Leonardo Napisano Mart 30 #2333 Napisano Mart 30 Ovo je kao stvoreno za auto-temu Bogdan08, LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 1 1 1
Bogdan08 Napisano pre 2 časa #2337 Napisano pre 2 časa (izmenjeno) Dobro vece, znam da sam svima dosadio al me muci opet kojesta oko keca. Prosli cetvrtak promijenim lezajeve prednjih tockova i silent blokove na ramenima. Sve uradim al kad stegnem centralnu maticu od homokinetckog moment kljucem na 135nm (propisano i u haynesu i tehnickoj knjizi za skalu 137.2) bude mi nekako slabo stegnuta tako da je mogu okastim kljucem i rukom relativno lako odvrnuti, lakse nego saraf tocka. I prosli put kad sam skidao bilo je tako ovlas. Predpostavljam da ce Zen znati, jer ovako ko god je to ranije radio svi kazu zavrni krvnicki a bojim se da ne sjebem tako nov lezaj ps sa 3 moment kljuca je probano i sa svakim bude isto Izmenjeno pre 2 časa od Bogdan08
LightMatic Napisano pre 2 časa #2338 Napisano pre 2 časa (izmenjeno) Koliko se ja sjećam, te matice se ne smiju krvnički stezati, upravo zbog toga što si i sam naveo, moguće je da novi ležajevi odu u vječna lovišta. Ali, kao i za ostale sfere naših interesovanja, ovdje obitavaju ljudi sa iskustvom i mudrošću koje ja neću imati za ovoga života a siguran sam da će te ispravno uputiti . Izmenjeno pre 1 sat od LightMatic
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2339 Napisano pre 1 sat 12 minutes ago, LightMatic said: Koliko se ja sjećam, te matice se ne smiju krvnički stezati, upravo zbog toga što si i sam naveo, moguće je da novi ležajevi odu u vječna lovišta. Ali, kao i za ostale sfere naših interesovanja, ovdje obitavaju ljudi sa iskustvom i mudrošću koje ja neću imati za ovoga života a siguran sam da će te ispravno uputiti . Na ovom forumu bas sto ti kazes za svako interesovanje ima strucnjaka. Mene je Sale spasio bezbroj puta sto za kola sto za kasetofone gramofone i moje razne majstorije LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Beli_Ninja Napisano pre 1 sat #2340 Napisano pre 1 sat 1 hour ago, Bogdan08 said: Dobro vece, znam da sam svima dosadio al me muci opet kojesta oko keca. Prosli cetvrtak promijenim lezajeve prednjih tockova i silent blokove na ramenima. Sve uradim al kad stegnem centralnu maticu od homokinetckog moment kljucem na 135nm (propisano i u haynesu i tehnickoj knjizi za skalu 137.2) bude mi nekako slabo stegnuta tako da je mogu okastim kljucem i rukom relativno lako odvrnuti, lakse nego saraf tocka. I prosli put kad sam skidao bilo je tako ovlas. Predpostavljam da ce Zen znati, jer ovako ko god je to ranije radio svi kazu zavrni krvnicki a bojim se da ne sjebem tako nov lezaj ps sa 3 moment kljuca je probano i sa svakim bude isto Kad sam ja biJo klinac meni ćale rekao, stegni koliko možeš (gedora) i vrati 1/4 kruga. Ako zateže kad okrećeš, pospusti još malo. Svakako ide osigurač ako se ne varam, zaboravih.
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2341 Napisano pre 1 sat 3 minutes ago, Beli_Ninja said: Kad sam ja biJo klinac meni ćale rekao, stegni koliko možeš (gedora) i vrati 1/4 kruga. Ako zateže kad okrećeš, pospusti još malo. Svakako ide osigurač ako se ne varam, zaboravih. Znam ranije kad je to neko radio uzme stegne sivonsjki sa nekom kovanom gedorom i mrtvom racvom i polugu. Pa to nema sanse odvrnuti kasnije Na samoj matici ima kao usna ta koja se ukuca stemajzom ili necim u zarez pa drzi
Beli_Ninja Napisano pre 55 minuta #2342 Napisano pre 55 minuta Ma ne to. Gedora i račna i koliko može rukom. Bez nekog rvanja 😀 Kao što napisah, proverava se kako kotrlja.
Bogdan08 Napisano pre 49 minuta #2343 Napisano pre 49 minuta 1 minute ago, Beli_Ninja said: Ma ne to. Gedora i račna i koliko može rukom. Bez nekog rvanja 😀 Kao što napisah, proverava se kako kotrlja. Kod mene fino kotrlja mada daju poluosovine otpor pa ne mogu biti garant Ma to su metode Boze sacuvaj, stegni pa ko ga jebe nek crkne lezaj. Taj radi na tehnickom i juce kad sam ga registrovao on gleda u platne na ramenima i kaze ne treba to jer je to oscilaciono rame, to treba da osciluje levo desno a zna se da ono treba da radi gore dole Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 1
Beli_Ninja Napisano pre 29 minuta #2344 Napisano pre 29 minuta Uuuu, pa tikvima samo potvrdne odgovore jer je on 100% 1000% u pravu 😅
Bogdan08 Napisano pre 17 minuta #2345 Napisano pre 17 minuta 10 minutes ago, Beli_Ninja said: Uuuu, pa tikvima samo potvrdne odgovore jer je on 100% 1000% u pravu 😅 sta ces drugo, dzabe dokazivati da auto ne osciluje iz trake u traku kad se stave te platne i cestito mozes zavrnuti saraf sto drzi rame u karoseriji.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah