Jump to content

Meditacije o Tannoy driver-ima, kaminima ( a unutra horne ),pored njih Scan-speak, Fane, stacked statici, Altec, JBL . .

Preporučeni Komentari

Napisano

screensaver, ubuntu. :oke:

Ah so! Računalo znači! :D

Već sam pomislio da je nekakva midi linija kakva se može kupiti na "svakoj boljoj" pijaci kod Hamdije. Neka sa letečim svjetlima u ritmu muzike. :)

Napisano

Već sam pomislio da je nekakva midi linija kakva se može kupiti na "svakoj boljoj" pijaci kod Hamdije. Neka sa letečim svjetlima u ritmu muzike. :)

u mladjim danima imao sam strobe light i kuglu u sobi.

Postavljena slika

:rofl:

Napisano

Ni slucajno uvece duvka uz tezu muziku. Alaj to shjaji. Od mozga pravi pastetu,  dusmani je onda razmazuju po kompu... a Hamdija posle nosi na pijac :buehehe:

Napisano
Mora da je zvuk sa ovim silnim prozorima/vratima "zvonak".

Zvonko Reference mk II. :D

Tako je i kod mene...samo bez svjetala. :) .....i bez Tannoya. 

Napisano

ne dirajte mi Miku nije vam on fifilisticar , ko neki ovuda :hihihihi:

Kad mu sada Tannoycici takom dobro zvuce, mozes misliti kako bi zvucali kad bi jos plocice stavio ;-)
Napisano

ne dirajte mi Miku

Ko ga dira ? :hmmm:

Zvonko Reference mk II. :D

Upravo to ! :thumbsup:

Kad mu sada Tannoycici takom dobro zvuce, mozes misliti kako bi zvucali kad bi jos plocice stavio ;-)

I jos kad' bi tapacir'o. :buehehe: 

Napisano

@Stein:nisam ja siguran da je za taj kamion/horna sistem BZ idejni tvorac..dok je Zolika zavrsio kucu,pa smestio to sve,na drugom mestu je to resenje davno zavrsilo karijeru,ima jedna vremenska distanca od barem 7-8 godina izmedju ta 2 projekta,na prvom mestu "kamin" sluzi za vala 20 godina za drzalje za cvece,drajver nije bio zvucnik sa velikom membranom,vec KEF B139,sve je to u prvom planu trebalo da da jedan back-up jednom Quad ESL63,ali su se batalili corava posla...mozda gresim,nemam protiv BZ-a nista,ali bit ce da je isto jedan Zolika u pitanju,samo sa prezimenom na "K",koji je nekad radio razglas za diskoteku MVM (Gauss sub na Eckhorn fazon,JBL/Altec horne sateliti) :)

Eh, konačno da mogu da odgovorim :)

Nisam ni rekao da je B.Z. idejni tvorac. Znam da sam kod njega radio honorarno u servisu a usput, tamo sam prvi put čuo neke zvučnike da mi otpadne vilica... taj mali par Dynaudia je bio tako ubedljiv da sam se zakleo da jednog dana i ja moram imati tako nešto. Eto, sad kad imam, ni ne slušam ih baš mnogo... koja ironija... :buehehe:

Napisano

Što se tiče smeštaja bas zvučnika, mogu oni bilo gde ako se dovoljno nisko režu a fazni pomak dotera... Čak i iza elektrostatika (moraću ovo da probam)

Postavljena slika

Može i blizu kamina...

Postavljena slika

Bitno je da ima dovoljno veliku površinu isijavanja...

Postavljena slika

Napisano

Što se tiče smeštaja bas zvučnika, mogu oni bilo gde ako se dovoljno nisko režu a fazni pomak dotera... Čak i iza elektrostatika (moraću ovo da probam) Može i blizu kamina... Bitno je da ima dovoljno veliku površinu isijavanja... [

taj ko na tako nesto stavlja sub,treba da ide u plaza bioskop da slusa muziku :)..bivsi "kamin" je nevidljiv,jer je zaklonjen desnim zvucnikom..

post-653-0-74310100-1380656558_thumb.jpg

Napisano

Meditacija o Tannoy DC...bar nije off topic :wink2:

U pocetku bese Westminster...

Onda dodje Autograph...

Zena kaze jok, ako mora, neka bude GRF corner horn :whiteflag:

Napisano

taj ko na tako nesto stavlja sub,treba da ide u plaza bioskop da slusa muziku :)..bivsi "kamin" je nevidljiv,jer je zaklonjen desnim zvucnikom..

i nije u funkciji zadnjih koliko godina???

Napisano

Sfi ........ eto , ti mozes da kazes kako zabavlja Brute Force Tannoy OB ,,,,,,,,,

IPTV kao izvor , Wehrmacht Technics receiver (2x18W) kao amplifikacija .......... :hihihihi:

Napisano

i nije u funkciji zadnjih koliko godina???

mozda 15,a lako ce da bidne i 20...to se nije moglo uklopiti vec sa Quadovima,a ne s ovim...A3 su tamo vec skoro 20 godina
Napisano

Zabavlja, to svakako :-)

Samo, pored 4x15'' traziti vise basa u 20 kvadrata (a to moze danas svaka susa od 6 inca) mi je malo strange :whiteflag:

Ocu da kazem, to sto radi radi do yaya, kao i Lowther...problem je sto ne radi bas sve...

Opet, da budem fer do kraja, pored RCA sa F4 malo sta moze da parira...a meni je to i samo to referenca.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...