Jump to content

Utisci (i tehnicki i socijalni ) - DiyAudio.rs BAF 2013 , Švajserijada 2013 , Vrdnik okupljanje ...


stein

Preporučeni Komentari

Manite se vise piva i kotlica,`el isplivao neki "best setup"? Zao mi je sto nisam mogao da dodjem, za iducu godinu sam siguran, mozda bi bilo interesantno da ko zeli, moze hoce napravi i neko mini predavanje ili opis rada uredjaja koji je napravio. PoZdrav i  :oke:

 

Ako ćemo tako, meni se jako dopao onaj Visaton što je gosn. VladaC skoro skroz završio. Pogotovo što su očekivanja bila skromna. Totalno je nerazumno bilo šta da izdvajam, mnogo toga nisam čak ni stigao da poslušam, neke stvari su me, da kažem, oraspoložile, ako već nisu impresionirale. Bilo je i razočarenja, subwoofer (Soltanus) koji sam poneo me je recimo, u najmanju ruku razočarao. Ne svira to loše, ali ako se poredi sa elektrostaticima koje bi trebalo da podrži, nikako ne može pošteno da ih isprati. Bilo je dosta kombinacija gde je falilo gaina u preamp sekcijama da bi se adekvatno uspeli poterati pojačivači snage a ovi opet, zvučnike pa je to u nekoliko slučajeva blago pokvarilo radost slušanja, ali ipak nismo završili u suzama. Ništa nije spaljeno, slomljeno, svi smo se lepo družili što je, rekao bih i bila poenta i najveća vrednost sveg ovoga...  

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

meni je super bio onaj mali TQWT sa fostexom 126

+1 :oke:

msm da je shoba-in. :hmmm:

 

btw, mene je dojmila zocky-jeva kombinacija Marantz cd transport sa vise trafo-a + Aya II DAC. :thumbsup:

 

Naravno, i kao peak of the day = Tannoy Devon + Kuzma S + Phono by Dj.Kenjalo + ... :good2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Visatoni veoma prijatno iznenadjenje. Aya i onaj Marantz sa Djerdap napajanjem zlo i naopako. Ekipa ne HI end, već open universe. Fenomenalni svi do jednog.  Čakija, samo još malo doradi kutije, mogu one predpostavljam još mnogo više. Ma sve prelepo. Jedina mana skupa, malo trajalo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Aj i ja kojum da rečnem apropo onoga što sam uspeo da čujem jer verujem da to takođe zanima ostale članove foruma koji nisu bili prisutni.

Najviše su me razočarale, naravno, moje kutije. Mislim, kontam da to može bolje, ali s obzirom da sam odziv u mojoj sobi doveo u kolkto tolko ravanu liniju, mislim da bi dalje eksperimentisanje sa  drugim kondenzatorima itd bilo samo ceđenje vode iz suve drenovine. (pretpostavka je da sam dobro povezao skretnice, jer posle par kratkih rakija koje sam morao da ispoštujem, sve su šanse da sam nešto zavario pogrešno :D ). Zvuk mojih kutija je bio taman, trom i povučen u odnosu na ostale zvučnike. Pozornica je bila između zvučnika bez puno ekstenzije sa strana. Bas je znao da iznenadi na momente i to je bilo to. Opravdanje bi moglo da se traži i u postavci zvučnika jerbo sredina sobe nikako ne prija tako direktivnim zvučnicima-predviđeno je da stoje bliže zidu-ćošku..

U gornjoj sobi nisam dugo boravio-na veliku žalost. Čuo sam samo elektrostatike koji su me oduševili transparencijom i "lepršavoti"-stvarno dobar zvuk. Žao mi što nisam čuo visatone :(

 

Tannoy Devon je najduže svirao u donjoj prostoriji, verovatno zato što je i najbolje zvučao. Kada smo ih poteralim onim gaincard-om(ili gainclon-om), Devon je dobio dodatnu čvrstoću u basu bez da je puno izgubio u gornjem delu u odnosu na babušku koja je pre toga svirala. Pohvale konstrukotoru gainclona.

