LightMatic Napisano pre 2 časa #2267 Napisano pre 2 časa Vezano uz pitanje Bogdan08, bez ljutnje i uvrede, postoji li mogućnost da je uzrok sporog ubrzavanja loš sklop kvačila/spojke/kuplunga ili kako se još viče? Ovo sa gorivom sam ja prvi put primjetio još krajem 90-ih, naime imao sam Opel Vectra-u A, i jedino je išla normalno na gorivo koje bih sipao u HR. Imali su i onaj Tifon, on je navodno imao najbolje gorivo u HR. Gorivo kod nas u BiH, Srbiji, CG je bilo osjetno lošijeg kvaliteta. Čak i kasnije, na Peugeot-u 406 i Citroen-u C6 (oba su dizelače) primjetio sam da mirnije rade, ne dime i bolje idu nego kad sipam gorivo kod nas, u neEU zemljama. Ne mogu se zakleti ali čini mi se da su i sva 3 auta mogla preći više km sa istom količinom goriva nego kad bi sipao kod nas. E sad šta rade, ne znam ali pretpostavljam da nam podvaljuju muda pod bubrege kao i u ostalim slučajevima.
Zen Mod Napisano pre 1 sat #2268 Napisano pre 1 sat 50 minutes ago, LightMatic said: loš sklop kvačila/spojke/kuplunga pa masina bi vristala a auto ne bi ubrzavao, sasvim lako bi se primetilo da nije do masine no do prenosa msm da je sasvim logicno za zastavu kasne proizvodnje da pocne da se rastace i sa manje od 100K one masine iz zlatnog doba su jos trajale..... a to je dobrano pre 84-e sto mi ta cifra u glavi ..... nesto mi se cini da je moj kec bio nov te godine a realno .......... blok i klipovi jos nekako ali je sve ostalo bilo boze pomozi secam se da sam bregastu promenio na 16K, onda na 55K, onda stavio polovnu talijanku i bio miran dok nisam zamenio masinu oscilacionih ramena i lezajeva tockova i manzetni na poluosovinama ni sam ne znam koliko sam promenio al dobro, mladoludo, pun entuzijazma, pa sam jos nesto i naucio zato sad ne radim nista oko auta ostario i propao LightMatic je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano pre 1 sat #2269 Napisano pre 1 sat Razumijem te u potpunosti ali šta tebi to znači što te ja razumijem kad ti nije od pomoći.....
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah