Bogdan08 Napisano Septembar 25 #2619 Napisano Septembar 25 (izmenjeno) Montirao danas textar, nema vise skripe, a i bolje vataju. Naravno dacu im malo vremena da se prilagode. Ove fritech pune opiljaka oa nije ni cudo sto disk ima minijaturne linijice ko gramofonska ploca. Al ne bi ja bio ja da sve fercera, malo mi cese jedna strana kocnica i nakon 3km bez stiskanja kocnica bude malo topao disk, naravski slajderi su cisti i podmazani bili a sva gumena crijeva nova, tako da mora remonat cilindra. Pitanje za nekog ko je imao iskustva sa sigurnost zrenjanin gumicama, jel se isplati stavljati posto autofren ne mogu ni u jednoj radnji naci u okolini. Imaju pun qrc sertifikata al sta znam, na oko su okej. A cilindar iz italije skup ko djavo a metelli nazalost ne pravi prednje. Pa da i to odradim i da sam miran Izmenjeno Septembar 25 od Bogdan08
Zen Mod Napisano Septembar 25 #2620 Napisano Septembar 25 4 minutes ago, Bogdan08 said: sigurnost zrenjanin gumicama trebalo bi da su ok nekad su bili zakon, a da li su se pokvarili, nempojma taj info jedino mozes dobiti od nekoga ko je aktuelno u zanatu
Bogdan08 Napisano Septembar 25 #2621 Napisano Septembar 25 (izmenjeno) 6 minutes ago, Zen Mod said: nekad su bili zakon Aj da i to jednom cujem za nesto domace, imam ja jedno pakovanje staro bar kolko i ja ako ne i jace. A imam i novije skoro kupljene u kutijici. Sad nesto kontam, mozda su od 91ve pa nadalje bile prva ugradnja Jebga niko to vise i ne remontuje, turi novo i gonjaj, a i ispadne mu brze i jeftinije jer ima. Al old school je poso, bez remonta nista. Sutra cu isprobam da iscistim tu rdju i nabacim nove gumice, ne bi trebalo da je pretezak posao Izmenjeno Septembar 25 od Bogdan08
BANAT Napisano Septembar 26 #2622 Napisano Septembar 26 Isto tako mogu da potvrdim da je firma Sigurnost-Zrenjanin provereno odlicna .
Bogdan08 Napisano Septembar 26 #2623 Napisano Septembar 26 (izmenjeno) Odradio oba cilindra danas, gumice fabricke u extra stanju ali je bilo kristalizovanog uka ulja od neredovne zamjene istog. Ocisceno sve i sredjeno sad samo da se razradi malo i to i plocice da legnu i nadam se da ce biti sve 5 Naravno gumice sigurnost za svaki slucaj a onda slusati papke koji vicu da se kociono samo dosipa, ni slucajno novo. Iskreno sam ocekivao kilu rdje unutra al nije je bilo Izmenjeno Septembar 26 od Bogdan08
LightMatic Napisano Septembar 26 #2624 Napisano Septembar 26 (izmenjeno) pre 34 minuta, Bogdan08 reče a onda slusati papke koji vicu da se kociono samo dosipa Ja prvi put čujem za ovakvu konstataciju. A ako imaš nekoga u blizini ko to tvrdi, bježi od njega ako ga vidiš i na kilometar. KOČIONA TEKUĆINA SE KOMPLET MIJENJA, švabe čak tvrde da se mora mijenjati svake 3 god. redovito. Izmenjeno Septembar 26 od LightMatic
Bogdan08 Napisano Septembar 26 #2625 Napisano Septembar 26 (izmenjeno) Ma njima mrsko da rade sve to pa kaze gonjaj tako. I tako za milion drugih stvari, od odvrtanja i zavrtanja tockova pa nadalje. Milina sam raditi zbog toga Za keca i fabrika pisala da ide na 2 god ili 60k sta se prvo postigne Izmenjeno Septembar 26 od Bogdan08
Bogdan08 Napisano pre 5 časa #2626 Napisano pre 5 časa (izmenjeno) Ljudi moji treba mi vasa pomoc. Osla mi bregasta na kecu a s onog jednog je vec sjebana a druguj sam ja vozao do danas. Vidim lupka mi nesto i skinem poklopac i u momentu skontam. Pa ako neko ima kuci mozda ili zna nekog u kraju da ima to ili neki stari jugo kec neka pise, sve do 1991 godista ce sljakati, ovo kasnije msm da se ne isplati ni truditi jer ako vec nije pojesce se jako brzo kao prethodne mladje koje su bile na mom i krepavale u roku od 5k. Kontam da sa ovom mogu provuci jos mozda 500tinak km jer je jos oblik tu, samo je izgrebana cementirani sloj, dok ne skontam novu pa nek traje jos registraciju. A iso je ko metak... Izmenjeno pre 5 časa od Bogdan08
BANAT Napisano pre 2 časa #2627 Napisano pre 2 časa Bogdane -da li na bregastima krepava uvek jedan te isti breg ili nema pravila ? - koje ulje koristis za podmazivanje i da li si proveravao pritisak ulja pomocu manometra ?
