Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
1 hour ago, Doktor said:

Btw, @vladd, ako nameravas ici, bice to odlican koncert sigurno.

Isao bih, teoretski, samo je bez publike, ali sa prenosom. I da je sa publikom, bilo bi vec nekako kompleksno organizovano, daleko vise ima znacajnih osoba nase muzicke svakodnevice, koje bi trebale da prisustvuju...

Bice ti neki dueti koje odrzava profa kao "cuvar vatre" :) , daleko je to od mog muzickog obrazovanja, ali su neki primeri danas bili bas dobri.

Napisano

^

Da,  dueti - rece on u drugom delu emisije danas koju sam stigao cuti da prakticno "osvezava" svoju kolaboraciju sa vrhunskim pijanistom Aleksandrom Serdarom.

Ljubisa i Serdar su pre nekih 7-8 godina imali odlicnu ideju, uspeli cak i u par navrata da je sprovedu u delo.

Naime, Serdarova zelja je bila da se drze koncerti po gradovima i varosicama Srbije.

Krenulo je to nekako, ali . . .  kao i sve sjajne, dobrodusne, iskrene i postene ideje ubrzo je taj serijal koncerata zamro.

Kao i sve u ovoj propaloj teritoriji, zvanoj Srbija, prekrila je mahovina i zabokrecina. :(

Drago mi je bilo danas cuti da dva vrhunska umetnika, pedagoga nastavljaju gde su stali.

Pratimo. :thumbsup:

Napisano

Jesu li to mongolski Thompsoni**? :D 

**Drugo "o" se čita kao dugi samoglasnik. ;)

Napisano

Obavezno muzicko stivo. Nesto sto se u vidu mentalne higijene slusa ono bar 3 puta nedeljno.

Za one koji se bave ozbiljno pijanizmom ili su "uvuceni" u pijanizam - svakodnevno.

Intro za Sopena, ovo kada se provali, skonta, shvati, otvaraju se sama "vrata " romatizma, a samim i tim savremene muzike  XX veka.

Etide opus 10 & 25.

Vincenzo Balzani, sjajan dasa, pedagog i performer. :thumbsup:

Balzani.jpg

Napisano

Kako poredite izvođenje koje ste ponudili sa onim, recimo, Fialkowska-e?

Štrecnuo sam se kada sam video podlošku ispod CD-a jer su takve i po našem domu...

Napisano
28 minutes ago, zika said:

Kako poredite izvođenje koje ste ponudili sa onim, recimo, Fialkowska-e?

Štrecnuo sam se kada sam video podlošku ispod CD-a jer su takve i po našem domu...

Iskreno, Fialkowska-ino izvodjenje nisam imao prilike cuti.

Bolzani je bio prvi pik svojevremno da bude mentor mojoj kcerki kada se bavila pijanizmom, gore slikani CD je dobijen kao gift i samim tim ima neprocenjivu vrednost za mene i moje.

Naravno da i ima brutalnijih, pirotehnicko-tehnicki "ludjih" izvodjenja Sopenovih sonata, kao i izvodjenja daleko poznatijih pijanista. Ako ste primetili nisam pomenuo boljih. U vrhunskom pijanizmu toga nema.

Ako me pitate za moje favorite za izvodjenje Sopenovih dela to su : Harasiewicz i Zimerman definitivno.

Poljaci. Uostalom, ako i sam Sopen. :)

Prvi je pobedio Vladimira Askenjazija ( veliko je to pitanje i dan-danas  da li zbog domaceg terena ? ) , a drugi je prosto fenomenalan ( mada licno preferiram vise njegova izvodjenja Subertovih klavirskih sonata ).

Ima tu jos dosta pijanista koji izvode ove skolske sonate kao Marsovci. 

Na prvom mestu Valentina Lisitsa. :thumbsup:

Btw, za podlosku je zasluzna moja supruga. :)

Napisano
3 minutes ago, Doktor said:

Btw, za podlosku je zasluzna moja supruga. :)

Ditto. Sad, kada sam joj spomenuo to što sam zapazio, usledila je info da su još iz sredine/kraja 80ih u našoj upotrebi i, naravno, da bi ih valjalo zameniti. Eto, kako je nekada, sve, bilo trajnije...

Napisano

https://www.youtube.com/results?search_query=johann+kuhnau

https://www.youtube.com/results?search_query=Heinrich+Sch%C3%BCtz+

Da, uticaj Radio BBC3... ;)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...