Jump to content

Zaph|Audio ZA-SR71


Nesic

Preporučeni Komentari

http://www.zaphaudio.com/SR71.html

Pokupljeno sa foruma par trikova vezano za furniranje, a ponajviše lepljenje istog onim molerskim papirnim trakama. Da nije bilo njih, furnir bi se cepao samo tako. Previše je krut (ko gazdin) i moraš s njim mnogo pažljivo, jer se lomi i cepa po dužini. Na mestima gde se savija bukvalno je lepljena traka jedna do druge, da drži furnir. Fora radi odlično.. Ne samo na tim mestima već i po krajevima furnira, unakrsno... itd. Nisam slikao taj deo gradnje jer sam posudio digija. Furnir je EV-Makassar 375/X, to sam slučajno našao u lokalu i skoro je bilo knap, ostala jedna traka od 7 x 62 cm.

Inače, kutije su iznenadile kako dobro sviraju. Kome treba vaka kutija, topla preporuka.

Jedan hint... u jednoj od galerija se vidi ubačen damp u kutije, azmafon. Posle sam dodao malo i prirodne vune. TO NIKAKO!!! Mislim na azmafon. Totalno ubije zvuk. Ali totalno!!! Malo sam i ja preterao pa pos vim zidovima, ali to govance nikako u kutije. Dovoljna je samo vuna po svim stranicama do visine BR tube. I to svira samo tako. Čekam da se driveri još razrade, pevaju tek desetak sati, pa još malo da se proba sa dampom.

Opet sam koristio medijapan... zašto zato... itd... Sve stranice su 25mm. Otišlo skoro 1kg ELAN sintelana by Prijepolje. Odličan je. Prvo se mdf lepo otpraši, pa ide prvo ruka sintelana da popuni pore mdf-a, nakon toga sloj lepka na furnir i na mdf ponovo.

Furnir je posle šmirglan sa 150 - 240 - 320 i nakon toga završnica rafinisano laneno ulje, jedna ruka.

I to je to. Kutije su lagane za teranje od strane ampa. Ma topla preporuka.

Sledi par galerija sa slikama u toku izrade. Neke slike su ispale OK, neke ne, nemam snage da sređujem i to. Napraviću neke referentne high end slike.

http://postimage.org/gallery/1lqjxy1c/

http://postimage.org/gallery/8gcwv1gg/

http://postimage.org/gallery/cebqjaqo/

http://postimage.org/gallery/5ajvsydc/

http://postimage.org/gallery/6ty66v28/

http://postimage.org/gallery/3t93ympc/

http://postimage.org/gallery/1s84azow/

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 27
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Super odrađeno. Nešić drži čas urednosti i vrhunskog rada :)Čestitke na odličnom projektu i želim ti mnogo lepog slušanja. Ogromnu stvar si uradio :good2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala drugari. Pravo uživanje je bilo raditi. Sada krećem da završvam kutije koje čekaju više od god dana... Uzgred, nije greh da se skretnica obraduje kvalitetnijim komponentama, pre svega mislim na konde. To će se verovatno i desiti :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Najveći problem kod takvih radova je to što izgledaju mnogo bolje uživo , nego na fotkama .....mislim , vidi se iz avijona da nije plastika nego da je furnirano , što se samo sreće kod poprlično skupih industrijskih radova , ali uživo imaju sasvim drugi izgled . PS što se tiče dampinga .....pa tu recimo postoje više vrsta , a ja ću nabrojati samo dve podvrste .....postoje apsorbcioni materijali i akustično neprobojni ......jedni služe da apsorbuju pojedine opsege , dok ovi drugi služe kao barijere ......i tu ponekad može da bude problemPSS pa bre niste primetili da je Nešić naučio i da frezenkuje osim što je naučio da vurnira ....mislim nije baš bilo lako kod prijavljivanja imovine :smesna:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala drugari. Pravo uživanje je bilo raditi. Sada krećem da završvam kutije koje čekaju više od god dana... Uzgred, nije greh da se skretnica obraduje kvalitetnijim komponentama, pre svega mislim na konde. To će se verovatno i desiti :)

Ona gomila malih kondenzatora mi lice na polikarbonate iz Silkena...Sta ces probati umesto njih?Lepo izgleda. :respect:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Odlicno izgledaju a verujem da tako i zvuce.Svaka cast :oke: .Da smo malo blize ,zamolio bi te da cujem kombinaciju Alepha i njih.Mada ko zna ,mozda ove godine josh i budem svracao u Aqva park.Dugo su boli oci ti drajveri u oglasima i ja se premishljao da ih kupim,sad mi malo zao :crying: .Nije mi se dalo da gomilam josh jedne kutije.Svaka cast ,srecno ti sluzile :wink2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...