Jump to content

yakuza

Član
  • Broj sadržaja

    16
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

O yakuza

  • Rođendan 04/13/1966

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Ljubljana
  • Interesovanja:
    motorizam, elektronika, mehanika, stolarstvo, pčelarstvo
  • Zemlja:
    Slovenia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yakuza's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

5

Forumska reputacija

  1. Diode i otpor su bili ok. Morao sam zameniti GZ34. Sada radi kako treba. Ako ne bi imao GZ za zamenu onda bi privremeno sigurno upotrebio A-A-K GZ savet. Hvala !
  2. Uključim danas mog cevaša i .....Puno distorzije u zvuku, nema snage.....Odmah pomislim na podešavanje biasa ali je sve u mejama (65 i66 mA), kao što sam izmerio u normalnom radu. Izmerim B+ samo 40V. Izmerio sam sve tri cevi, nema kratkih spojeva i emisija je ok. B+ bez lampi iznosi 420V. Pošto nemam iskustva kako se odrazi slaba GZ34 pitam, da li je moguče, da pod opterečenjem slaba GZ34 ima toliki voltage drop ?
  3. Baš volim, kad se ideje odmah nacrtaju, i to rukom....I sam sam odmah nacrtao sve vaše sugestije i bacio se na poboljšanja ;-) Ne, bruma zaista nema, u zadnje vreme se samo pojavljiva mali "pisk" ali sam saznao iz foruma, da je to uzrok u starim cjevima, koje sam stavio... Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan, da sam uspio u " restavraciji" tog pojačala, naravno ne bez vaše pomoči i podrške .... Ima mnogo šema, ali bit je u sitnicama, idejama i iskustvu, kojeg imate tu na forumu.
  4. Hvala Banat za savjete. Osigurač ču prebaciti na kraj CRC filtera, jer imam na šasiji mjesto za dva osigurača.... Jedan je za primarni napon 230V, a drugi če biti za anodni napon. Za zaštitu ču svakako dodati one otpornike. Izmjerio sam i vrednosti struje: Na 100 ohm otporniku CRC filtera ima 140mA, na katodnim otpornicima ima 66 i 69 mA
  5. Zen Mod, hvala za sve savjete ! Ono sa tajmerom kod Greatz napajanja i prekidanjem mase do potrošača korističu kod SE EL34 pojačala kojeg baš kompletiram.
  6. A šta, ako bi sa tajmerom uključio samo grijanje GZ34 ? VN bi na GZ34 več bio uključen u isto vreme kao grijanje ostalih lampi ? Tako bi VN iz GZ34 došao na več ugrijane cijevi...
  7. Na katodnih otpornicih 330ohm izmereno je 30V. Ukupno pojačivač troši 0,5A struje. Na CRC otporniku ču izmeriti napon, pa javim. Kako je vaše mišljenje o upotrebi kasnjenja uključivanja anodnog napona poslje 1 minute zagrijavanja cijevi ? Na nekim forumima kažu, da se to upotrebi samo kad se upotrebi greatz usmerivač....Kakva su vaša iskustva ?
  8. Da, napajanje je CRC i struja se uzima posle 100 ohm/10W otpornika. Malo vruč ali nije usijan.
  9. Evo, uspio staviti u život ostatke Iskrinog lampaša sa početka priče........Hvala svima na podršci i savetima. Zvuči odlično, bez bruma i zujanja...;-)) zip.zip
  10. Pozdrav ! Nadam se, da je pravi ... Iskra-MA-3014-Upute.pdf
  11. Dali si možda probao izraditi shemu prema ostacima ispod šasije ?
  12. Da, zaboravio sam na napone za grijanje, ima 5V za GZ34 i 6,3V za ostale lampe. Da, prosmatrao sam tu shemu, muči me samo onaj napon od 36V ( kojeg sad nema na mrežnjaku, koji se dovodi za bias. Morao bi promjeniti i način rada EL34, pošto nemam izlaznog trafoa za ultralinear. Možda Zen Mod ima još neke slične Iskrine sheme ?
  13. Jedna shema lampaša iz mog arhiva... Iskra EL84 PP 1963_compressed.pdf
  14. @neskor ; na onoj povezavi je samo shema " Kinoojačevalne naprave". Dali bi još moralo bit i drugih shema ? Pregledao sam i Zen Mod blogove ....
×
×
  • Kreiraj novo...