LightMatic Napisano pre 6 časa #2267 Napisano pre 6 časa Vezano uz pitanje Bogdan08, bez ljutnje i uvrede, postoji li mogućnost da je uzrok sporog ubrzavanja loš sklop kvačila/spojke/kuplunga ili kako se još viče? Ovo sa gorivom sam ja prvi put primjetio još krajem 90-ih, naime imao sam Opel Vectra-u A, i jedino je išla normalno na gorivo koje bih sipao u HR. Imali su i onaj Tifon, on je navodno imao najbolje gorivo u HR. Gorivo kod nas u BiH, Srbiji, CG je bilo osjetno lošijeg kvaliteta. Čak i kasnije, na Peugeot-u 406 i Citroen-u C6 (oba su dizelače) primjetio sam da mirnije rade, ne dime i bolje idu nego kad sipam gorivo kod nas, u neEU zemljama. Ne mogu se zakleti ali čini mi se da su i sva 3 auta mogla preći više km sa istom količinom goriva nego kad bi sipao kod nas. E sad šta rade, ne znam ali pretpostavljam da nam podvaljuju muda pod bubrege kao i u ostalim slučajevima.
Zen Mod Napisano pre 5 časa #2268 Napisano pre 5 časa 50 minutes ago, LightMatic said: loš sklop kvačila/spojke/kuplunga pa masina bi vristala a auto ne bi ubrzavao, sasvim lako bi se primetilo da nije do masine no do prenosa msm da je sasvim logicno za zastavu kasne proizvodnje da pocne da se rastace i sa manje od 100K one masine iz zlatnog doba su jos trajale..... a to je dobrano pre 84-e sto mi ta cifra u glavi ..... nesto mi se cini da je moj kec bio nov te godine a realno .......... blok i klipovi jos nekako ali je sve ostalo bilo boze pomozi secam se da sam bregastu promenio na 16K, onda na 55K, onda stavio polovnu talijanku i bio miran dok nisam zamenio masinu oscilacionih ramena i lezajeva tockova i manzetni na poluosovinama ni sam ne znam koliko sam promenio al dobro, mladoludo, pun entuzijazma, pa sam jos nesto i naucio zato sad ne radim nista oko auta ostario i propao LightMatic je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano pre 5 časa #2269 Napisano pre 5 časa Razumijem te u potpunosti ali šta tebi to znači što te ja razumijem kad ti nije od pomoći.....
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2270 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) 3 hours ago, Zen Mod said: pa masina bi vristala a auto ne bi ubrzavao, sasvim lako bi se primetilo da nije do masine no do prenosa msm da je sasvim logicno za zastavu kasne proizvodnje da pocne da se rastace i sa manje od 100K one masine iz zlatnog doba su jos trajale..... a to je dobrano pre 84-e sto mi ta cifra u glavi ..... nesto mi se cini da je moj kec bio nov te godine a realno .......... blok i klipovi jos nekako ali je sve ostalo bilo boze pomozi secam se da sam bregastu promenio na 16K, onda na 55K, onda stavio polovnu talijanku i bio miran dok nisam zamenio masinu oscilacionih ramena i lezajeva tockova i manzetni na poluosovinama ni sam ne znam koliko sam promenio al dobro, mladoludo, pun entuzijazma, pa sam jos nesto i naucio zato sad ne radim nista oko auta ostario i propao Novi set stavljen u avgustu. Kod zastava je kolko sam ja ukapirao sve kako kakva tura. Recimo stari 2003 kupi osmicu skalu 55 1989 god, vozao do 2019 kad je otisla na otpad i to skroz ispravna al atesti za plin u ovoj sugavoj zemlji su to izazvali. Imala 330k kad je otisla, ja i sam ne znam pomocu kojih trikova al eto nikad nista dirano nije na motoru, redovno odrzavan, vozen na plin i na 200k nasuo mu ruski modifikator cisto da cuva motor. Taj auto je bas dobro ubrzavao i svasta je prezivio, i udese i sve i svasta al sem trapa nije tu bilo velikih intervencija. Moram na mom kontrolisati i bregu jer sam ubacio polovnu sa keca od jednog poznanika, moguce je da su se gumice istrosile il ventile treba prestelati. Mada ima tu oko blokova i ostalog i faktora gasenja visokih peci tokom sankcija. Eto i taj poznanik ima 2 keca napustena, stoje tako pa kome sta zatreba skine. Oba 88 god. jedan vozen kao teretni auto za gradjaru tokom 90ih a i ovako po autoputevima, presao 190k i napravio generalku. Poslije toga kolko je presao se ne zna, no ako valja motor nakon 10god stajanja upakovacu ga mog ili od 2 napraviti 1. To je ono sto zen rece ide to dok si mlad, ja sam mog pakovao sarafao al sve je to bio dozivljaj i zanimacija i usput stosta naucim Izmenjeno pre 1 sat od Bogdan08
