Jump to content

Dzile

Član
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Dzile last won the day on December 21 2014

Dzile had the most liked content!

1 Follower

About Dzile

 • Rank
  🎖🎖🎖

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Kovačica
 • Zemlja:
  Serbia
 1. Dzile

  Pomoc oko Alepha 5

  Upravo tako
 2. Dzile

  Pomoc oko Alepha 5

  Hvala :-) Dobro je i ovako :-)
 3. Dzile

  Pomoc oko Alepha 5

  Konacno zavrsen
 4. Dzile

  P: craft magister 304 fullrange

  Moze katance
 5. Dzile

  P: craft magister 304 fullrange

  Bes ostecenja. 30 cm precnik.Imaju lepu iskoristivost oko 95 db.Probao sam ih na otvorenoj ploci i mogu reci da lepo zvuce.Nemam mogucnost da izmerim odziv frekvencije.Naisao sam na neke informacije da rade do 14000Hz a neki tvrde do 18000Hz ,po mom slusnom misljenju pre ce biti do 14000Hz.cena 110 evra fixna. mob: 069 54nula3sedam66 U zameni me zanima stereo ekvilajzer 1/3 oktavski.
 6. Dzile

  Napajanje za auto pojacalo

  Sve manje i manje imam volje za experimentisanjem .Ideja je bila da sa tim ampom (posto ga imam kuci ,pri ruci) i posto ima u sebi skretnicu ganjam po dve Alphe na OB kutijama negde do 200Hz pa sa drugim pojacalom neki sirokorasponski drajver da nastavi do gore a on bi opet imao prirodan pad negde na 200Hz pa ga nebi prljao skretnicom.Nije problem ni da se napravi odgovarajuci trafo od 500-600W ako cena opravdava kvalitet.Taj amp sa kondom vredi oko 100 evra.Za 100 evra ima dobrich integralaca po oglasima koji bi pokretali Alphe na nekim normalnim glasnocama. Dosta stvari gore napisanih nisam znao.Ono sto me je najvise privlacilo jeste veliki damping faktor bar po manualu kod ovog ampa. Puno hvala na odgovorima
 7. Dzile

  Napajanje za auto pojacalo

  Hvala puno na savetima. Imam kuci trafoe 200-300w ,moram da proverim napone.Onaj trafo na slici ima oko 150-160w i oko 13-14 V .Videci kada ga opteretim kako ce se ponasati. Za prvo ukljucenje koristio sam slabiji. Osiguraci su 2x30A .
 8. U pitanju je Axton A490 sa kojim planiram da pokrenem 4 Eminence Alphe15 i posto ima u sebi skretnicu ,iskoristio bi nju da rezem Alphe na oko 200Hz. Probao sam da prikacim pojacalo na trafo -grec -elektrolit ali kada pustim muziku krci pri udaru basa.Napon pod opterecenjem je oko 9 V (takav trafo sam nasao kuci). Molim znalce da mi objasne kako da umasim ovaj sistem.Predpostavljam da se krcanje javilo zbok loseg povezivanja i nedostatka mase.Ili mozda zbok dosta niskog napona. Koliko bi trebao imati volti posle greca i elektrolita u napajanju za auto pojacalo?Predpostavljam da je malo rizicno da idem sa 14,4 V posto kod mene u mrezi varira napon +- oko 15%.Sta moze da se desi auto pojacalu , ako u pikovima zbok variranja mreznog napona , posle ispravljaca ode napon na nekih 15-16 V ?
 9. Slika oglasa .Inace na oglasima su bile slike sa neta,sta je prodavac naglasio . Slike kutija i drajvera Drajveri imaju po dve-tri poprecne pukotine na vesanjima membrana duzine oko 3-5 mm. Imam osecaj da te malecke pukotine ne uticu na zvuk drajvera montiranih na otvorenoj ploci ali me muci da ne krene dalje da se cepa kod slusanja na vecim glasnocama. Slike drajvera montiranih na open baffle U mojoj sobi od oko 13 kvadrata ovi drajveri rade jako lepo (najbolje od svoh koje sam imao do sada) prezadovoljan sam zvukom.Fali im donje frekvencije negde ispod 300Hz koju planiram da nadoknadim sa Alphama .U visokotonskom podrucju idu do 14-16 kHz .
 10. Dzile

  OB Eminence Alpha 15/Sonido SFR200

  Hvala na gostoprimstvu :-)
 11. Dzile

  OB Eminence Alpha 15/Sonido SFR200

  Ja bi kupio Alphe.Imate PP
 12. Dzile

  Pomoc oko Alepha 5

  Kutije imaju oko 90 db.Ok probacu i tu varijantu kada budem sklapao.Hvala .
 13. Dzile

  Pomoc oko Alepha 5

  Hvala puno na odgovoru.Pot mi ne treba ionako sam vec navikao da pojacavam i utisujem na kompu
×