NIXIE Napisano Januar 13, 2021 #45 Napisano Januar 13, 2021 Ima i kopija tog mikrofona po smešnoj ceni. Samo shipping ubija želju za naručivanjem. https://www.amazon.com/Movo-MA1000-Omni-Directional-Microphone-Smartphones/dp/B017TJXC8G
NIXIE Napisano Januar 13, 2021 #46 Napisano Januar 13, 2021 pre 8 minuta, Mikorist reče Compatible with Android and Windows Phone devices with TRRS jack Ma nije mi jasno, MIC i GND su kontra. A MIC je bitan jer se tu dovodi napajanje za kapsulu i skida signal, to ne bi smelo da se okreće na GND? Left/right audio su isti na oba standarda i izvedeni na onaj kosi priključak. To mi nije toliko bitno , neću kabal koristiti za merenje nego bluetooth receiver SMSL-B1 to mi je zgodnije.
vladd Napisano Januar 13, 2021 #47 Napisano Januar 13, 2021 Pda da, moras da pazaris po njiovom, skupljem standardu
Mikorist Napisano Januar 13, 2021 #48 Napisano Januar 13, 2021 najgore je kad zakačiš na pojačalo - predpojačalo - sa takvog konektora gde je obrnuto - oće da odleti u zrak
NIXIE Napisano Januar 13, 2021 #49 Napisano Januar 13, 2021 Ne zezaj Miko samo neće raditi. Otkud pojačalo zna šta je GND na telefonu?
NIXIE Napisano Januar 13, 2021 #50 Napisano Januar 13, 2021 pre 10 minuta, vladd reče Pda da, moras da pazaris po njiovom, skupljem standardu Napraviću ja ovo kako valja, i adapter za mobilni ako treba. Iphone okrenuli GND gde ne treba da bude, namerno. Uvek je prvi prsten do konektora GND. Ako je recimo kompletno metalni konektor a tu signal kad pipneš biće bruma. Znači extra glupavo rešenje.
Mikorist Napisano Januar 13, 2021 #51 Napisano Januar 13, 2021 ama imam takve priključke za kablovsku TV - audio izlaz na uređaju - i radi ako ne ubaciš džek do kraja - sa druge strane su činčevi - mora milimetar da bude van - inače čuješ ili mono ili brum kod njih je treća žica za video kineska govna - fabrički ne radi kako treba
NIXIE Napisano Januar 13, 2021 #52 Napisano Januar 13, 2021 Ja sve Tanoje što sam čuo, jedno 6-7kom. od kojih su uglavnom bili 15" a samo je jedan bio 12" i jedan od 10" (Mikin) ili nemaju basa dovoljno ili imaju koliko treba. E sad šta znači nemaju basa dovoljno, ne mora biti Tanoj nego sasvim uopšteno. Verovatno ga neki imaju koliko treba, nego su previše istaknute srednje i visoke frelvencije pa maskiraju bas. To sam kući imao prilke da isprobam još davno, treba naći balans prema prostoriji. Zato neki pljuju određene modele zvučnika a neki ih obožavaju. Neke zvučnike sam recimo slušao u prilično velikim prostorijama daleko od zidova, pa tu je zvuk uvek čudan zbog nedostatka bliskih refleksija, nema room gain-a i ne treba očekivati previše basa. Hoću da kažem, treba biti oprezan, lako je doneti pogrešan zaključak.
Mikorist Napisano Januar 13, 2021 #53 Napisano Januar 13, 2021 Kod mene si slušao u dnevnoj - 4 metra širina - oko 7 metara dužina....Ako je u manjoj sobi - a slušao sam jedno vreme u manjoj - imaš osećaj da bas prolazi kroz tebe i armirani zid i da je u drugoj sobi stojeći talas.... Lemić je reagovao/la na ovo 1
vladd Napisano Januar 13, 2021 #54 Napisano Januar 13, 2021 21 minutes ago, NIXIE said: Napraviću ja ovo kako valja, i adapter za mobilni ako treba. Iphone okrenuli GND gde ne treba da bude, namerno. Uvek je prvi prsten do konektora GND. Ako je recimo kompletno metalni konektor a tu signal kad pipneš biće bruma. Znači extra glupavo rešenje. Za nas jeste, ali za decurliju sa parama i nije, ne mogu da kace kojesta na Iphone, vec samo fabricki prilagodjeno. Em je porez na fenseraj em je zastita proizvoda od inovativnih zamisli i eksperimenata Duplo da valja.