Slušala se i hiraga sa Devonima i mislim da su ona i onaj gaincard najbolje legli tannoyima. Takođe, mislim da Devon nije adekvatna kutija za tu 12-ticu...moglo čuti kako kutija svirucka i vibrira na većim glasnoćama, a bass verovatno može još dublji da se dobije iz veće kutije.

 

Davorovi OB pretstavljaju velik potencijal, ali su me još jednom podsetili zašto sam batalio taj koncept još pre par godina. Sonido je svirao dosta glasnije od alfi(iako su bile dve po strani) i na većim glasnoćama delovalo je kao da ima dozu šout-a zbog cone breakup-a ili nečeg drugog. Mislim da oni pokazuju više kvaliteta pri tišem slušanju. (Jedan savet Davoru čisto eksperimenta radi-probaj poterati sonido bez konda, ali nemoj da ga panjiš ;) ) Širina i visina pozornice je ogromna sa sonidima, ali kao da mi je falilo malo dubine...opet, čisto subjektivno mišljenje. OB pretstavljaju koncept koji itekako puno može da pruži, ali zahteva još dodatnog ulaganja za bi-amping i aktivu. Mislim da bi neki miniDSP tu došao ko 1 na 11. Za alfe neki pro-amp tipa crown macrotech ili K2...

 

Kneglu u grlu osetio sam i kada sam čuo 2a3 amp sa matorim FR filipsom na OB...Za 20min put do vrhunskog uživanja u zvuku uz zaista smešna ulaganja. Taj 2a3 amp mi se možda i najviše dopao od onih koje sam uspeo da čujem. Još jednom, bravo za ekipu s one strane Tise!

 

Žao mi je što nismo uspeli da damo šansu Woolandovom BJ2 sa ostalim zvučnicima-sa mojim kutijama i buffalom 32s nije uspeo da pokaže ono što taj amp zaista može. :blackeye:

Fostex-i su bili na nivou! Žao mi je što se nisam setio da ponesem i moje pencil 7 kutije pa da malo poredimo...

 

Na ovom skupu sam prvi put čuo ozbiljini gramofon i konačno mogu da shvatim zašto digitalija još uvek ne može da se nosi sa analognim izvorom, a da ne košta ko sam đavo.

Što se tiče izvora, mislim da je ako se ne varam shobin AK4396 sa sipijevim bafferom odlično zvučao. Nisam stigao da čujem kako svira u odnosu na moj buffalo, ali verujem da ako nije bolji, ono je bar tu negde sa zvukom.

 

Dedin revox CD je isto dobio šansu i pokazao je zašto je još uvek jedna od legendarnih sprava-svirao je ko što je  Z-M komandovao :pijanidrot:

 

Mislim da sam sve povatao. U svakom slučaju, pored fenomenalnog druženja, ovo je bila dobra škola za mene i vodilja u kom smeru trebam dalje da razvijam moj sistem i da vijam zvuk koji mi se sviđa. Mislim da će to po svemu sudeći biti neki 15" pro koaksijalac u osnovi ! :bilder: (pozzz za FFL-a; očekuj poziv na kafu u neko skorije vreme :D)

 

Još jednom, hvala svima koji su bili i koji su učinili da ovaj skup bude ovako kvalitetan!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Chakija, posto nazalost nisam mogao doci, koje/kakve zvucnike sad koristis? Zbog porodicnih obaveza dosta slabije pratim forum a od DIY-ja ni D. Koliko vidim potvrdjuje se par stvari koje i vrabci znaju: 1. Sve manje od 15" je za nas malo 2. OB mora biti aktivan 3. FR na cevke idu ko slag na tortu :). Sve ostalo...skoro pa ne valja...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E što ti je uvo čudna rabota, a tek ukus. Meni se Davorove kutije jako svidele. Malo samo da se "zamaste". Nauk jeste malo taman i recimo razmrljan, ali možda neki VDH (on hoće malo da zamasti bas), u svakom slučaju igranje sa kablovima tek predstoji. Prostor im je bio (za moje izakano uvo) odličan. Tanoj... šta znam, možda sam sebe ubedio pogrešno, ali ja sam sa Tanojima u svadji. Nekako mi zvuk uvek "na dole", ko da slušam sa galerije. Čakija, mislim da si prestrog prema svojim kutijama. Meni je smetao nedostatak prave pozornice, ali ja nisam shvatio da su to završene kutije. Tek ćeš se ti radovati istima, samo ih sad lepo naštimuj. Biće to ok. Geinkard odličan, ali ga ja vidim i u nekom multiamp sistemu za basove. Vrlo lepa sprava i zvukom i izvedbom. Da nemam ništa, pa tek gradim sistem, to sa Sipijevim preampom, za malo para mnogo muzike. Šobini Fosteksi lučići. Nešto mi reko da su originalno predvidjeni za 206, ali i ovako lepo to radi. Mome klempavome uvu ipak najviše legao Visaton. Još jednom sve čestitke gosn Vladi. Kao što čitate, uglavnom utisci iz donje sobe, tu sam se nekako zakopao, što zbog blizine kotlića, što zbog frižidera( dunje)

Interesuje me samo da li sad u Aleksincu skidaju one trafoe sa Marensa (cenim,  stavili ih na cd samo da nas iznerviraju, a sad ih skidaju), kud će te bre braćo Južnjaci s tolki trafoi po ovu skupoću i oskudaciju. Čudo od sprave, svaka čast. Veliki pozdrav .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Trenutno dvosistemac sonido scw300 12" sa B&C DE250 + H290 hornom.

Ja sam i ranije na forumu drvio čemu sledeće težim, a to sam i sebi potvrdio onim što sam čuo na skupu...videćemo koliko će to biti bolje ili lošije od onoga što trenutno imam.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

... Nauk jeste malo taman i recimo razmrljan, ali možda neki VDH (on hoće malo da zamasti bas), u svakom slučaju igranje sa kablovima tek predstoji.

Ja bih probao neki solid-core kabl. Pokusao bih sa raznim profilima.

Za pocetak cak - plavo/bela zica (PTT ).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

šta da vam kažem, najprijatnije iznenađenje mi je bilo to da uprkos malom broju graditelja u našoj zemlji ipak ima jako puno različitih koncepata kako izvora tako i amplifikacije i zvučnika.

 

Da krenem redom:

 

-generalno ne mogu da kažem da postoji nešto što mi se eksplicitno nije dopalo od uređaja/zvučnika

 

-od amplifikacije najprijatnije iznenađenje je preamp-amp kombinacija iz Mokrina koja je maksimalno zabavna, muzikalna i nadasve do bezobrazluka jednostavna a opet genijalno zvučeća. Kad se još uparila sa shobinim Fostex-om, dobila se budget dobitna kombinacija.

 

-od digitalije mi se najviše dopala Aleksinačko Skladište Transformatora (AST) sa pripadajućim konvertorom i ako smem da kažem, pripadajućim preamp-om (aleph?). Uglađen, raskošan, gospodski izvor za puštanje i slušanje CD-a. Najsličnije kombinaciji CDMPro2 sa 3 separatna trafoa sa central tap-om+3separatna napajanja + Altmann DAC sa UPCI upsamplerom.

 

-u absolutnoj konkurenciji pojačala snage PoluBabuška i Hiraga su mi pružile one kvalitete koje posebno cenim kod pojačala, i sada veoma nestrpljivo čekam da mi FFL skutija pasivno predpojačalo i cevno izlazno pojačalo jer Tandberg koji je trenutno na toj funkciji u mom sistemu može pored Daudio-amp-a da služi samo za rasterivanje ustajalog vazduha sa zvučničke membrane. Hvala Žanu i Draganu na trudu, pokazali su mi kako Devoni mogu lepo da sviraju. Čekam treću-sreću od FFL-a.

 

-zvučnik za poneti sa Vrdnika mi je Vladacov Visaton. Nenametljiv, poluzavršen, relativno neprijatan za oči ali u suštinskoj, upotrebnoj funkciji zabave kudikamo najbolje potrošenih 150-200 EUR ne računajući troškove večere i flaše vina sa Ketrin Zitom-Džouns.

