Bogdan08 Napisano pre 2 časa #2355 Napisano pre 2 časa (izmenjeno) 4 minutes ago, LightMatic said: A tek da vidiš muke sa novijim autima.....prečesto se sjetim vozila iz mladosti i sopstvene urođene gluposti koja me spriječila da ih sačuvam, barem jedno. Tek to sto je muka, al ko ima jak budzet njemu potaman. Makar ima svega za njih u prodavnicama, a za ovo svaki dihtung sam morao sam da pravim sem za ac pumpu dok sam je imao a jedva nasao zadnji komad. Da mi nije ona dva salvage keca ovo cudo nikad ne bi bilo komplet. Kad se izlazi u grad malo malo pa crnih ruku Izmenjeno pre 2 časa od Bogdan08 LightMatic je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano pre 2 časa #2356 Napisano pre 2 časa pre 1 minut, Bogdan08 reče al ko ima jak budzet njemu potaman Slabo iko kod nas ima budžet za održavanje auta, pogotovo ovih novijih. Ali, ima ona antologijska: siroma' sam al' sam besan. Da ne bude zabune, govorim samo u svoje ime.
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2357 Napisano pre 1 sat 11 minutes ago, LightMatic said: Slabo iko kod nas ima budžet za održavanje auta, pogotovo ovih novijih. Ali, ima ona antologijska: siroma' sam al' sam besan. Da ne bude zabune, govorim samo u svoje ime. Slazem se sa tobom u potpunosti. Ja bas zato nisam uzeo nesto novije, a svi vicu uzmi nesto novije ovo ono. Mi balkanci non stop natezi LightMatic je reagovao/la na ovo 1
zerowaf Napisano pre 59 minuta #2358 Napisano pre 59 minuta Ako je vjerovati You Tube kanalima, sve veći broj ljudi razmatra kupovinu automobila do, recimo, 2010-te godine čak i računajući u startu na veće servisne zahvate. Navodno je pouzdanost novih vozila ozbiljno opala u usporedbi s modelima do 2010-te i kad se uračuna cijena vozila, servisi i sve češći slučaj da opremu koju si već kupio, to jest imaš ju u svom automobilu, ne možeš koristiti drugačije nego na pretplatu. Skupi kvarovi koji ne bi postojali bez dodataka koji za cilj imaju bolje rezultate na ispušnim plinovima su ono što mnoge odbija od njih. Tvornica prodaje vozilo prvom vlasniku i niti tvornicu niti prvog vlasnika nije briga za drugog vlasnika - intervali zamjene ulja i filtera na 30tkm dovode do toga da su katastrofalni kvarovi mogući vrlo brzo nakon isteka garancije. Sve se više priča i o tome kako moderni automobili skupljaju sve podatke o vašem kretanju, pa, čak i ako pomislimo da nemate ništa protiv toga, to jest da mislite da nemate ništa što krijete od države, policije ili supruge, te podatke prodaju osiguravajućim kućama koje vam povećavaju premiju jer ste si u zadnjih godinu dana desetak puta dali oduška i isprašili ga pun gas po nekoj auto cesti ili se malo za svoj gušt zabavljali po nekim serpentinama. I sam mislim da su automobili do 2010-te bili toliko dobri, na stranu poneki problem s hrđom, da se uz kompletan servis, poneki popravak i poneki noviji gadget (poput android auto aplikacije, po mogućnosti s hardwareom tipski napravljenim za vaš model) može i dalje jako dobro voziti. Ne baš jeftino u apsolutnom smislu, ali prilično jeftinije u odnosu na nove automobile ili one stare recimo pet godina. Pogotovo za ljude koji su sposobni sami ponešto napraviti i za ljude koji još žive u području u kojem cijene zanatlija još nisu (potpuno) europeizirane. Kod nas, na primjer u Slavoniji još ima sposobnih mehaničara i auto limara koji stvarno znaju znanje i još uvijek su realni s cijenama, ali što se više približavamo Zagrebu su i okolnosti sličnije europskima ako govorimo o cijenama zanatskih usluga. Jasno, svatko ima svoje standarde prihvatljivog i povoljnog, pa će konačan oblik ovakve priče uvijek biti individualan. Netko će procijeniti da mu se isplati uzeti 20 godina star AMG i odvesti ga Borku na "duhovnu obnovu", a netko drugi će na isti način gledati Golf 5.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah