuo na ovo... https://www.ebay.com/itm/T-Amp-Tripath-TA2024-2x15W-Audio-Digital-Amplifier-Board/221581498697 Jedino sto sam dodao malo kvalitetniju boraniju okolo, tj ultra lowesr kond a sa fabrickim ulaznim kondovima sam paralelisao polikarbonate philips od 1uF...svira za medalju i 15W na prosecnim kutijama nije malo. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
trinity Napisano Mart 14, 2021 Autor Share #4 Napisano Mart 14, 2021 Ne bih da izvoljevam. Al nekako bi više da dobijem pločicu pa sam polemim nešto kvalitetnije delove. Ako je moguće. Ako je moguće. Ako ne, onda OK. Hvala na odgovorima. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
MARSAUDIO Napisano Mart 14, 2021 Share #5 Napisano Mart 14, 2021 Ja sam na AliExpressu naručio ovo čudo LM-1875. Sviđa se mi Point to Point izrada. Treba da dođe do sredine aprila. 42€. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Sinke Napisano Mart 14, 2021 Share #6 Napisano Mart 14, 2021 Za garažu sam pazario ovo čudo i radi veoma dobro, napajanje sam preuzeo od nekog štampača 20V DC. Malo kompaktno ne greje se ali može baš da potera zvučnike. Mada mislim da mu treba snažnije napajanje. Signal teram sa telefona za sada. https://www.ebay.com/itm/TPA3116D2-100W-Digital-Audio-Power-Amplifier-Board-Module-for-Subwoofer-Speaker/293646144009?hash=item445eac9209:g:tZYAAOSwaZhgSYqv Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
vladd Napisano Mart 14, 2021 Share #7 Napisano Mart 14, 2021 https://www.ebay.com/itm/1Pcs-JLH-1969-Class-A-HIFI-Amplifier-Board-MOT-2N3055-Golden-Quality-PCB-DIY-Kit/312646519000?hash=item48cb2f48d8:g:R0UAAOSwN2Zc-oB5 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
чика-Брка Napisano Mart 14, 2021 Share #8 Napisano Mart 14, 2021 sjajno pojacalo, to jest kit. zvucno odlicno. sklopis ga ocas posla. i uzivas. za dlaku manje od 10e. http://www.kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=5733 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Mart 15, 2021 Share #9 Napisano Mart 15, 2021 https://www.aliexpress.com/item/4001153990201.html Datasheet obavezan. Smanji se pojačanje i podupla ulazni kond od 1u (u datasheet piše zašto), doda antipop kolo jer iducka na živac puckanje pri uključenju i isključenju i cepaj. Nije "visoki kraj" al pristojna svirka. Još stane u kutiju sa sve napajanjima. Pločica je mono, pa mora se pruži za dve Shoba and Sinke je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Mart 15, 2021 Share #10 Napisano Mart 15, 2021 16 hours ago, Zen Mod said: gainclone Možda nešto na bazi LM1875. To mi nešto par puta baš lepo sviralo, istina nije slušano na suvo... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Mart 15, 2021 Share #11 Napisano Mart 15, 2021 22 minutes ago, ManicP said: Možda nešto na bazi LM1875. To mi nešto par puta baš lepo sviralo, istina nije slušano na suvo... A da se doda malo zacina na ulazu, tj cevni bafer + GC, moze to da zvuci bolje nego sto kosta... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Mart 15, 2021 Share #12 Napisano Mart 15, 2021 pre 10 časa, чика-Брка reče za dlaku manje od 10e. RK 3822, frekventni opseg: od 20Hz do 15kHz. Ja mislim da ono tvoje TD7293/94 ubiva sve do sada navedeno, za šaku dolara. Stavi se minimalni napon napajanja da ne bude velika snaga, zamene buđavi kondenzatori i nema zime. Ne trebaju mu ni hladnjaci, samo se zašrafi za kutiju, dovoljno je ako je od aluminijuma i da čipovi ne budu blizu jedan drugome. Trafo 80VA sa 2x14VAC sekundarom je više nego dovoljan za to (+-18v napajanje daje oko 15W RMS na 8ma po kanalu sa malim THD), i uzmu se neki dobri, što veći filterski elektroliti. Nedaj bože neki cevni buffer da se stavi ispred, gde bi mu bio kraj. D klasu bih ja izbegao sa osetljivim zvučnicima, em ne zvuči nešto, em može imati previše šuma. Izbegavati i bilo koju varijantu pojačala sa elektrolitskim kondenzatorom na izlazu, to je bacanje para (sorry @vladd). Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
