Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

treba naci postene tabele ruskih tranzistora i pregledati

javlja mi se da toga ima jos pokojesta , sem onih poznatih sa big diya

Napisano
5 minutes ago, Zen Mod said:

treba naci postene tabele ruskih tranzistora i pregledati

javlja mi se da toga ima jos pokojesta , sem onih poznatih sa big diya

Mene bi zanimalo ali za line preamp više nego za pojačalo. Veoma interesantno i jeftino a može da ispadne sit Aikido :aikido:

Napisano
15 minutes ago, NIXIE said:

Mene bi zanimalo ali za line preamp više nego za pojačalo. Veoma interesantno i jeftino a može da ispadne sit Aikido :aikido:

mislim da bi za preamp više Passovao autoformer, ako ni zbog čega drugog, totalno se razlikuje od SIT ili neSIT topologije :to_become_senile::)

Napisano
2 minutes ago, Woland said:

mislim da bi za preamp više Passovao autoformer, ako ni zbog čega drugog, totalno se razlikuje od SIT ili neSIT topologije :to_become_senile::)

Meni je zanimljivije aktivni preamp sa SIT tranzistorima, da ima pojačanje 3-4 puta, a da zvuči ko dobar lampaš.

Napisano
3 minutes ago, NIXIE said:

Meni je zanimljivije aktivni preamp sa SIT tranzistorima, da ima pojačanje 3-4 puta, a da zvuči ko dobar lampaš.

shvatio :) rukovodio sam se seljačkom logikom po kojoj je danas lakše (a da bude dobro, dostupnije, a da ne košta bubreg) napraviti cevni Line preamp, od cevnog izlaznog pojačala.. a ti ćeš naravno da praviš šta ti je volja :)

Napisano
15 minutes ago, Mikorist said:

Screen Shot 2018-10-05 at 11.26.45 AM.pngScreen Shot 2018-10-05 at 11.23.58 AM.png

Ima još toga... Ovo neko mora da nabavi i da meri koliko je slično pa tek da uđe u razvoj. Ne može tek tako da se ubaci umesto 2SK.

Mnogo su veće voltaže kod nekih. Ono da ih povežeš  direkt na 220V :buehehe:

Napisano

naravno , nije to zamena sa elevatorske Tokine

za sad , ako hoces deep class A , nema druge i nema jeftinije

oces 50W SE ?

nmprblma , boza sema , sve jeftino ... sem hladnjaka i PSU

:Viannen_loungelizard:

Napisano
34 minutes ago, Woland said:

shvatio :) rukovodio sam se seljačkom logikom po kojoj je danas lakše (a da bude dobro, dostupnije, a da ne košta bubreg) napraviti cevni Line preamp, od cevnog izlaznog pojačala.. a ti ćeš naravno da praviš šta ti je volja :)

Pravim svašta. O SIT pojačalu nisam nešto ni razmišljao, ali ako ima Ruskih, pa još za preamp, e to je neka druga priča.

Napisano

КП801А и КП801Г

šeme preuzete odavde

http://forum.vegalab.ru/showthread.php?t=58261

Пробовал, в нескольких схемах по мотивам Нельсона Пасса, пришел к тому, что лучше этого не делать. Цепь ОООС разрастается по физическому объему, увеличивается время установления цепи ОООС, увеличивается количество участников процесса, с неизбежностью требуется гашение всей этой дребедени за счет коррекции. Может Кг на 1 кГц и снизится, но звук теряет микродетали. Благие намерения ведут к худшему результату.

Схема диффкаскад - SIT.JPG

SIT MIDI 3A v3.JPG

Napisano
6 minutes ago, Mikorist said:

I Ruje stavljaju motorun :buehehe:

Ovo je slika pojačala šeme iznad

Lako je njima u Rusiji, kad imaju Ruskinje, a i Al ladnjaci su jeftini.:laugh1tooht:

Napisano

ene , mrzi me da prekucavam pa samo paste :

https://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/326536-sissysit-post5565205.html

Like we all know , parts from both watanabetomoaki and pras1701 are genuine.

Now , I made Ugs measurements , with preferred condition of 24V for Uds , at 1A8 and 2A for Iq

in moment when I arranged to get 2SK182 from both Pras1701 and watanabetomoaki , I didn't know are they able or willing to send pre-tested devices , so I didn't asked for any matching

results for 2 pairs of 2SK1182ES are :

pras1701 , code 1Y1362 : -2.02V@1A8 , -2.00V@2A

pras1701 , code 1Y1363 : -4.37V@1A8 , -4.27V@2A

watanabetomoaki , code 142338 : -4.06V@1A8 , -4.03V@2A

watanabetomoaki , code 142339 : -4.06V@1A8 , -4.00V@2A

conclusion :

one SIT from pras1701 , with lowest Ugs is perfect for SissySIT test ....bot other one is not

both SITs from watanabetomoaki are border cases for test in SissySIT , demanding chase for mosfets having Ugs in range of 4V5 for 2A Iq , to enable at least 500mV voltage window , for optocoupler bjt nesting in

regarding yesterday gotten THF51S , and generally : from quantity of some 26 specimens I had opportunity to test until now , Ugs@2A is in range of -2.02V as absolute high and -3.77V as absolute low , so all of them easily used in SissySIT circuit

But!

judging by just few 2SK182ES on hand , one can hope to stumble on proper pair of these , as possible candidates for pure DEF circuit; if pras1701 is willing to test them , maybe he can send you some having Ugs in range of 4V or so ...... then you hoard some mosfets and up to tedious one on one pairing , in time and temperature domain

life is fun !

WP_20181004_10_05_59_Pro.jpg

WP_20181004_18_33_08_Pro.jpg

Napisano
16 minutes ago, Mikorist said:

Ne kapiram...:buehehe:

watanabetomoaki ima uparene a ovaj drugi jok ?

pras radi merenja , kako mu nacrtah

watanabe je kobajagi matchovao , ali napravio zajeb u postupku , pa se cak pobojali da ih nije spalio ..... ali nije srecom

lepo ti pise - nisam trazio i nisam dobio tested .......... sto je stiglo je sve random

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...