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2628 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) Nema pravila, kako koja tura zapadne. Ulje je modricino optima 15w40, nikad nije padalo ispod minimuma, a pritisak bi trebao biti okej jer ne pali lampicu ali manometar za to nemam kod sebe Cak i svaki put kad idem nekud upalim ga da odradi dok obujem patike, uzmem kljuceve jaknu itd itd tako da nikad nije suva odma i ne forsiram dok je hladan naravno. Cak sumnjam i na plocicu jer je i ona sada izrisana, naravno bila je okej kad je ubacena skoro ali mozda im se omakla neka tvrdja, sa oznakom X i debljina pozadi, dobio sam ih iz servisa nekadasnjeg Izmenjeno pre 1 sat od Bogdan08
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2629 Napisano pre 1 sat Zvao kamaru oglasa, niko nema. Jos da bacim oko na jednom otpadu pred kojim je bio neki krs od keca. Nema biranja daj kakvu das. Da tolko moze biti tesko za naci mi je bas sokantno.
BANAT Napisano pre 45 minuta #2630 Napisano pre 45 minuta Predpostavljam da je to Optima ulje mineralnog tipa ? . ako je mineralnog tipa menjaj ga sa nekim kvalitetnijim polusynth. ili full synth. tipa - u svakom slucaju trebao bi proveriti manomentrom pritisak ulja pri zagrejanom motoru u vise rezima , pri ler obrtajima , pri pola radnih obrtaja kao i pri max, dozvoljenim obrtajima motora , pritisak mora da se krece od nekih ne manje od 0,7bara i ne vise od 4 Bara ,sve u zavisnosti od zadatih obrtaja motora , -sa druge strane cak i ako je pritisak ulja meren u glavnoj uljnoj magistrali dobar to ne znaci da ima i dovoljan dotok ulja gore ka glavi motora , jer recimo uzrok stradanja bregaste odnosno bregova moze biti da je vod za dotok ulja ka glavi motora delimicno zapusen pa se tako ne dovodi dovoljna kolicina ulja do sklopa bregaste , -isto tako uzrok moze biti da su nekim slucajem ubacene previse jake opruge ventila sto indirektno izaziva abnormalno jake povrsinske pritiske na bregove bregaste osovine naspram solja podizaca odnosno tvrdo cementiranih kalibrisanih plocica za stelovanje zazora ventila .
BANAT Napisano pre 39 minuta #2631 Napisano pre 39 minuta 1 hour ago, Bogdan08 said: Cak sumnjam i na plocicu jer je i ona sada izrisana, naravno bila je okej kad je ubacena skoro ali mozda im se omakla neka tvrdja, sa oznakom X i debljina pozadi, dobio sam ih iz servisa nekadasnjeg mozda ti se ipak omakla neka meksa plocica odnosno lose cementirana ? , jer te kalibrisane plocice ipak moraju biti izuzetno povrsinski tvrde .
Bogdan08 Napisano pre 34 minuta #2632 Napisano pre 34 minuta (izmenjeno) Kontam da bi se ona samo potrosila. Imao sam takvih slucajeva, a ova je bila vec polovna pa bila dugo pod jednim bregom kod mene pa onda pod taj prvi. Sranje je sto nema na bregastoj makar neki zig da se zna godiste, mozda i nije fabricka sa onog keca, kod mene je 15 16K trajala. Nikad ne mozes biti siguran. Ako ne iskopam neku bice cupavo, bas se trose dosta a nije ih bilo mnogo Izmenjeno pre 30 minuta od Bogdan08
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah