Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

To bi vec moralo sa se racuna, zahvat spona i brzina hoda. Glockalo se i sa motorinima od 50W

Neko ozbiljno glodanje bi bilo iluzorno sto se vremena rada tice. Ipak je vise za dokoni diy.

Napisano

Uglavnom mi treba za kopanje otvora u prednjoj i zadnjoj ploci, a onda me zaglicalo da bi mogao i PCB da se reze.

Odgledah gomilu videa na yt ali mi nesto ne ulivaju poverenje da bi moglo da se koristi za bilo sta od ovoga.

Napisano

Igračka. Bio ja zainteresovan, ali sve preko laganog drveta ili PCBa najviše, bačene pare. Mnogo je to slabo motorče, konstrukcija je kljekava, itd...

Napisano

Dobro je za drvo. Dal bi moglo da izrezbari neke horne iz slojeva? Koliko debelo drvo prima i na koliko moze da menja dubinu reza?

Napisano

Dobar mali cnc, nov, 3000e.

Dobar.

Nov.

Ostalo sve ono, možda može da posluži, verovatno može da završi neki poso, sad dal će rikne i šta i kad i kako, dosta nepoznatih u jednačini.

Napisano

Pa sad, ne moze ofrlje posmak ni na ozbiljnoj non-cnc glodalici, puci ce glodalo, a motori nekoliko kW.

Mora da se ucicmolji kretanje, ne moze toliko brzo, svaki sempl spona zahteva energiju, pa sracunati koliko materijala moze da se otkne u odredjenom posmaku. Bolje da glodalo ima prazan hod ili cekanje nego da zadre u materijal. Na filmu je batica klasican krelac streber koji je video neka kretanja pa da kopira.

Spravica lepo cmolji aluminijum(ne vidim zasto bi tvrdo drvo bilo nekakav lak zalogaj), samo ne moze da ima taj posmak. To srediti sa programom i videti mogucnost step motora da uspori... 

Zato je vreme sledeci primetan faktor. Ova panicna pomeranja po osama su besmislica za tu igracku.

Za velike zarone je problematicna i ta od par tisuca...

P.S.

Lepo se vidi na Proxxonovom filmicu kako polakica glodje.

Napisano
4 hours ago, gluv_i_udaren said:

:inlove:

Sad ovo moram imati

Can’t be unseen

Pogledati na YT konstrukciju. Ne treba mi ni na slici, igračkica slična kineskim... Malo a neprecizno - dobitna kombinacija :)

• 1 month later...
Napisano

ai, znam za njih no mudro cutim, tj. vec dojavih potencijalno zainteresovanim, da dam na razmisljanje

to se ne radi tako, otice u nebesa ....... msm pre par godina si isto mogao da kupis za tepsiju ribe
stavis samo napomenu da na kp ima pod tim naslovom

Napisano

Zar ima toliko zainteresovanih, a još i razmišljaju dal da pazare? :buehehe:

Ja kad nađem nešto da valja, odmah kupim, Posle ne znam šta ću s tim.

Napisano

Sve postove o Iskra-Garrard zvucnicima treba staviti na odobrenje moderaciji koja ce ih sakriti od pogleda javnosti i time osigurati relativno niske cijene u buducnosti. :D 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...