 

Žao mi je što se na BAF-u nije mogla čuti GedLee Summa, po meni do sad najbolje što se može izvući iz lavorske discipline a da ima sve što krasi muzikalnu prezentaciju a da pri tom ne zauzima pola sobe ili da traži da živiš u slušaonici koju  porodica povremeno iznajmljuje za manje svatove ili košarkaške utakmice međuopštinske lige.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Davorov OB prvo pati od nemitisa skretnitisa :D

 

Bar mi je tako Gagica rekla. Ako ste slušali ono što sam ja slušao kod Davora kad sam bio, utisci nam se slažu. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

`oce neko da mi za rodjendan kupi par tannoya? kad porastem i postanem popa, ima da mu pevam na sa`rani tako umiljato, da ce mu samog sebe biti zao sto je umro...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

`oce neko da mi za rodjendan kupi par tannoya? kad porastem i postanem popa, ima da mu pevam na sa`rani tako umiljato, da ce mu samog sebe biti zao sto je umro...

 

Pa dobro jesu li svi klerikalci isti? Nekada su otimali desetine, a danas otimaju Tannoye iz ruku bogobojaznog svijeta! :rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Na moju žalost kasnio sam na skup, zbog obaveza, pa sam propustio 20 min. OB sa fiipsima i 2a3 što mi je mnogo žao. Prvo zapažanje mi je bilo , za obe sobe, da su zvučnici skoro na pola sobe što je, po meni, bezveze. Ok zbog stvari su bile iza ugurane al ajde. Gornja soba, klasa A, toplo. Svirali su , valjda, scanspeak-ovi. Korektno, lepo... ma ne umem ja da objašnjavam. Visaton koji je izgledao kao da se neko igra. Kakva je to igra. Mali, crveni, kefovi koji si mi opteretili uši. To što sviraju je brzo, precizno, ali za kratko slušanje. Elektrostatike sam gore samo malo slušao i onako, šta da kažem. Nisam slušao nikad elektrostatike tako da sam mnogo očekivao. Mnogo si lepi. Bile su ti i neke crne kutije, valjda neki monitori, nisam se zadržao.

Dole.

Čakijini sonidi+ne znam štaje gore su mi korektno zvučali. I više od toga. Davorovi OB sam jedva došekao. OB čekam da čujem odavno. Zvučnika nema, prostor, naravno nema količine basa kao Čakojin.... Da se ja pitam, a ne pitam se, sonido bi prigušio za par decibela u odnosu na alfe. MNOGO potencijala. Tanoje su gurali sa gramofona tako da ih i nisam mnogo slušao. Dobar je zvuk al je trebalo doručkovati. Jamo su me neprijatno iznenadili. Ubeđen sam da im je nešto debelo smetalo. F126 sam slušao u bib-u. I tad i sad me oduševljava kako mali prdavci, jeftini, neugledni, lepo rade. Šteta što ih nisam čuo sa lampama. Doneseni su odozgo, uveče, i visatoni . Tad za mene počinje zanimacija. Rasčistilo se. Udarila dunja u glavu. T-amp, F5, ono prelepo malo predpojačalo, F126, Visaton, modovana Lampucera, PC. Za F126 sam reko šta mislim ali namerno ostavljam za kraj pravo iznenađenje za mene Vladine Visaton kojie ću da krstim W. Gore ne znam na čemu su puštane ali W je čist pobednik. Dole je puštan prvo preko modovanog t-ampa i lampucere što je sve zajedno 300-400 eura a zatim sa f5. Brate kako je to meni dobro zvučalo. Čudo neviđeno. Pravo uživanje. Sve je tu. Nema viška, nema manjka, ma nema zvučnika i tačka. Sledeći dan su spušteni i elektrostatici i za mene prijatno+neprijatno,ipak očekivano, iznenađenje, Mnogo lepo sviraju u svitspotu koji je uzak i po širini i po visini. Pravi položaj je bio ispod stepenica u separeu. Tek tu mi je sve leglo. Voleo bi da sam mogao da čujem i W zajedno sa elektrostaticima ali drugog dan nisu puštani.

Jasno vam je da sam UŽUVAO mnogo više nego što sam očekivao. Prvo u društvu pa sve ostalo. Čista desetka za skup.

P.S. Nikad u životu nisam ovoliko pisao. Uh. F... (Ko zna, znaće besmrtne reči iz Niš.)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...