Bogdan08 Napisano pre 1 sat #2271 Napisano pre 1 sat 4 hours ago, LightMatic said: Vezano uz pitanje Bogdan08, bez ljutnje i uvrede, postoji li mogućnost da je uzrok sporog ubrzavanja loš sklop kvačila/spojke/kuplunga ili kako se još viče? Ovo sa gorivom sam ja prvi put primjetio još krajem 90-ih, naime imao sam Opel Vectra-u A, i jedino je išla normalno na gorivo koje bih sipao u HR. Imali su i onaj Tifon, on je navodno imao najbolje gorivo u HR. Gorivo kod nas u BiH, Srbiji, CG je bilo osjetno lošijeg kvaliteta. Čak i kasnije, na Peugeot-u 406 i Citroen-u C6 (oba su dizelače) primjetio sam da mirnije rade, ne dime i bolje idu nego kad sipam gorivo kod nas, u neEU zemljama. Ne mogu se zakleti ali čini mi se da su i sva 3 auta mogla preći više km sa istom količinom goriva nego kad bi sipao kod nas. E sad šta rade, ne znam ali pretpostavljam da nam podvaljuju muda pod bubrege kao i u ostalim slučajevima. Istina je to ga gorivo, trpaju nam svasta. Ja kad sipam na nisu gorivo je osrednje, eko petrol malko bolji, u BiH sam par puta sipao i kudikamo je bolje od naseg al ako nista jeftinije je. Imam utisak da je nisotek krs i po pifanju ulja. U kecu je nisotec al sljedece ce ici ina ili optima
BANAT Napisano pre 57 minuta #2272 Napisano pre 57 minuta (izmenjeno) Bogdane ako si menjao bregastu osovinu veoma je bitno da je tacno uzubis u odnosu na radilicu i da je slucajno ne okrenes za 180 stepeni , onaj reper za uzubljivanje na plehu sa strane kod glave motora je veoma neprecizan , a kod te bregaste jedan zub unapred ili unazad kod ozubljenog kaisnika bregaste znaci mnogo za pravilan rad motora , ne pitaj me kako to znam , Nisotek ulja su jako loseg kvaliteta provereno ,a sto se tice modifikatora kvaliteta ulja za benzince iskljucivo ti preporucujem provereni STP u plavoj plasticnoj flasici , sipa se do 10% max ! , ps ,kad budes imao priliku otkaci auspuh od izduvne grane da motor bije direktno pa probaj ga kako ide tako , jer svasta je moguce pa i da je auspuh iz nekog razloga neprotocan . Izmenjeno pre 48 minuta od BANAT
Bogdan08 Napisano pre 45 minuta #2273 Napisano pre 45 minuta 8 minutes ago, BANAT said: Bogdane ako si menjao bregastu osovinu veoma je bitno da je tacno uzubis u odnosu na radilicu i da je slucajno ne okrenes za 180 stepeni , onaj reper za uzubljivanje na plehu sa strane kod glave motora je veoma neprecizan , a kod te bregaste jedan zub unapred ili unazad kod ozubljenog kaisnika bregaste znaci mnogo za pravilan rad motora , ne pitaj me kako to znam , Nisotek ulja su jako loseg kvaliteta provereno ,a sto se tice modifikatora kvaliteta ulja za benzince iskljucivo ti preporucujem provereni STP u plavom plasticnoj flasici , sipa se do 10% max ! , ps ,kad budes imao priliku otkaci auspuh od izduvne grane da motor bije direktno pa probaj ga kako ide tako , jer svasta je moguce pa i da je auspuh iz nekog razloga neprotocan . Uzubljena sto posto kako treba, jedino u sta sumnjam jeste da mozda nije prezubio za zub al on je uvijek sporo isao. Stara brega radilo samo 3 cilindra, sa novom prodisao u odnosu na staro. Presao 4700km do sad sa nisotecom. Kontam da ga ispustim i sipam optimu ili inu. Auspuh sistem kompletno nov, magnum i killer tako da jedino ako nije po sebi vrljavo nesto od ta 2 proizvidjaca BANAT je reagovao/la na ovo 1
BANAT Napisano pre 19 minuta #2274 Napisano pre 19 minuta (izmenjeno) Probaj i sledece ; na zagrejan motor koji radi u leru otpusti sraf sto fiksira celu razvodnu jedinicu pa okreci je pomalo levo i desno , tako podesavas tacku paljenja na ranije ili kasnije ,pa ga zategni tamo gde motor radi glatko , onda ga provozaj pa vidi ... , ps ,isto tako znaju da zezaju i oni grafitni kablovi od bobine do razvodne kape i od kape do svecica , oni kablovi sa bakrenim provodnicima u sredini su najbolji jer ne guse varnicu , ps` ,za taj polovan motor iskljucivo koristi svecice Bosna F-65 ! Izmenjeno pre 13 minuta od BANAT
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah