neskor Napisano Maj 16, 2020 #221 Napisano Maj 16, 2020 ka arcim ovu moju Weller PU 81 vec vise od 5 godina svaki dan za svaku preporuku
Mikorist Napisano Maj 16, 2020 #222 Napisano Maj 16, 2020 pre 2 minuta, Mentok reče Ona lepa, plava... Videh i taj BAKU tvoj.... par iljada više - mada ko zna zašto je dobro imati sve odovojeno.
Mikorist Napisano Maj 16, 2020 #223 Napisano Maj 16, 2020 pre 2 minuta, neskor reče ka arcim ovu moju Weller PU 81 vec vise od 5 godina svaki dan za svaku preporuku u toj cenovnoj klasi bio ovo uzeo
Mentok Napisano Maj 16, 2020 #224 Napisano Maj 16, 2020 Pa i meni taj Voltage regulator ništa ne znači, ali kad sam je kupovao, a ima već možda i 4 godine, bile baš male razlike u ceni između klot duvaljke i ove 909-ke pa uzeo sve u kompletu, čak mi ni lemilica nije trebala, al reko uvek valja imat koju viška. Mislim da je onda sama duvaljka bila oko 5 iljada a ova kombinovana 7 iljada. A kažu nema inflacije
vladd Napisano Maj 16, 2020 #225 Napisano Maj 16, 2020 2 minutes ago, Mikorist said: u toj cenovnoj klasi bio ovo uzeo KAo da poredis klasicni Bentli i modernisticku Tojotu. Weller nudu bazicki, elementarni i bitni, decenijama provereni kvalitet, koji moze da bude prevazidjen u nekim segmentima i detaljima, manje ili vise bitnim(najcesce nebitnim za rad), ali dizajn kutije je nesto najmanje bitno osim za fenseraj na stolu.... Nece niko napraviti jeftiniju od Welerke a da ima sve nivoe kvaliteta, i grejaca i vrhova(trajnost, stabilnost temperature), i nacina izrade drske... neskor je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Maj 16, 2020 #226 Napisano Maj 16, 2020 pre 6 minuta, Mentok reče kažu nema inflacije ma gde... kažu da su naštampali mnogo para za vreme onog stanja
Mikorist Napisano Maj 16, 2020 #227 Napisano Maj 16, 2020 pre 1 minut, vladd reče KAo da poredis klasicni Bentli i modernisticku Tojotu. Weller nudu bazicki, elementarni i bitni, decenijama provereni kvalitet, koji moze da bude prevazidjen u nekim segmentima i detaljima, manje ili vise bitnim(najcesce nebitnim za rad), ali dizajn kutije je nesto najmanje bitno osim za fenseraj na stolu.... Nece niko napraviti jeftiniju od Welerke a da ima sve nivoe kvaliteta, i grejaca i vrhova(trajnost, stabilnost temperature), i nacina izrade drske... Imam ja Weller ali bez kontrole temperature. W61 - topi štampane pločice. prejaka je za ovo - ona je više za lemljenje trafoa i slično. mada možda zavisi do vrha - na ovoj je kao šrafciger
vladd Napisano Maj 16, 2020 #228 Napisano Maj 16, 2020 To je elektricarska. Ne mozes satarom vrsiti operacije i pricati o hirurgiji, kada je mesarstvo adekvatna tehnika. Regulacija sa merenjem temperature, ili magnastat...ostale za zice i oluke
Mikorist Napisano Maj 16, 2020 #229 Napisano Maj 16, 2020 Upravo sada, vladd reče Ne mozes satarom vrsiti operacije ima ludih Japanaca koji i to mogu - gledao ja. satarom seku muvu u letu
vladd Napisano Maj 16, 2020 #230 Napisano Maj 16, 2020 Ipak seku specijalnim cleikom I dalje vazi poenta prenosa toplote. Kada imas asov vrh, ne mozes sitnim stvarima na stampi dobro i brzo predati preciznu kolicinu toplote, vec je verovatniji oversut i preteranost. Ta lemilica ne samo kontaktom, ona i zracenjem greje pozicije i par cm udaljene. To ces morati da pazis sa duvaljkom, okolne komponente, plastike, kondove i konektore...
gluv_i_udaren Napisano Maj 16, 2020 #231 Napisano Maj 16, 2020 Nikada, zapamti, nikada nemoj nekog ko voli weller ubedjivati da ersa valja. I obrnuto. Postoje dve vrste ljudi na svetu - Weller people i Ersa people. Kao da okorelom alfisti pricas o passatu.
Mikorist Napisano Maj 16, 2020 #232 Napisano Maj 16, 2020 Upravo sada, gluv_i_udaren reče Nikada, zapamti, nikada nemoj nekog ko voli weller ubedjivati da ersa valja. I obrnuto. Postoje dve vrste ljudi na svetu - Weller people i Ersa people. Kao da okorelom alfisti pricas o passatu.
Zen Mod Napisano Maj 16, 2020 #233 Napisano Maj 16, 2020 32 minutes ago, gluv_i_udaren said: Nikada, zapamti, nikada nemoj nekog ko voli weller ubedjivati da ersa valja. I obrnuto. Postoje dve vrste ljudi na svetu - Weller people i Ersa people. Kao da okorelom alfisti pricas o passatu. ja kad budem precednik, cu pobijem i jedne i druge a i trece i cetvrte ne bije boj svijetlo oruzje no srce u junaka e da, setio sm se - cu pobijem i windowsdzije i linuxase i osase i androidase
Mikorist Napisano Maj 16, 2020 #234 Napisano Maj 16, 2020 Upravo sada, Zen Mod reče e da, setio sm se - cu pobijem i windowsdzije i linuxase i osase i androidase znači niko živ
Mikorist Napisano Maj 16, 2020 #235 Napisano Maj 16, 2020 Pre sat vremena, vladd reče da ima sve nivoe kvaliteta, i grejaca i vrhova(trajnost, stabilnost temperature), i nacina izrade drske... brate - hobisti se snalaze. što bi dao 30K dinara za lemilicu koja će - manje - više da skuplja prašinu. da 90% love zarađujem samo od lemljenja - naravno da bih kupio nešto dugotrajno i robusno. ovako za te pare ceo Benč - od brata Si Đi NIXIE je reagovao/la na ovo 1
vladd Napisano Maj 16, 2020 #236 Napisano Maj 16, 2020 1 hour ago, gluv_i_udaren said: Weller people i Ersa people Ne nego postoje ozbiljni profi i postoje fenseri...korisnici Wellera i OSTALI NAravno, salu na stranu, ali trajnost vrhova Welera nije dostignuta. Mozda je to nekome nebitno, ali odnos cena kvalitet je upravo tu najbolji...das 20DM i jos traje, marke nema dve decenije... Dok su ostali par evrica, i traju par meseci...to je ta novokomponovana menadzerska proizvodnja koja forsira jeftino, kvarljivo ali uz profit... Weler je uplovio i u te vode, ali nije potonuo bas toliko, vrhovi su nesto jeftiniji, losije uradjeni, ali je ostatak lemilice pouzdan kao tenk...uradjena je "kao nekada"...od "debelog lima" a ne sarene plastike..
Zen Mod Napisano Maj 16, 2020 #237 Napisano Maj 16, 2020 eda ce pobijem i profesionalce a i ostale ko svaki pravi precednik
vladd Napisano Maj 16, 2020 #239 Napisano Maj 16, 2020 Sta je sada, pa ne preporucujem da se kupi Weller Povoljnije su ove kine, i optimalnije za rad, a nije ti ni zao kada se skrlja..
Zen Mod Napisano Maj 16, 2020 #240 Napisano Maj 16, 2020 ja kad budem precednik, sav uvoz iz Kine ima da ide preko mene i ja odlucujem ko ce kupi lemilicu, ko nece
ninja Napisano Maj 16, 2020 #241 Napisano Maj 16, 2020 A ja imam i Wellera i Ersu pa opet ne znam da lemim ... a nije ni da pokusavam zika je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah