Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Eto, samo da se "odjavim" na nekih devet dana jer pojma nemam hoću li, kada i koliko imati pristup ikakvom netu. A sad, još jedna kafica pa na put. Vidimo se posle Tivta...

Napisano
On 24.7.2017. at 6:34 AM, Vix said:

Srecan put! :)

Put bio srećan, stigli za finih 12 sati sa svim pauzama, restoranima sendvičiranjima i puš pauzama... Net imamo, kakav takav, radi dovoljno da mogu da se ulogujem i javim i ponešto pročitam. A sad, u varoš...

Napisano
12 hours ago, ninja said:

stigli, imamo, .... množina!? 

Ne pratis na casu...nisi valjda mislio da ce Stein na more sam :D

Napisano

:rofl:

Samo za @ninja specijalni pozdravi iz Tivta :)

Bili sinoć u pomorskom muzeju i šarmirali mladu gospojicu (zaduženu za prodaju karata i vodič-turu kroz podmornicu) svojim predznanjima o poslednjoj podmornici izloženoj pored muzeja. Tivat se od moje poslednje posete BAŠ promenio... Pogotovo ovaj deo sa hotelima i prodavnicama gde obične krpene patike koštaju preko lilave € a sako bliže 4K€... Predivni Murano staklići po astronomskim cenama, kafići gde najjeftinije u ponudi počinje sa 32€, B A H A T O !!!

Ali za pohvalu je i to da mesta za parkiranje ima koliko hoćeš, savršeno uređeno i organizovano. U neposrednoj blizini svuda restorani/picerije gde se već za 5-6€ možeš najesti do pucanja kapilara oko pupka, jedino što nas malo zeznuo pljusak (a mi ostavili napolju na sušilici sve peškire i krpice) pa nam današnji dan počeo spremanjem i pranjem a i ne izgleda mi kao da ćemo da se sjurimo na plažu... Još uvek je namrčeno pa sve izgleda da ćemo ili pokisnuti ili nećemo ili hoćemo ili... A i malkice drnda subwoofer u planinama okolo...

Napisano
31 minutes ago, stein said:

U neposrednoj blizini svuda restorani/picerije gde se već za 5-6€ možeš najesti do pucanja kapilara oko pupka...

Lepo me nasmeja. Ti i klopa pa još ovo oko prejedanja. Nemo se ljutiš ali ti mi nekako ne ideš s ovim. 

Veliki pozdrav i lepo se odmori.

Napisano

pa sa cenom pića od 32e i parkinzi u monaku bi bili prazni :) 

Napisano
41 minutes ago, skrstic said:

... i klopa pa još ovo oko prejedanja. Nemo se ljutiš ali ti mi nekako ne ideš s ovim.

Jos nisi video koliko ja mogu da pojedem. A laksi sam od Steina. Gde to ode, stvarno ne znam... :D

Napisano
1 hour ago, skrstic said:

Lepo me nasmeja. Ti i klopa pa još ovo oko prejedanja. Nemo se ljutiš ali ti mi nekako ne ideš s ovim. 

Veliki pozdrav i lepo se odmori.

To što se sve što u mene unese pretvori u ... khm... ganjce to je jedna stvar a to što ja mogu i koliko mogu s uživanjem da pomljackam to je druga stvar. Gabariti osobe i količina hrane koju ista može u slast da pojede nisu obavezno u nekoj proporcionalnoj sprezi :) (Otprilike kao što broj diploma koju neko poseduje i socijalna inteligencija iste osobe ne moraju nužno biti u ravnoteži)

Ali se u svakom slučaju trudim da budem diskretan kada me uhvati potreba da se prežderem :buehehe:

Napisano
1 hour ago, crni. said:

pa sa cenom pića od 32e i parkinzi u monaku bi bili prazni :) 

Ne znam kako je u Monaku, ali mogao sam da zaključim da takve cene savršeno idu uz jahtice i glisere na vezu i osoblje hotela u restoranima i garderobu gostiju i veći deo vozila na parkingu... Mi smo došli sa mojim Yeti-jem (2012) i ortakovom 530-icom (2014 karavan) što su u mojim očima sasvim pristojna vozila (štaviše, za nas koji zarađujemo sa deset prstiju...) ali pored onih silnih CLS, CLK, E, S i ML mečki, Maseratija, Poršea i kuracapalaca osećali bi se kao klošari da nas je briga ko koliko para ima ili nema... Otkako smo tu, stalno imam utisak da se Tivat polako ali sigurno pretvara u luksuzno pristanište. Mi smo u sobičku na ivici grada i da sam mogao da planiram unapred, ne bih ovde došao, ma sve da je džabe ali sad nam je važnije da iskuliramo (što je i poenta dolaska ovamo) ali ok, krov nad glavom i čak ima i struje i vode pa čak i wifi. pre par godina ovo ne bi mogli izdavati za više od možda 7-10€ ali tendencija je takva da sada nema više smeštaja za manje od 30... Kampove ne računam... Sad krećemo u šetnju da vidimo onaj deo koji nije tako glamurozan (i skup) pa posle na plažu... Ako ne bude opet kišurine...