Mikorist Napisano Januar 13, 2021 #55 Napisano Januar 13, 2021 Takođe zavisi šta je predpojačalo i izvor zvuka....Bez Irona sam imao osećaj jedno vreme da mogu do daske da slušam - kad je DAC direktno zakačen...Sad JOK burazeru...Više od 13 ne smem da odvrnem na Iron - komšije se žale... Organe pomera...To je sa gainom od 6db Uopšte mi nije jasno kako toliki veliki zvuk izlazi iz srednje velike kutije....Imam utisak da ima 2 metra kutija...Možda pasivni radijator ?
Mikorist Napisano Januar 13, 2021 #56 Napisano Januar 13, 2021 pre 26 minuta, Mikorist reče To je sa gainom od 6db Kad je gain 0 - mogu da slušam do 22 opušteno
shonne Napisano Januar 13, 2021 #57 Napisano Januar 13, 2021 6 hours ago, Mikorist said: nemam ja BR... kod mene je pasivni radijator Onda samo nerafild 4-5mm od membrane. Pa da vidimo to cudo od bass 😁
ninja Napisano Januar 13, 2021 #58 Napisano Januar 13, 2021 Njemu bas roka iz slusalica tako da nije cudo da od tih prcoljaka mu grmi btw: "Tannoy ima previse bass-a" Srecko je reagovao/la na ovo 1
shonne Napisano Januar 13, 2021 #59 Napisano Januar 13, 2021 33 minutes ago, ninja said: Njemu bas roka iz slusalica tako da nije cudo da od tih prcoljaka mu grmi btw: "Tannoy ima previse bass-a" Sigurno otvara prozor od sobe da vidi da li napolju mozda grmi 😁 Lemić je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Januar 13, 2021 #60 Napisano Januar 13, 2021 Pre sat vremena, shonne reče Onda samo nerafild 4-5mm od membrane. Pa da vidimo to cudo od bass 😁 mada mislim da je besmisleno meriti ovako - msm držim sa dva prsta i dahćem u isti mikrofon pri tom je SPL 94.2 db sad izmereno na 0
shonne Napisano Januar 13, 2021 #61 Napisano Januar 13, 2021 Jesi li video sta scan speak radi? vladd je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Januar 13, 2021 #62 Napisano Januar 13, 2021 ja tu ne vidim ništa sem paukovu mrežu
shonne Napisano Januar 13, 2021 #63 Napisano Januar 13, 2021 Kako bese ona logika? Sto vise dB to manje pojacalce. Sto manje dB potetntniji bass a i veci amp (W) 💪😁😔
Mikorist Napisano Januar 13, 2021 #64 Napisano Januar 13, 2021 ma džaba merenje kad nemam ščim da merim - a i zabole me za merenje msm mogu u fotošopu kakav god oćeš grafik da prikažem ovde tako da mi onlajn merenja ništa ne znače
shonne Napisano Januar 13, 2021 #65 Napisano Januar 13, 2021 Just now, Mikorist said: msm mogu u fotošopu kakav god oćeš grafik da prikažem ovde Dam ti pir fajlovi iz Arte da se malo igras 😁 Slika ti nije paukova mreza neko odziv br na 38 i 58L. Nearfild bass i port... Sa vecom litrazom se spusta nize bass sa manjom ode nagore.
Mikorist Napisano Januar 13, 2021 #66 Napisano Januar 13, 2021 zamalo nisam probio membranu na 5mm....jer bass ide sigurno napred 7-8
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah