Jump to content

NIXIE NOS DAC


Preporučeni Komentari

  • Odgovora 273
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni postovi

DAC konačno ožičen i RADI!!! Trajalo je dosta duže nego što sam mislio. Nisam ga slikao u pogonu jer ima problema sa jednom cifrom na displeju koja povremeno neće da se upali, odneo sam kumu da v

Još jedan u pogonu. Bio sam kod kuma za vikend, red je, nisam ga video mesecima. U međuvremenu on je završio svoj DAC. Moj preamp (ono ružno  na gornjem poklopcu) zanemarite. Front plate by Leonardo.

Krenula montaža polako.

Postovane slike

9 minutes ago, sir Oliver said:

Znam ja za dddac odavno. Ima 10 godina. Hteo onaj sendvič sa 1543 da pravim.  Onda ovde švajsovasmo nešto slično 1543 u paraleli. Jel nekom proradilo?

Sad smatram da su moderni DACi superiorniji

Nije taj stari dddac, nego onaj noviji sa PCM1794

http://www.dddac.com/dddac1794.html

Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima
12 minutes ago, Woland said:

ali vredi :)

Šta ja znam, nekako sam na početku odlučio da budu kondenzatori, jer je sa trafoom veći izlazni napon, a meni baš odgovara naponski slabiji izlaz jer imam pretpojačalo. Nisam znao za bolji DAC od ovoga kad smo krenuli u realizaciju pre dve godine, a i čovek je objavio tačne šeme. Samo je motherboard umanjen da može da bude niska kutija, ona originalna mi je malo kabasta, izgleda ko šporet kad napraviš onoliku kutijetinu, ovo je isto to samo puno elegantnije.

Sad je skoro rasturan i menjani su neki fiksni otpornici sa CCS (detalji su na sajtu dddac 1794) i urađeno je još par nekih sitnih izmena da mogu da uradim mute sa relejima na izlazu, sad će opet da se sluša, očekujem još bolji da bude. Na kraju ko zna, možda bude i izlazni trafo, u kom slučaju će biti dosta i buffer, nisam se još odlučio, to može uvek da se doda. Pošto ima 4 DAC-a u paraleli, može da ide na trafo bez problema.

Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu

×
×
  • Kreiraj novo...