Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
pre 3 časa, shonne reče

meni ce uskoro da trebaju 2 komada, pa budem narucivao plocice iz jlc. 

Dodaj jos dve ;)

• 1 year later...
Napisano

Mislio sam da su moji FR truba, i pored sveg truda, sve je zvučalo lepo, ali nekako dosadno... srednji, koji su najvažniji u FR svetu jel, tu su ali nekako hladni, mrtvi, sivi. Godinama sviraše mi na brzinu sastavljeni VSSA, neka prva obična pločica... 

A onda sam konačno (nakon 5 godina lepteyebo) pustio preamp u pogon, i vratio XA na policu (koju sam isto i nju napravio u međuvremenu :D ).

Iznenada sam razumeo da su moji FR sasvim ok, čak šta više... :) 

Napisano
pre 5 časa, Aleks reče

Mislio sam da su moji FR truba, i pored sveg truda, sve je zvučalo lepo, ali nekako dosadno... srednji, koji su najvažniji u FR svetu jel, tu su ali nekako hladni, mrtvi, sivi. Godinama sviraše mi na brzinu sastavljeni VSSA, neka prva obična pločica... 

A onda sam konačno (nakon 5 godina lepteyebo) pustio preamp u pogon, i vratio XA na policu (koju sam isto i nju napravio u međuvremenu :D ).

Iznenada sam razumeo da su moji FR sasvim ok, čak šta više... :) 

Aleks, ti Maradono, ti Ayrtone, ti Mate Parlovu Uradi-sam-zvučničkih-drivera!!! :happy64::happy64:

Svaka čast! Na snimci telefonom, sa stolcem ispred i između zvučnika, preko YT je jasno da je vokal u sredini, prateća gitara s lijeve, druga s desne strane, a kontrabas skroz desno. (EDIT: desno i iza.....tek da dodam)

Sjajno! :worship:

(Jasno je da telefon ne može prenijeti pravu žicu, ali ovo zvuči jako dobro!)

Napisano

Nenormalno je ovo. Prvo kad sam uključio, i baš ova pesma, kao da žena sedi tu pored i peva. Isprva nije prijatno koliko je realistično. Msm, posle se navikneš, kao sve se snebivaš da uključiš hidromasažer u đakuziju u hotelu s pet zvezdica, al posle ga ne gasiš :D 

Msm, svaki cigo svoga konja hvali, jel, ali ovaj cigo, i ovaj konj... mnogo je ovo dobro baš. :oke:

Miku u epovima ne mogu da premašim nikada, tako da ja cigo ostajem ipak pri konju :rofl:

Napisano

Svaka cast. Opet se dokazuje da Fullrange zvucnik moze biti nenadjebiv, te da ja ipak ne haluciniram :) . Samo ga treba zdravo nahraniti :D

Dakle to je to, na fullrange zvucnik se ne moze nakaciti bilo sta. Zato meni odma smeta bilo koje pojacalo koje nije A klasa, i tu tek pocije prica. 

I, potpuno razumem kako nekome Lowther , pa i Fostex moze lepo da zvuci ;)

Napisano
pre 1 sat, Aleks reče

kao da žena sedi tu pored i peva. Isprva nije prijatno koliko je realistično.

Da, to je otprilike opis mog prvog susreta s Lowther BLH (Ivanek Veliki Horn). Neka glazba je bila toliko dobra da čovjeku izgleda kao da vidi utvare po kući..
Sjećam se da su i Antonio Forccione, te Tadić-Stefanovskijeva Treta Majka bile nestvarno dobre na tome.
Koliko je do BLH, a koliko do single drivera bez skretnice, ne znam, ali može biti čarobno dobro.

Napisano (izmenjeno)

Zero, upravo o tome se radi. Da sednes, i haluciniras otvorenih ociju, a nista nisi popio. Ja sam to doziveo i od tada sam navucen na FR zvuk...

Ne samo da cujes zvuk, vec ga i vidis...

Izmenjeno od Vix
Napisano
pre 4 minuta, Vix reče

Zero, upravo o tome se radi. Da sednes, i haluciniras otvorenih ociju, a nista nisi popio. Ja sam to doziveo i od tada sam navucen na FR zvuk...

Ne samo da cujes zvuk, vec ga i vidis...

Samo me podsjećaj......
Točno ću morati napraviti nekakav TP-1 s nekim field coilom i single ended 45 izlazom. :D 
Ali srećom nemam dovoljno soba za to. :rofl: 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...