Napisano

Evo nekoliko zabeleženih trenutaka sa letovanja (Tivat/Kotor) Slika balerine je ujle na lesonitu a slikar rodom iz Nikšića, on ostaje, slika ide u našu dnevnu sobu, jedna od ovih plavih lampi takođe ide s nama... U jednoj od prodavnica je bila naznačena cena od 300€ pa sam malo podilkanio (šta je puno, puno je) i kad sam isto ugledao u jednoj drugoj prodavnici, živo me zanimalo da li je ista cena, gazda Turčin (!!!) pa mi lepo krenuli od 150 dok na kraju za 120 nismo dobili i lampu i stakleni podmetač za na sto i još nekoliko sitnica :D Za treću nemam komentara, self-explanatory :rofl:

balerina kotor 2017.jpg

IMGP6944_res.JPG

IMGP6963_res.JPG

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

vratio se sa letovanja na Ugljanu, ostrvu na 15 minuta vožnje trajektom od zadarske trajektne luke Gaženica. Oko 800km door-to-door vožnje od kojih prvih i poslednjih par 10-tak nije autoputem. Board computer: oko 1600km, prosečna brzina 80 km/h prosečna potrošnja 5.3l/100km sa uključenom klimom.

Zadar mi je tradicionalna destinacija za odmor, pre svega zbog mojih prijatelja Zadrana koji mi ovih nekoliko najtoplijih dana u godini učine toplim-ali najviše oko srca, dok se dupe, glava, živci i ostali nebitni delovi zflazara hlade u mlakom moru i hladnom Ožujskom pivu (kažu insajderi da to tamo piju Purgeri i da treba piti Karlovačko pošto je punionica bila nekad u ZD al jebiga ja sam ti izgleda odasvuda ( preci moji bili izgleda na nekim boljim žurkama :) ) uključujući i mog dragog brata Igora 100% -nog Zagrepčana sa 50% vlasničkog udela mog tetka Međimurca i 50% udela moje drage, nikad prežaljene pokojne tetke Julijane na koju sam valjda povukao zrno ludila i karakterni nos.

Elem, smestili smo se u Lukoranu biseru turističke ponude Dalmacije u apartmanu rezervisanom preko booking.com-a.

Opisano bilo u ponudi apartman sa dve sobe, roštiljem, terasom ali nije bilo opisano gostoprimstvo porodice vlasnika apartmana kapetana kruzera u mirovini, gde se nakon par prigodnih rečenica prešlo na pivo, priču o Darwill-u, Ponte Rossu, Dve Rase Ljudi, iliti

-Quad ESL-Ljupce i

-Tannoy DC- Ljupce

i reč po reč, dan po dan prođe ti deset dana kao tren uz naše stare prijatelje Elvisa sa porodicom, Tee sa porodicom i nove prijatelje barba Tihomira sa porodicom i uvaženim prijateljem Robertom (Mohovićem) sa porodicom - čoveka koji je Tihomirov prijatelj i izuzetan sagovornik, inače veoma uvaženi profesor na nautičkom fakultetu u Rijeci kome se zahvaljujem javno za potvrdu teze da ljudi pokreću svet i da je moje dete reklo da treba razmislit(i) o takvim profesijama u kakvim možeš naći ljude poput Roberta.

Od kulture, konstatovao bih sledeće:

-plakat-do-plakata Thompsona i Sandra Afrike uspod zidina na ulazu u stari grad Zadra. Bez cepanja plakata jedne ili druge budale. Na 10m od Sandre&Perkovića reklama za Beethovenovu 9-u. Ni manje ni više. Oda radosti. Heinrich Heine. Sandra i Marko protivu Ludovika...

Napisano

prednosti? Mnooogo. Glavna prednost? To što znam lika koji ovo troši.

mane? Mnooogo. Glavna mana? Jebiga, neviđena transparencija&rezolutnost ovakvog sistema. Kad sam na DVD koncertu koji mi je Elvis pustio, u sweet spotu elektrostatika mi posle 5 minuta u ušima naviklim na Tannoy 12" sve puklo sa takvom jasnoćom da sam osetio samo jednu nesinergiju: čini mi se da je pevačica koristila drugu vrstu deterdženta za farmerke i gaćice za nastup.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...