vladd Napisano Mart 15, 2021 Share #13 Napisano Mart 15, 2021 E da, izvini NIxie, nisam znao da si nadmašio JLH... Možda da izbegavamo kondenzatore i na ulazu? P.S. Jedan uslov bejaše jednostruko napajanje....pa je valjda jednostavnije raditi inverter...ili ne treba pažljivo čitati? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Mart 15, 2021 Share #14 Napisano Mart 15, 2021 pre 24 minuta, vladd reče Možda da izbegavamo kondenzatore i na ulazu? Obavezno, ja sam to odavno izbacio. Čopersko napajanje sa šumom takođe preskočiti u ovom slučaju. Malo više možda košta trafo, grec i kondenzatori, tako da nema svrhe. Osim toga jeftina čoperska napajanja ne traju dugo, ako ih staviš u kutiju pregrevaće se, skoro svakom se naduva ulazni ili izlazni kondenzator jer svi tu stavljaju loše komponente. PS Ako baš mora da bude maksimalno jeftino i sa jednostrukim napajanjem, onda TDA7297. Mada sam krajnje skeptičan po pitanju THD i FR opsega u odnosu na duplo skuplju varijantu sa TDA7294. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
trinity Napisano Mart 15, 2021 Autor Share #15 Napisano Mart 15, 2021 Uh Vi ste se baš raspisali a ja nestrpljiv. Naručio sam ovo 1Pcs JLH 1969 Class A HIFI Amplifier Board MOT/2N3055 Golden Quality PCB DIY Kit | eBay x2 Naručiću i čika Brkin predlog Kelco - Detalji proizvoda - RK 3822 Audio pojačavač 2 X 20W, STEREO, HI-FI E sad čime napajati sve ovo??? Neki trafo plus pločica ili čoper tipa laptop napajanje??? I samo radoznalosti radi, ovo gore je inferiorno u odnosu na ovo Popodnevna zabava - ACA - Project gallery/WIKI - diyAudio.rs ili??? Imam i delove za ovo, samo nikako vremena za sastaviti, napravi pločice, sledeće bušenje i lemljenje. Ovo nisam završio jer su mi propale kutije i nemam adekvatnu a traži veće hladnjake. Hvala svima na pomoći. vladd je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Sinke Napisano Mart 15, 2021 Share #16 Napisano Mart 15, 2021 4 minutes ago, trinity said: Naručio sam ovo 1Pcs JLH 1969 Class A HIFI Amplifier Board MOT/2N3055 Golden Quality PCB DIY Kit | eBay x2 Naručiću i čika Brkin predlog Kelco - Detalji proizvoda - RK 3822 Audio pojačavač 2 X 20W, STEREO, HI-FI Bacio si pare Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
vladd Napisano Mart 15, 2021 Share #17 Napisano Mart 15, 2021 Nije bacio pare, i na sta to lici. Ako se bas pokaje, ja cu da mu recikliram kintu i otkupim sprave 11 minutes ago, trinity said: E sad čime napajati sve ovo Imam ja neku elektroniku sabvufera, nesto je neispravno a ima nekih cipova i trafo pride, pa eto...na raspolozenju. zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Sinke Napisano Mart 15, 2021 Share #18 Napisano Mart 15, 2021 16 minutes ago, vladd said: Nije bacio pare, i na sta to lici. Obzirom da nema na kraju rečenice ? , smatram da je mišljenje u pitanju. A tema glasi: Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
чика-Брка Napisano Mart 15, 2021 Share #19 Napisano Mart 15, 2021 JLH pojacalo je vise nego o.k. ali zbog dimenzija kutije morace eksterno napajanje. 25 x 20 je bas mala kutija. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Mart 15, 2021 Share #20 Napisano Mart 15, 2021 Bez ljutnje, ali taj JLH je kompletan fake, vidi se iz helikoptera. I trebaju mu dobri ladnjaci. I mali je izlazni kondenzator 2200uF. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
чика-Брка Napisano Mart 15, 2021 Share #21 Napisano Mart 15, 2021 mislis 2200uF ? ja sam kod mene turio 4700. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Mart 15, 2021 Share #22 Napisano Mart 15, 2021 https://sound-au.com/tcaas/jlhnotes.htm Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah