Jump to content

P: Cirklotron (solid state) amp

Preporučeni Komentari

Napisano

post-13-0-98889300-1378581649.jpg

post-13-0-59666000-1424884100.jpg

post-13-0-89187200-1420363631.jpg

post-13-0-14103100-1420363635.jpg

64W/8E/ch class A.

Sve je opisano u temi http://www.diyaudio.rs/topic/6217-cirklotron-sa-lateralnim-mosfetima-pt-2-kr%C5%A1tenje-bastarda/a što nije, nije ni bitno.

Pojačalo radi bez problema, bilo nekih periodičnih puckanja na levom kanalu ali se na kraju ispostavilo da nema nikakve veze sa pojačalom.

U razloge prodaje ne bih da ulazim mnogo, imam neke ideje/planove šta i kuda dalje pa bih da ostanem na tome da ga nudim nekome ko želi odlično pojačalo a nema volje, želje, hrabrosti, strpljenja ili sposobnosti da ga sam sagradi. Znači, plug and play.

Napajanje standardno preko IEC mrežne utičnice, uključivanje i gašenje putem prekidača tik iznad utičnice. Ulazni audio konektori standardni XLR (3pin) pošto je pojačalo u potpunosti balansirano. Ulazni stepen:

post-13-0-65681300-1374005809.gif

napajanja u pojačalu: http://www.diyaudio.rs/topic/6217-cirklotron-sa-lateralnim-mosfetima-pt-2-kr%C5%A1tenje-bastarda/#entry156209

Ostatak tehničkih podataka u istoj temi.

Finiš kutije crna mat ("vodena šmirgla") dakle, sa "nežnom" strukturom. Konstrukcija kutije takođe može da se vidi u temi. Kombinacija aluminjumskog okvira i čeličnih ploča za zatvaranje okvira. Boja je odabrana zato što je prilično neosetljiva na prašinu (i brisanje iste sa kućišta) a i ne izgleda loše.

Osvetljenje VU-metara sa LED trakama namesto sijalica sa žarnom niti.

Pošto je pojačalo rađeno od sve novih i kvalitetnih delova (bez upotrebe delova od prepucijuma i nenađijuma) može se očekivati dug vek trajanja i ispravnosti. U pogonu je cca dve godine, doduše uključivano u proseku dva do tri puta mesečno (nema se na žalost više vremena za relaksirano slušanje) i posle ovoliko vremena "testiranja" rekao bih da je i pouzdano i da novi vlasnik ne bi trebalo da očekuje bilo kakve probleme u skorije vreme.

Orijentaciona cena za zainteresovane 500€. Toliko otprilike iznosi zbir cene upotrebljenih delova.

Napisano

Lepo sam ja rekao. Briši ono Retired. And what's next? :character13:

Napisano

Lepo sam ja rekao. Briši ono Retired. And what's next? :character13:

If I tell you, I'll have to kill you ... :crazy:

Napisano

toliko lepih reci bilo za ovo pojacalo, i uvek kada se neko pojavi za misljenje, Stein vice Cirklotron :D

da mi neko reko, ne bih verovao da prodajes...

Napisano

toliko lepih reci bilo za ovo pojacalo, i uvek kada se neko pojavi za misljenje, Stein vice Cirklotron :D

da mi neko reko, ne bih verovao da prodajes...

Jes vala, moj cirklotron ovo, moj cirklotron ono, krasne kilobajte forumske istrosi na hvalospeve, a eto ti ga sad. :)

Napisano

Ne, nego poslušao mene:

Ovo sve okačiš na ebay sa starting bid $10.000 i kreneš iz početka.

I da, ne zato što ovo ne valja nego zato što nisi ti za penziju.
  :D:cheers:

Napisano

Moj, tj "moj" cirklotron (AKA Bastard) i dalje ostaje kao čoban elektrostaticima. :) Ovaj u oglasima je čisti solid state i zapravo osim dizajna kućišta i rada ništa nije "moje" no replika Sipijevog Cirklotrona sa lateralnim mosfetima. Nije da mu šta ne valja no imam neku ideju i sad to može da se izrodi u svašta... Može da završi kao pojačalo u D klasi, a možda bude neki AB amp sa povećom količinom sveobuhvatne NFB... Što bi značilo da se traži amp koji za razliku od Cirklotrona ima NFB (mada i ne mora) ali se u svakom slučaju teoretizira u domenu sub-opsega. Dakle, u reonu do 150Hz... Možda sam na najboljem putu da se zahebem ali ako ne probam, neću znati.

Napisano

Znači kad se dođe u pemziju onda je hobi bas pojačalo....visoke ionako više ne čujemo. :D

Napisano

Sinoć ostao bez interneta, nisam mog'o dočekati da dođe...

Cirklotron našao novi dom. Novom vlasniku želim da ga služi dobro i da mu priušti bar toliko zadovoljstva u slušanju muzike koliko je meni, pa i više :D

Guest
Ova tema je za sada zaključana i nisu omogućeni budući odgovori.
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...