Jump to content

P: Cirklotron (solid state) amp


stein

Preporučeni Komentari

post-13-0-98889300-1378581649.jpg

 

post-13-0-59666000-1424884100.jpg

 

post-13-0-89187200-1420363631.jpg

 

post-13-0-14103100-1420363635.jpg

 

64W/8E/ch class A.

 

Sve je opisano u temi http://www.diyaudio.rs/topic/6217-cirklotron-sa-lateralnim-mosfetima-pt-2-kr%C5%A1tenje-bastarda/a što nije, nije ni bitno.

 

Pojačalo radi bez problema, bilo nekih periodičnih puckanja na levom kanalu ali se na kraju ispostavilo da nema nikakve veze sa pojačalom.

U razloge prodaje ne bih da ulazim mnogo, imam neke ideje/planove šta i kuda dalje pa bih da ostanem na tome da ga nudim nekome ko želi odlično pojačalo a nema volje, želje, hrabrosti, strpljenja ili sposobnosti da ga sam sagradi. Znači, plug and play.

 

Napajanje standardno preko IEC mrežne utičnice, uključivanje i gašenje putem prekidača tik iznad utičnice. Ulazni audio konektori standardni XLR (3pin) pošto je pojačalo u potpunosti balansirano. Ulazni stepen:

 

post-13-0-65681300-1374005809.gif

 

napajanja u pojačalu: http://www.diyaudio.rs/topic/6217-cirklotron-sa-lateralnim-mosfetima-pt-2-kr%C5%A1tenje-bastarda/#entry156209

 

Ostatak tehničkih podataka u istoj temi.

 

Finiš kutije crna mat ("vodena šmirgla") dakle, sa "nežnom" strukturom. Konstrukcija kutije takođe može da se vidi u temi. Kombinacija aluminjumskog okvira i čeličnih ploča za zatvaranje okvira. Boja je odabrana zato što je prilično neosetljiva na prašinu (i brisanje iste sa kućišta) a i ne izgleda loše.

Osvetljenje VU-metara sa LED trakama namesto sijalica sa žarnom niti.

 

Pošto je pojačalo rađeno od sve novih i kvalitetnih delova (bez upotrebe delova od prepucijuma i nenađijuma) može se očekivati dug vek trajanja i ispravnosti. U pogonu je cca dve godine, doduše uključivano u proseku dva do tri puta mesečno (nema se na žalost više vremena za relaksirano slušanje) i posle ovoliko vremena "testiranja" rekao bih da je i pouzdano i da novi vlasnik ne bi trebalo da očekuje bilo kakve probleme u skorije vreme.

 

Orijentaciona cena za zainteresovane 500€. Toliko otprilike iznosi zbir cene upotrebljenih delova.

 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

toliko lepih reci bilo za ovo pojacalo, i uvek kada se neko pojavi za misljenje, Stein vice Cirklotron :D

 

da mi neko reko, ne bih verovao da prodajes...

Jes vala, moj cirklotron ovo, moj cirklotron ono, krasne kilobajte forumske istrosi na hvalospeve, a eto ti ga sad. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne, nego poslušao mene:

 

 

Ovo sve okačiš na ebay sa starting bid $10.000 i kreneš iz početka.

 

I da, ne zato što ovo ne valja nego zato što nisi ti za penziju.
  :D:cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Moj, tj "moj" cirklotron (AKA Bastard) i dalje ostaje kao čoban elektrostaticima. :) Ovaj u oglasima je čisti solid state i zapravo osim dizajna kućišta i rada ništa nije "moje" no replika Sipijevog Cirklotrona sa lateralnim mosfetima. Nije da mu šta ne valja no imam neku ideju i sad to može da se izrodi u svašta... Može da završi kao pojačalo u D klasi, a možda bude neki AB amp sa povećom količinom sveobuhvatne NFB... Što bi značilo da se traži amp koji za razliku od Cirklotrona ima NFB (mada i ne mora) ali se u svakom slučaju teoretizira u domenu sub-opsega. Dakle, u reonu do 150Hz... Možda sam na najboljem putu da se zahebem ali ako ne probam, neću znati.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sinoć ostao bez interneta, nisam mog'o dočekati da dođe...

 

Cirklotron našao novi dom. Novom vlasniku želim da ga služi dobro i da mu priušti bar toliko zadovoljstva u slušanju muzike koliko je meni, pa i više :D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Guest
Ova tema je za sada zaključana i nisu omogućeni budući odgovori.
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...