Zen Mod Napisano Mart 8, 2023 #45 Napisano Mart 8, 2023 shmurutek Aciko and Brijac je reagovao/la na ovo 1 1
Dumus Napisano Mart 8, 2023 #46 Napisano Mart 8, 2023 pre 6 minuta, Brijac reče Probao, nije. Jede ga viborg za dorucak. Ne znam , ne svidja mi se taj Kineski sitem : zica direkno na sraf . Mozda je Ok za pun presek (za licnasti nikako ), a desavalo mi se da sraf cesto pousti na punom preseku .
Dumus Napisano Mart 8, 2023 #47 Napisano Mart 8, 2023 (izmenjeno) @ Izmenjeno Mart 8, 2023 od Dumus Dupli post
Brijac Napisano Mart 8, 2023 #48 Napisano Mart 8, 2023 4 minutes ago, Dumus said: Ne znam , ne svidja mi se taj Kineski sitem : zica direkno na sraf . Mozda je Ok za pun presek (za licnasti nikako ), a desavalo mi se da sraf cesto pousti na punom preseku . Nisu mi ovi njihovi sukoi prvi, koristim godinama, nikad problem. Uvek mozes bakarnu hilznu da koristis za licnu Ako budes nabavljao, uzi i jedan ovaj, nije neka cifra, i videces zasto ostah na njima, a probah i skuplje furuteke i oyaide.
Mikorist Napisano Mart 9, 2023 #49 Napisano Mart 9, 2023 On 5. 3. 2023. at 17:08, zek reče Po slici bih rekao da je to ProSafe letva, ima raznih modela u ponudi ProSafe (bez prekidača i osigurača) imam sa Lapp kablom od nekih 7 metara. Ide na posebnu fazu na tablu razvodnu. Keramičko jezgro ima i to može da izdrži i par kilovata zagrevanje. PRC letve izbaciti iz kuće.....To je opasno po život. Lemić je reagovao/la na ovo 1
NIXIE Napisano Mart 9, 2023 Autor #50 Napisano Mart 9, 2023 Požar skoro pa zagarantovan. Takođe neki ne stave zaštitni provodnik (GND) nego neku plastičnu sajlu umesto toga. I žice su im tanke, obično aluminijumske malo presvučene bakrom.
Lemić Napisano Januar 5 #51 Napisano Januar 5 Da živnem temu, pročitah negde da ProSafe ima u vereovatno nekim modelima utilnice sa posrebrenim ili pozlaćeneim kontaktima, @Mirkane jel i imaš takve? Poslao sam im upit, čekam odgovor. Ako ne, kod Audiofoniksa bi naručio Viber. Na Alliexpresu ima navodno sa pozlatom i rodijumom, ali nešto nisam siguran, ima li ko iskustva.
Mikorist Napisano Januar 5 #52 Napisano Januar 5 pre 4 minuta, Lemić reče Da živnem temu, pročitah negde da ProSafe ima u vereovatno nekim modelima utilnice sa posrebrenim ili pozlaćeneim kontaktima, @Mirkane jel i imaš takve? Poslao sam im upit, čekam odgovor. Ako ne, kod Audiofoniksa bi naručio Viber. Na Alliexpresu ima navodno sa pozlatom i rodijumom, ali nešto nisam siguran, ima li ko iskustva. I ove bakarne su im dovoljno dobre. Imaju oni svašta, videh i od mermera letve. Prave šta god oćeš za lovu. Spremi se da platiš 5x više od normalne cene za posebne usluge. Lemić je reagovao/la na ovo 1
Lemić Napisano Januar 5 #53 Napisano Januar 5 Ma nije problem da se plati, već da li će da se dobije to što se hoće. Dobio sam odgovor da imaju berilijum bronzu sa 86% bakra, zatim, sa OFC bakrom i treći nivo je bakar sa 20-30 mikrona posrebren.
Mikorist Napisano Januar 5 #54 Napisano Januar 5 Sve tri kombinacije su im odlične. I ova najeftinija. Zaboravio sam da dodam. Ko nema trafo sa slepim navojem džaba je šrimovan kabl. Tek onda zaista počinje da radi. Podrazumeva se da svako ima dobro uzemljenje. A tek sa pravilno proračunatim snuberom iza trafoa se sve to čuje. Džaba srebrni kontakti i ostale kozmetičke kerefeke. Lemić je reagovao/la na ovo 1
Lemić Napisano Januar 5 #55 Napisano Januar 5 Sad me pozvao čovek, krajnje prijatno, razumljivo i razložno mi izložio sve, usput udelio neki savet, a inače se bavi isključivo napajanjem, mislim na dovod iz mreže. Najbolje što ima je čist posrebreni bakar i to jeste optimum, nema nikla koji obično ide pre zlaćenja, a srebro jako sporo oksidiše i ako se ne varam, oksid je provodan za razliku od bakar oksida. Ima i više opcija za dovodni kabl, drvo i mermer su čista estetika, zna znanje kolko sam zaključio. Pošto ja uvek imam zahteve +, uradiće mi šta budem rekao, ali naravno uz njegovo inžinjersko odobrenje i dati na probu bez obaveze, što je izuzetan gest. I preprošle godine sam bio naručio razdvojni trafo od 3kw, ali je tandrkao i odmah sam ga vratio, pa ću uzeti gde je već provereno od 2,75kw, ili dva ili tri manja. Savet koji sam dobio je da izaberem jednu fazau koja ima što manje priključaka kineske elektronika, ala ruteri, klime itd. Jednu fazu jesam davno rasteretio u osiguračkoj kutiji, ali su mi na isti šteker zakačeni Tv sa ruterom, smart boxom i klima. Sledi zezancija, posle neočekivanog rezultata sa grejanjem u pojačalu, uvatila me strujna groznica i dok ne rešim struju, nema stajke.
Dumus Napisano Januar 8 #56 Napisano Januar 8 On 5. 1. 2025. at 18:23, Lemić reče Najbolje što ima je čist posrebreni bakar i to jeste optimum, nema nikla koji obično ide pre zlaćenja, Jedino mi nije jasno zašto u Audio liniji imaju samo pocinkovani bakar (Cu-Zn 14) kao izbor za kupovinu? A tek ako nađeš (u ne baš preglednom sajtu) ProAudio liniju , možeš da biraš OFC Bakar ili Posrebreni , gde nestade Cu-Zn iz Audio linije ????
Lemić Napisano Januar 8 #57 Napisano Januar 8 Znaš kako, svi domaći sajtovi su vrlo nepregledni i teški za listanje, kao da ih je pravio isti programer i kad god nešto tražim, bude mi muka i veoma često odustajem i idem na neki drugi. Tako da nije ni neuobičajeno, ni ništa novo da nešto ima kad se pozove, a nema na sajtu, a i obratno. Često puta se i nasmejem kad mi neko kaže šta sam trebao da ukucam u polju za pretragu, to može da predpostavi samo onaj ko zna sajt napamet, običnim kupcu to ne bi palo na pamet nikad, ali, ko i pa šiša kupce. Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah