Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

i ja taki bafer koristim svuda gde treba ,ne stavljam taku skupu cev vec ecc82 ili oktal 6s2s-6j7 rusku - americku.to je odlicna sema za takvu upotrebu.ima objasnjenje za tu semu na netu ko oce da udje u materiju.

Napisano

napravio Djole sa 6E5P.

podelio tu lepu vest sas menom.

ja se za sad drzim 6N23P.

nije da nemam ECC ili PCC 88, nego nikad nisam

radio bafer sa ruskinjom.

odlican rezultat.

• 8 months later...
Napisano

Poslednje izmene, ne znam ni zašto sam to radio. Možda zbog boljeg zvuka.

Izbačen ALPS Blue 100K log stereo i ugrađen Kineski rotacioni preklopnik 100k log stereo SMD 21 položaj.

Izbačen balance pot. sa ulaza 1 i 2, ostavljen je da radi  samo na ulazu broj 3.

Prerađeno HV napajanje. Izbačen Maida style regulator, ubačeno CRC pa iza toga nezavisni jednostavni regulatori posebno za svaki kanal. Pomoću dva džampera bira se da li će biti 180 ili 200VDC.

Izbačen zeleni svetleći prekidač ugrađen crni.

Aikido final front.jpg

Aikido final inside.jpg

Aikido PCB.jpg

Napajanje.jpg

Sema ozicenja.jpg

Napisano (izmenjeno)

Niksijev MUTE timer čini mi se instant gasi relay kod power-off. Slično koristim i sam, kad ne idem preko uControlera.

Izmenjeno od Nesic
Napisano (izmenjeno)

Yes tako je, jako bitna funkcija da se ne čuje zvrk pri isključenju. To je postignuto malim filterskim kondenzatorom u napajanju za tajmere (220uF) tako da se brzo prazni i isključuje relej.

Ovo Zenovo sam turao u Mini pretpojačalo, samo se ne gasi baš odmah nego posle 2sek. jer je vezano za glavno napajanje.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano

trojka sa prikacenog skena

delay on, instant off

dodas grec, 1uF cisto da se ima a i ne mora, i eto ti jednostavno da ne moze jednostavnije

Napisano
4 hours ago, NIXIE said:

Poslednje izmene, ne znam ni zašto sam to radio.... 

Aikido final front.jpg

Aikido final inside.jpg

Aikido PCB.jpg

Napajanje.jpg

Sema ozicenja.jpg

Zbog svraba. Bice bolje Neko vreme... :laugh1tooht:;):cheers:

Napisano
4 hours ago, NIXIE said:

Poslednje izmene, ne znam ni zašto sam to radio. Možda zbog boljeg zvuka.

Izbačen ALPS Blue 100K log stereo i ugrađen Kineski rotacioni preklopnik 100k log stereo SMD 21 položaj.

Izbačen balance pot. sa ulaza 1 i 2, ostavljen je da radi  samo na ulazu broj 3.

Prerađeno HV napajanje. Izbačen Maida style regulator, ubačeno CRC pa iza toga nezavisni jednostavni regulatori posebno za svaki kanal. Pomoću dva džampera bira se da li će biti 180 ili 200VDC.

Izbačen zeleni svetleći prekidač ugrađen crni.

Aikido final front.jpg

Aikido final inside.jpg

Aikido PCB.jpg

Napajanje.jpg

Sema ozicenja.jpg

Ok, ove izmene oko estetike mož' i da se vide (prekidač) al' kako se ostalo odrazilo na rabotu, da ne reknem zvuk? 

Napisano (izmenjeno)

Čekam tepih da mi vrate. :grino:

Za sada je dobro, mislim radi sve bolje od ona druga dva pretpojačala koja imam ali bez dampinga na podu ne mogu da kažem koliko je bolje.

Rotacioni preklopnik sam već probao na drugoj spravi i bolji je od Alps Blue, čistije i dinamičnije zvuči. Alps je original sigurno.

Izmenjeno od NIXIE

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...