Jump to content

trinity

Član
 • Broj sadržaja

  88
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Sve objavljeno od trinity

 1. Može li se nešto kupiti od pasivnih subova po principu plug and play??? Neka preporuka sa KP.
 2. Da da taj. Treba li mi preamp za ovo???
 3. Ajde, kad smo krenuli. Nema neka ponuda na KP Npr. ovo Pasivni vufer 2x80w - KupujemProdajem sviđa mi se što je diy. Ovo je prepravljano Dali Sub E-9F Pasivni - KupujemProdajem Ovaj je u lošijem vizuelnom stanju pasivni vufer Magnat - KupujemProdajem Eto to je ono što je dostupno, sad je samo pitanje šta je najbolja kupovina i naravno još bitnije može li da radi sa D klasom koju ja imam. Hvala
 4. Ok otvoriću novu temu. Ne bih da zatrpavam pričom o subovima kada to nije tema-
 5. Sad laičko pitanje al možda pomogne nekome kasnije. Nisam imao 2.1 sistem do sada. Regulacija jačine zajedno sa fostexom. Ova D klasa koju ja koristim ima posebnu regulaciju jačine za sub. Da li je to dovoljno????
 6. Mišljenje, ako je dozvoljeno u ovoj temi. Ovaj Fostex PM-SUBmini 2 Aktivni Subwoofer - KupujemProdajem Ovaj Harman Kardon HKTS210 SUB230 - 200Watt - KupujemProdajem ili ovaj Kef PSW1000.2 - KupujemProdajem Uparivanje sa full range fostex 4 inča i gore pomonutim pojačalom. Hvala unapred na odogovoru.
 7. Da li to znači da ova D klasa može da pokrene ozbiljan sub??? Max budžet je 200evra. Toliko su i zvučnici koštali.
 8. Evo utisaka. Veoma iznenađen zvukom. Napajanje koje je došlo, slično laptopovom, zuji nenormalno al idem sa tim. Imam kvalitetan (težak) adapter sa HP-a kupljen za ovu D klasu koji ću probati kad nađem adevkatan DC džek jer sam probao ovaj ubaciti ali iskri. NIsam ništa ubio Sad pitanje, koji sub dodati na ovo pojalačo. Sasvim lepo zvuči na nekoj srednjem nivou glasnoće. Ranije sam imao Marantz PM52 i to je redilo ekstra. Al ova mala kombinacija Sony Discman i ovo malo pojačalo, em ne zauzima prostor em veoma lepo svira. Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
 9. Ono je stiglo već, upravo ga sastavljam al rekoh pre nego što ga prikačim da li neko ima neko iskustvo. Svakako ne mogu ništa pokvariti Javljam utiske.
 10. Da ne otvaram novu temu. Da li bi moglo ovo 2.1 pojačalo na 2.0 fostex full ragne zvučnice'?? 2*15W + 30W Power Bluetooth Subwoofer Verstärker Bord 2,1 Kanal HiFi Klasse D Home Theater Audio stereo Equalizer AUX Amp|Amplifier| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com buni me posebna konekcija za vufer. Unapred hvala na odgovoru.
 11. Evo detaljnog pojašnjenja sa svim promenama i vrednostima upotrebljenih delova. TPA3118 noise and pop - diyAudio
 12. Očekujem da će mi stići svaki dan ovo sa slike. Kako da poduplam ulazni kond??? Da li da dodam jedan 1uF na ulaz ili moram da ove smd kondenzator da odlemim, s tim što ne znam koji, nemam data sheet? Ne bih da nagađam da li je to C20 ili C4 Gde da nađem datasheet, kod prodavca nisam našao. Hvala
 13. Da li može neka preporuka za eksterno napajanje??? Naručene su još dve pločice ManicP predlog DC8 24V TPA3118 PBTL 60W Mono Digital Audio Amplifier Board AMP Module Chip 1X60W 4 8 Ohms Replace TPA3110 For Arduino|Operational Amplifier Chips| - AliExpress i Vladd-ov predlog 1Pcs JLH 1969 Class A HIFI Amplifier Board MOT/2N3055 Golden Quality PCB DIY Kit | eBay Napajanje bi bilo idealno laptop, ako može, ako ne onda neka pločica po mogućnosti gola PCB pa da kupujem kvalitetne delove, plus trafo. Hvala.
 14. Neka pločica sa ebay bio bi zahvalan lepše je
 15. Ja se ne bih nervirao. Svakako mogućnost da nešto napravi, da to nešto radi je velika stvar. Kasnije se poredi kako svira jedno kako svira drugo i to je čar ovog hobija. Meni je to nemerljivo u odnosu da se uštedi vreme i kupi gotovo nešto od 200-300EUR-a. Ja sam ograničen kutijom. Svakako kad vreme bude dozvoljavalo ću kutijati i ono iz Alexove teme. Kako je naručeno, molim za pomoće za napajanje. Eksterno naravno. Hvala na sugestijama. Znači.
