zbotic Napisano Novembar 18, 2015 #133 Napisano Novembar 18, 2015 Kada sam ja uzimao sve je bilo na dvije pločice, a sada trebaju tri: I2S over USB, AK4490, i LP filter sa LME 49710. To je vjerojatno nešto bolje jer se onda opampovi mogu napajati iz simetričnih 15VDC, e sada što je u praksi ne znam.... Vrlo mi je jasno zašto je išao na to jer "sto ljudi sto ćudi" pa mu ovako prodaja ide bez ograničenja, svatko uzme ono što hoće, a ostalo napravi sam........
Vix Napisano Novembar 18, 2015 #135 Napisano Novembar 18, 2015 Evo jos nesto, mada malo (vise) skuplje... https://www.mayflowerelectronics.com/shop/digital-to-analog-converters/desktop-objective2-with-odac/
Nesic Napisano Novembar 18, 2015 #136 Napisano Novembar 18, 2015 Ma brat bugarin, još da malko spusti cenu na komplet, neko da donese i milinka.
Nesic Napisano Novembar 22, 2015 #137 Napisano Novembar 22, 2015 Upredeno-šildovani Pala mi je na pamet teflonska traka
sir Oliver Napisano Novembar 22, 2015 #138 Napisano Novembar 22, 2015 Jel ovo dva shirmovana para?(poseban shirm)
sir Oliver Napisano Novembar 22, 2015 #140 Napisano Novembar 22, 2015 To bi trebalo da je dobitna kombinacija. Uz mozda odvajanje napajanja nekim shalterom pa voljti napajanje sa USBa voljti posebno. Uporedi sa obicnim ( printerskim) USBom. A ja cu valjda zgotovim i onaj opticki USB.
Nesic Napisano Novembar 22, 2015 #141 Napisano Novembar 22, 2015 Pošto neću da idem sa RC kombinacijom odvajanja shilda od GND-a, kako bi bilo najpravilnije srediti stvar oko shildova? Da li dodati još jedan shild preko svega, izolovan od ova dva, a takođe i ova dva međusobno izolovati? U tom slučaju spoljni shild se povezuje na metalni oklop oba USB konektora, a shildovi parica samo na metalnom oklopu konektora izvora. Ili pak treba sve šildove vezati sa obe strane... Ah eh
sir Oliver Napisano Novembar 22, 2015 #142 Napisano Novembar 22, 2015 Vezi oba shilda( bez RC ako vec neces)na frame i ne filozofiraj.
Nesic Napisano Novembar 22, 2015 #143 Napisano Novembar 22, 2015 Dobro bre Olivere, ne budi grub, igramo se malo, pravimo, gradimo Gledam šta bi bilo najbolje.
sir Oliver Napisano Novembar 22, 2015 #144 Napisano Novembar 22, 2015 Najboljije je sa RC. Ako neces ti nemoj. Al ne predrvljuj ga sa odvojeni shildovi, treci shild, tefloni izmedju,.....
Nesic Napisano Novembar 22, 2015 #145 Napisano Novembar 22, 2015 Mislim da se RC prevashodno koristi prilikom projektovanja nekih interfejsa koji koriste USB vezu, a da se iskoristi shield. Moguće i da postoje na nekim štampama. Ne videh da ih neko na kablu koristi. Ali možda probam. A teflon će iskoristim u svakom slučaju
milovan1963 Napisano Novembar 23, 2015 #146 Napisano Novembar 23, 2015 Upredeno-šildovani Pala mi je na pamet teflonska traka Upredeno-šildovani Pala mi je na pamet teflonska traka dobar posao...Ako se vec zezas sa tim, teflon na zice, pa preko njega prvo namotati samolepivu aluminijumsku foliju ( 500 din u radnjama el. vodovodnog materijala ) a potom ovi shirmovi. Takvu varijantu u nekoliko iteracija imam godinama i ne menja mi se a nije skupa
ZZZ Napisano Novembar 23, 2015 #147 Napisano Novembar 23, 2015 Uz Taj kabl dodati i jednu zicu za + napajanje i drugu za digital GND. Shirm od racunara spojiti na metalno kuciste konektora. Ne na digital GND pin koji je unutra jedan od 4 pina Vec na metalni nosac USB konektora. U uredjaju naprviti RC paralelni clan od Metalnog kucista USB konektora do mase Digital GND power... C=10-100nF R=1meg USB ustvari ima 5 zica a NE 4. . Power je potreban da eventualno da signal uredjaju da je ukljucen u racunar pa preko optokaplera da automatski ukljuci +V napajanje za USB audio uredjaji ili da uradi vec sve sto je potrebno... .
ZZZ Napisano Novembar 23, 2015 #148 Napisano Novembar 23, 2015 E da primetio sam da po netu ima dosta netacnih obelezavanja pinova na konektorima - obratiti paznju kod lemljenja.
Nesic Napisano Novembar 23, 2015 #149 Napisano Novembar 23, 2015 dobar posao...Ako se vec zezas sa tim, teflon na zice, pa preko njega prvo namotati samolepivu aluminijumsku foliju ( 500 din u radnjama el. vodovodnog materijala ) a potom ovi shirmovi. Takvu varijantu u nekoliko iteracija imam godinama i ne menja mi se a nije skupa Ovako nešto: https://www.kupindo.com/Pribor-za-zavarivanje-i-lemljenje/24530493_Aluminijumska-samolepljiva-traka-20mm-x-40m ?
progster Napisano Novembar 23, 2015 #150 Napisano Novembar 23, 2015 E jes, dobra je to stvar, ja sam to koristio za shield-ovanje gitare, pa sam posle na starom gramofonu interkonekt motao tom trakom, ne znam da li je ista, ali slična stvar čini mi se.
Nesic Napisano Novembar 23, 2015 #151 Napisano Novembar 23, 2015 Uz Taj kabl dodati i jednu zicu za + napajanje i drugu za digital GND. Žuto-zelena su D+ i D-, bela-braon su +V i GND. Shirm od racunara spojiti na metalno kuciste konektora. Ne na digital GND pin koji je unutra jedan od 4 pina Vec na metalni nosac USB konektora. Širm ide celom dužinom i ne mislim ga spajati na GND već na metal kućišta konektora, na oba konektora. U uredjaju naprviti RC paralelni clan od Metalnog kucista USB konektora do mase Digital GND power... C=10-100nF R=1meg Taj RC član stoji, kako je Oliver i rekao, između šilda i GND-a. Ne znam da li već postoji u uređaju (kompu, laptopu, ...). Možda ga ima, možda ga i nema, zavisi od majstora koji je crtao uređaj . Nešto se mislim da ga ipak ne stavim na kabl, treba biti u uređaju. E da primetio sam da po netu ima dosta netacnih obelezavanja pinova na konektorima - obratiti paznju kod lemljenja. Proverim ja to 23x
Nesic Napisano Novembar 23, 2015 #154 Napisano Novembar 23, 2015 Gvožđara. Unutar ove oplate/košuljice ima puno tankih niti (koje se vrlo lako izvlače) i sve to zajedno čini kanap. Ima različitih debljina. Ova je oko 7-8mm prečnik i košta 40 din metar.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah