Jump to content

Wolfson evaluation board


Sync

Preporučeni Komentari

Napokon se naterah da pokrenem ovu igracku. U startu sam prekinuo +-12V vodove sa donje stane ploce od analognog dela. Polemio dva shunt rega za analogni deo.Digitalni deo sam po sebi ima zasebne regove na kriticnim potrosacima.Prikacio ga direkt preko cinceva na bebela...zvucnici moj econowave.U poredjenju sa mojim debelo preradjenim grundig cd9000 je bio takav da ima dublji bas, detaljniji i kontrolisaniji...nesto bolju dinamiku...al gore sve previse ujednaceno...ima svega, ne strci nista...al fali iskricavosti..previse zaobljeno i ztvoreno. ;) Danas iskljucim analogni deo...sponim dva tranex 200:200oma audio lonceta odmah iza wm8741...zvuk procveta. Treba pustiti sweep da vidim luduje li ista...mada po ovome sve je prilicno kako treba. Josh samo izlazni buffer i milina... ;)

post-16-126831695094_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 87
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

I da ova igracka ima preko usb-a softversku kontrolu samog daca...tu se skoro nisam nista poigrao. Ubo usb u komp, instalirao wolfsonov software...video da reaguje...vidim nema nikakvog helpa i upustva...pa batalio ;) A valjalo bi se poigrati sa filterima...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

AyaII ceka torus josh samo... Al bi bio red da babel dobije nov torus prvo.Mada vise ne ocekujem neka posebna iznenadjenja...Patim se sada sa wolfsonovim pdfjefovima...svega sem jednostavnog objasnjenja oko filtera. ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Postavljena slika

taman kad se prikačiš na trafojčiće sa baferom od lightspeed-a imaćeš balansirane izlaze

a wolfson vs ayaII ?

Ma vec ova igracka ima bal izlaz... Zen mi predlozi varijaciju B1 buffera. A ovaj od ldr-a buffer skuplja prasinu na polici samo.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma vec ova igracka ima bal izlaz... Zen mi predlozi varijaciju B1 buffera. A ovaj od ldr-a buffer skuplja prasinu na polici samo.

znam gled'o sam datasheet WM8741 a za bafer iz lightspeed-a sam ti rek'o jer znam da si ga uzim'o i da ti ne treba za Babela ... pa rekoh što da ne probaš kad ga već imaš ... inače, ako se ne varam, i Sipi reče da mu se više sviđa B1 bafer od onog iz Lightspeed-a
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

a za bafer iz lightspeed-a sam ti rek'o jer znam da si ga uzim'o i da ti ne treba za Babela ... pa rekoh što da ne probaš kad ga već imaš ... inače, ako se ne varam, i Sipi reče da mu se više sviđa B1 bafer od onog iz Lightspeed-a

Stoji pcb sa polemljenim napajanjem...jfeti cuce u kutijici...probacu ga svakako.Da taj Juma samo nesto kontrira Zen-u ;)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma jok, ta dva buffera se sustinski razlikuju u tome sto je onaj iz Lightspeed-a komplementarni push-pull i samim tim sposobniji da pogoni opterecenja nize impedanse (ali ne nize od 1k).B1 je single-ended pa mu nije potreban teze nabavljivi i malcice vrljavi j74 (vrljav u smislu bas visokog parazitnog kapaciteta u odnosu na k170 ili BF862). Meni B1 lepse svira, ali nije za opterecenja sa impedansom manjom od 5k (sa BF862 moze i 3k).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U podacima za wm8740 (mislim da je vrlo slicno i za wm8741 i 2) stoji da sa Va +5V opterecenje min 1KJa sam za WM u mono modu, dual differential probao 470oma + 18oma coil res interstage trafo bal. to SEi chip se nije grejao.Ali cudno je to sto je porasla struja na Vdigital grani a ne na Vanalog grani?Nisam probao single chip obakanala iz istog chipa....Isprobao output sa 2 OT, OP amp ali drugaciji nego sto je moda iz data sheetova...Sve je radilo odlicno, jako prijatno sam iznenadjeni to je ujedno prvi delta sigma konverter koji mi se dopao....platforma Mac, pa Firewire to I2S 24bit (sampling rate prema originalnom snimku...)pa 2 x WM8740.U dual diff. modu je napravljena greska u data sheetu a i na netu se masovno gresidefault channel je right zbog postojecih pull up i pull dovn otpora unutra koji definisu setovanje u hardware moduTako da nije potrebno dodavati 0 ili 1 u zavisnosti od up ili down stanja unutar chipa...Za left ch je potrebno obrnuti + i - evo i kakoright chVoutR+ VoutL- = +VoutR- VoutL+ = -left chVoutR+ VoutL- = -VoutR- VoutL+ = +.Ako se interstage spoji na izlaze i masu postoji offset od 1/2 napona VaAko se spoji na Vmid nema protoka struje kroz load i radi odlicnou tom slucaju otpornici posle izlaza mogu biti oko 100oma da zastite op amp koji je unutra....takodje isto vazi i za OP analog outako se korespodentna nogica ulaza op spoji na Vmid nema offseta na izlazui potrebe za koriscenjem spreznog kondenzatoramy 2 cent ;).Daj malo neke slusne utiske? ;)

post-96-126838937431_thumb.jpg

post-96-126838939218_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dobio sam josh jedan wm8741 uz evaluation board...i imam tih smd ka dip adaptera za njih...padalo mi na pamet igranje i sa dual u mono modu al nisam siguran koliko ce se to cuti.Kao sto vec rekoh vise me zanima razlika izmedju filtera...i da se poigram oko doterivanja napajanja na ploci.Sto se slusnih utisaka tice...krajnje su pozitivni...od digitalije najbolje sto sam cuo 'do sada'.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jel' može jedan mali off-topic?

Na drugom Forum-u je postavljeno pitanje (malo sam ga prepravio):

uz pomoc koje magije je ovaj lite 24-bitni DAC sa 1543 procesorom?

Mislim da znam odgovor (8|16 i 8|24), ali, bolje da pitam one koji, zaista, znaju odgovor.

Jednom mom prijatelju sam hteo da pomognem oko nabavke tog DAC-a ali, za sada, ne uspevam... Ako neko zna kako, unapred hvala. E-dućan je dao ponudu koja je 2-za-1, tj. 2 dinara njima da bi 1 otišao na DAC. Ima boljih cena za njega, ovu sam odabrao zbog slike pločice. Evo, još bolje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...