Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Stradi

Član
 • Content count

  520
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

6 Followers

About Stradi

 • Rank
  Radiša
 • Birthday 08/06/62

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Zemlja:
  Serbia
 1. Zahvaljujem. Je li jel` nece sigurno nista da exsplodira. Kazi javno da imam svedoke. Jer mi drugar otisao jako zadovoljan.
 2. Sta ce tebi . Ti lampe drzis u kutiji.
 3. Pa za sad ne ali to nista ne znaci. Znas i sam. To ponekad ceo mesec treba da se proba .
 4. Nabavio sam kondove ali nema veze mozda se pojave neki bolji zato ne zakljucavam temu . Majstor mi ne treba, sam svoj majstor sam ovoga puta. Meni je to trebalo da nesto probam , imam Philips 330uf 385v made in USA ali sam hteo da probam a i da vidim da li me jedan zeza na jednom mono bloku mada su Philipsi novi nabavljeni. Hvala i na drugarskim upozorenjima znaci ce svima.
 5. Srafcici treba da su aluminijumski, znaci sto laksi a ne mesingani, prijateljski savet. Ima ih Toma Krusevac ili ti mastor na KP. a mozda ima i neko ovde visak.
 6. Kupio bih dva kvalitetna elektrolia od 330uf 400 ili 450v snap sistem kacenja i da je velika konzerva serina 35mm x visina 50mm. Ako neko ima Philips 330uf 385v onda moze i jedan. Kontakt ovde na PP Hvala
 7. Pa cak sam napisao da se salim . Palo mi na pamet povodom one druge teme nema basa bez 4 basa. sve je u stihu i u prozi.
 8. Imam gotovo resenje za tebe ali ozbiljno. Nisam ja zahtevan , a sto se tice slepih miseva nesto ih cesto ima ovde kod mene oko kuce u poslednje vreme. Ne znam sta se desava . Juce citam da covek cuje od 63hz do 50000hz samo to preko 20000 mozak drugacije obradjuje. Sad bar znam da mi ne treba bass helper a ZZz me nagovara da stavim 4 po kanalu. Izgleda nije citao ovaj text. Hahahaha
 9. I ja sam istog misljenja. Posle Usher BE 718 nisam cuo malu kutiju da bolje zvuci. To sam cini mi se komentarisao i posle sajma ovde. Bio sam u najmanju ruku zapanjen sta se cuje iz njih .mnogi su zamerali room corection ali jako je malo tu bilo za zameranje mada uvek ima ali ko hoce da zakera uvek se nadje nesto. Koga uslovi pritiskaju a ne insistira na magiji FR to je way to go i po meni.
 10. ZM Alex skrstic InSides zflazar Shonne Oliver Sir 2a3 /sa kolegom Djuricom najverovatnije Vix Gosha Woland Stradi (ali moj dolazak zavisi od skrstica)
 11. A zvuk. Ajde reci neku. Sa kojim slusalicama ga slusas. Da li je isti kao dvv ili si nesto menjao.
 12. Sa korekcionim kolom onaj BSC . Slusao sam i bez korekcionog kola. Ono sto sam opisao je nesto sto on ima kao karakteristiku bar 206. Njega sam spomenuo jer to ima @skrstic . Inace svi Fostexi koje sam slusao su bili 8 incha i svi su imali roll off visokih i odlican odziv u niskim tonovima onako generalno da ne zalazim u detalje jer to nije tema. Ali mislim da je to filozofija firme da bi kupio i visokotonac a da se slazu slazu se. Mozda oni od 5 incha nemaju taj nedostatak tako izrazen. Nisam slusao.
 13. Montira se samo srafljenjem. Ima brezon koji prolazi kroz nju. Isto kao i svi ostali phase plagovi za Lowther. Osnova je 35mm.
 14. Imam ja neka iskustva sa tim phase plagovima. Sa metkom se istice taj region do 2000-3000hz i zato se sa njim najvise cuje cuveni shout. A nisam primetio da dodaje visokih vec zbog izrazenog tog regiona oko 2000hz mozda se stice na prvi pogled takav utisak, naravno moje subjektivno misljenje. On daje ono sto ja zovem brz zvuk mnogo otvoren, nekako malo preostar. To se stavljanjem novog phase plaga gubi cak i kod onih sa ravnom trubicom a tu je problem ostrine dodatno izrazen. Imam kod kuce i krusku phase plug i to je od nekog lepog drveta ako hoce neko da proba mogu da mu pozajmim. Meni se ne svidja. To predlazu za Hedlund hornu ali njoj po meni nista ne pomaze Ta kruska po nekima daje dobre rezultate u front loaded hornama. Ne znam nisam probao. Sada imam ovaj bakelitni i on dodaje malo taj spektar od 8000 pa navise ali je zato cuveni shout smanjen na minoran i to kod slusanja u osi sa vec par stepeni prema napolje nestaje. Slusao sam Fostex 206 i nisam stekao utisak tog cebastog zvuka vec samo dosta rani roll off visokih tako da deluje mozda malo zatvorenije zbog toga ali zato ima vise bass-a a on daje toplinu po meni preteranu i jos taj roll off visokih pojacava taj utisak zatvorenosti ili previse mekanog zvuka. . Njemu na primer odlicno pristaje dodatak visokotoca i to sa samo 1 kondom i to dosta nisko secenim da bi se otvorio ceo zvuk. . Ne znam kako bi phase pomogao da se Fostex otvori sa visokim tonovima. Na kraju krajeva nije bas jeftino zadovoljstvo samo da se proba narocito varijante da se nesto "secka". A jedino tako bi imali uvid sa kojim driverom je koja kombinacija najbolja tj cak i da li se nesto uopste dobije ili se izgubi. Ja eto smatram da sam fabrickim phase blagom dobio najvise od ovih koje sam probao alu tu nema "seckanja" samo zameni i teraj.
 15. Different countries different skills, more forums take you to more participants and than to greater knowledge, my opinion. Or maybe Joro is man of very intuitive. I must admit one thing is for sure, has exceptional skills and golden hands, excellent work of hand. Bravo