 16. Uh Vi ste se baš raspisali a ja nestrpljiv. Naručio sam ovo 1Pcs JLH 1969 Class A HIFI Amplifier Board MOT/2N3055 Golden Quality PCB DIY Kit | eBay x2 Naručiću i čika Brkin predlog Kelco - Detalji proizvoda - RK 3822 Audio pojačavač 2 X 20W, STEREO, HI-FI E sad čime napajati sve ovo??? Neki trafo plus pločica ili čoper tipa laptop napajanje??? I samo radoznalosti radi, ovo gore je inferiorno u odnosu na ovo Popodnevna zabava - ACA - Project gallery/WIKI - diyAudio.rs ili??? Imam i delove za ovo, samo nikako vremena za sastaviti, napravi pločice, sledeće bušenje i lemljenje. Ovo nisam završio jer su mi propale kutije i nemam adekvatnu a traži veće hladnjake. Hvala svima na pomoći.
 17. Ne bih da izvoljevam. Al nekako bi više da dobijem pločicu pa sam polemim nešto kvalitetnije delove. Ako je moguće. Ako je moguće. Ako ne, onda OK. Hvala na odgovorima.
 18. Spletom okolnosti kutije koje sam ranije imao a koje su bile pristojne veličine su otišle. Sada mi je ostalo samo kućište veličine 25x20. Insisitram na njemu jer je veoma lepo Interesuje me da li je tu moguće ubaciti iole pristojno pojačalo. Ranije je bio cilj ovo, Popodnevna zabava - ACA - Project gallery/WIKI - diyAudio.rs i imam delove sve, međutim kutiju nemam adekvatnu. Sad trebala bi mi preporuka za neku malo pločicu da može relativno pristojno da pogrura ofe fostexe full range.. Napajanje čopersko-laptop, ako može da bude. Neka preporuka??? Namam drugo pojačalo, a ne kupuje mi se, hoću da se igram
 19. Kratko pitanje. Kako mirorovati pcb sa prve strane. Ja sam štampao na laserskom, odradio peglanje, ispala pločica super al..... Trebalo bi ovaj masan papir mirorovati pre štampe da bi ispalo kao kod Aleksa. Druga opcija je da sam crtam, nije problem, radio u pcb expresu. PS: iskreno, kad sam uhvatio dva sata slobodno toliko sam radio automatski da se nisam osvrtao na ovaj "sitan" detalj, rekoh paziću kad budem lemio. Izgleda treba paziti i kad se pegla
 20. Šta meriti to je pitanje. Kako da utvrdim koji su primari a koji sekundari. Msm da je kupljen u Silkenu davno davno, jedino da odem tamo pitati.
 21. Nekada sam ovo sa znao, merio otpor i odredio šta je primar sekundar. Ni youtube mi ne pomaže. Mala pomoć, kako da na navedenom print trafou odredim primar-sekundar. Služi naravno za puštanje u rad onog preampa. Hvala
 22. Koja je vrednost 332K otpornika. Pozicija je R11 U prodavnici mogu naći samo 330k. Hvala
 23. Dobar dan dobri ljudi. Kupio sam pre godinu dana ovaj preamp 6J1 Valve Pre-amp Tube PreAmplifier Board DIY KIT AC 12V Headphone Buffer+Case | eBay sad kako se bliže praznici i najsigurnije je biti kući malo bi se zanimao Interesuje me da li se ovo može koristiti kao pojačalo za slušalice. Da li može da se koristi kao preamp za pojačalo za slušalice ili je ovo isključivo preamp za pojačalo za zvučnike. Unapred se zahvaljujem na odgovoru.
 24. Hvala na odgovorima. Ovo je trebalo da ide u jednu malu finu kutiju koja je već napravljena. Tako da ako je sam trafo skup, ok je ako može nešto tipa napajanje za Laptop. Da li iz Vašeg iskustva išta od tih laptopova radi 9-12V???? Ako je to može da isporuči dovoljno ampera, naravno. Tako nešto integrisano bi bilo kulturno da bi kutijanje imalo smisla. Još jednom hvala svima na pomoći.
 25. Igranja radi, uzeo sam dva kompleta jedan u kelcu (napajanje) drugi u mikroprincu (pojacalo). http://www.kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=8050 https://www.mikroprinc.com/sr/proizvod/pojacalo-stereo-2x15w-12vdc-tda7297 Da li je ovo napajanje dovoljno za ovao malo pojacalce. Nisam ih jos sklopio, ovih dana cu, mozda cak i ovaj vikend. Hvala !!!
×
×
 • Kreiraj novo...