Jump to content

Dome Phase ... kontra Tannoy , pa i Tannoy

Preporučeni Komentari

Napisano

Kineska kompanija Microlab je osnivač pomenute firme Dome Phase, a koja se bavi proizvodnjom vrhunskih hi-fi uređaja.

Ova firma je na ovogodišnjem CES-u (2012) dobila priznanje za inovativan dizajn zvučnika. Radi se o veoma zanimljivom

konceptu drajvera, za koji bi se moglo reći da je neka vrsta „obrnutog“ dual-koncentrika (Tannoy). Oni koji su imali prilike

da čuju njihove zvučne kutije sa ovim drajverom kažu da to izuzetno dobro svira.

Evo i slike kako izgleda njihova podnostojeća zvučna kutija Poison 2, a više informacija o specifičnim drajverima na sledećem linku

http://domephase.com/en/p32.html

post-55-0-88727800-1332356149_thumb.jpg

• Odgovora 80
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano (izmenjeno)

Liče malo na deo ženskog tela... :sarcastic_hand:Mislim...

post-53-0-80301700-1332356839_thumb.jpg

Izmenjeno od ManicP
Napisano

Zanimljivo... Što be englezi rekli, "ingenious"... Tačno čoveka natera da se zapita "What if..."

Napisano

Ma kak'i "ingenious" :buehehe: Pitam se kada se lik toga setio... Ja bih ga nazvao "The Nipple" . :buehehe: Mada, svaka cast za ideju..

Napisano

Liče malo na deo ženskog tela... :sarcastic_hand:

Moguće da je to i bila ideja. Pridobiti kupce, ne više tehnički, nego psihološki (asocijativno). :buehehe:
Napisano

Eto tu je prednost toga što je neko mator. Seća se više nego što bi i želeo da se seća... (Najmanje) jedan od (nažalost, sada) pokojnih velikana naše DIY HiFi scene je nešto slično pokušavao. Tada nije bilo uslova za to, ovde... Vratio se radu na opnama i kutijama... Čudo je šta smo sve ovde imali i po čemu smo (uredno i bez zadrške) pljuvali... ;)

Napisano

Nešto slično ...mislim na zvučnik , je bilo testirano prošle godine u AR .....sutra ću pronaći koji model i koja firma ......praktično su testirali neobične zvučnike .

Napisano

usput - cela ta prica mu dodje hogwash manje ili visedaleko najveci problem kod koax zvucnika je stepen ne-koincidentnosti ta dva izvora , a ne problemi sa refleksijama visokotonskog spektra na izvodnici koju cini sama bas membrana .sto ce reci - eto ga malo zakomplikovali , pa izgledaju drugojacije od drugih ......... a waterfall-a nigde , da pokaze superiornost konstrukcije

Napisano

Sensitivity: 83dB spl (2.83V, 1m) :hot:

Dobro, tebi to nece smetati. BAT ce to bez problema pokretati, a taman si i u potrazi za novim zvucnicima. Sve ti se nekako uklapa.
Napisano

Za sobu vise nego dosta. Ne pravi svako diskoteku

aha, jedino ako je dosta. odgovor ti je za ignore listu bez razmisljanja.
Napisano

aha, jedino ako je dosta. odgovor ti je za ignore listu bez razmisljanja.

Eh, tebi za ta tvoja pojacala od 2 W sigurno nije,... ali jeste za nekih krstenih 100 vati.
Napisano

mogao bih da ti odgovorim - a sta 100 vati trazi u sobi koja nije diskoteka - ali necu :)

Znaci li to da bi trebao da izbacim svoje pojacalo kroz prozor, jer mi soba nije diskoteka?
Napisano

da, ali ispravnim redom.prvo zvucnike, a onda i pojacalo :)

Auu, nisi ni svestan u kakvoj si ti zabludi. :-)
Napisano

nema potrebe da se ubedjujemo u medjusobne zablude. mislim, cemu sluze zvucnici osetljivosti 83dB sem kao spomenik gluposti njihovih konstruktora, a o kupcima da ne govorimo

Napisano

83dB @ 2.83V/1m/4 Ohms = 80dB @ 1W/1mDakle, jos manje. Reklo bi se, neupotrebljivo. Medjutim, imao sam priliku u subotu da slusam klon LS3/5A koji je slicne osetljivosti - sa korektnom amplifikacijom to uopste ne zvuci lose (u obicnoj cuburskoj sobi od oko 25-30 kvm).Treba prosiriti vidike pre nego se olako daju grube kvalifikacije ljudi na osnovu izbora zvucnika/pojacala...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...