Jump to content

yakuza

Član
 • Broj sadržaja

  16
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

O yakuza

 • Rođendan 04/13/1966

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Ljubljana
 • Interesovanja:
  motorizam, elektronika, mehanika, stolarstvo, pčelarstvo
 • Zemlja:
  Slovenia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Diode i otpor su bili ok. Morao sam zameniti GZ34. Sada radi kako treba. Ako ne bi imao GZ za zamenu onda bi privremeno sigurno upotrebio A-A-K GZ savet. Hvala !
 2. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Uključim danas mog cevaša i .....Puno distorzije u zvuku, nema snage.....Odmah pomislim na podešavanje biasa ali je sve u mejama (65 i66 mA), kao što sam izmerio u normalnom radu. Izmerim B+ samo 40V. Izmerio sam sve tri cevi, nema kratkih spojeva i emisija je ok. B+ bez lampi iznosi 420V. Pošto nemam iskustva kako se odrazi slaba GZ34 pitam, da li je moguče, da pod opterečenjem slaba GZ34 ima toliki voltage drop ?
 3. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Baš volim, kad se ideje odmah nacrtaju, i to rukom....I sam sam odmah nacrtao sve vaše sugestije i bacio se na poboljšanja ;-) Ne, bruma zaista nema, u zadnje vreme se samo pojavljiva mali "pisk" ali sam saznao iz foruma, da je to uzrok u starim cjevima, koje sam stavio... Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan, da sam uspio u " restavraciji" tog pojačala, naravno ne bez vaše pomoči i podrške .... Ima mnogo šema, ali bit je u sitnicama, idejama i iskustvu, kojeg imate tu na forumu.
 4. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Hvala Banat za savjete. Osigurač ču prebaciti na kraj CRC filtera, jer imam na šasiji mjesto za dva osigurača.... Jedan je za primarni napon 230V, a drugi če biti za anodni napon. Za zaštitu ču svakako dodati one otpornike. Izmjerio sam i vrednosti struje: Na 100 ohm otporniku CRC filtera ima 140mA, na katodnim otpornicima ima 66 i 69 mA
 5. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Zen Mod, hvala za sve savjete ! Ono sa tajmerom kod Greatz napajanja i prekidanjem mase do potrošača korističu kod SE EL34 pojačala kojeg baš kompletiram.
 6. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  A šta, ako bi sa tajmerom uključio samo grijanje GZ34 ? VN bi na GZ34 več bio uključen u isto vreme kao grijanje ostalih lampi ? Tako bi VN iz GZ34 došao na več ugrijane cijevi...
 7. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Na katodnih otpornicih 330ohm izmereno je 30V. Ukupno pojačivač troši 0,5A struje. Na CRC otporniku ču izmeriti napon, pa javim. Kako je vaše mišljenje o upotrebi kasnjenja uključivanja anodnog napona poslje 1 minute zagrijavanja cijevi ? Na nekim forumima kažu, da se to upotrebi samo kad se upotrebi greatz usmerivač....Kakva su vaša iskustva ?
 8. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Da, napajanje je CRC i struja se uzima posle 100 ohm/10W otpornika. Malo vruč ali nije usijan.
 9. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Evo, uspio staviti u život ostatke Iskrinog lampaša sa početka priče........Hvala svima na podršci i savetima. Zvuči odlično, bez bruma i zujanja...;-)) zip.zip
 10. Pozdrav ! Nadam se, da je pravi ... Iskra-MA-3014-Upute.pdf
 11. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Dali si možda probao izraditi shemu prema ostacima ispod šasije ?
 12. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  Da, zaboravio sam na napone za grijanje, ima 5V za GZ34 i 6,3V za ostale lampe. Da, prosmatrao sam tu shemu, muči me samo onaj napon od 36V ( kojeg sad nema na mrežnjaku, koji se dovodi za bias. Morao bi promjeniti i način rada EL34, pošto nemam izlaznog trafoa za ultralinear. Možda Zen Mod ima još neke slične Iskrine sheme ?
 13. yakuza

  Iskra lampaski monoblokovi

  Jedna shema lampaša iz mog arhiva... Iskra EL84 PP 1963_compressed.pdf
 14. yakuza

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  @neskor ; na onoj povezavi je samo shema " Kinoojačevalne naprave". Dali bi još moralo bit i drugih shema ? Pregledao sam i Zen Mod blogove ....
×
×
 • Kreiraj novo...