krca44 Napisano pre 18 časa #1 Napisano pre 18 časa (izmenjeno) Treba da napravim grec sa TO-220 diodama ( DS u prilogu ) za napajanje cevnog pojacala, opterecenje 450-460 Vdc / 150 mA iza greca, klasa a. Zanima me sledece : grec mogu da uradim sa 1N4007 ili nekim grec modulom u kom slujacu nije potrebno dodatno hladjenje u vidu hladnjaka. Ne znam kakva je situacija kad se radi sa TO-220 diodama, naime da li u istim uslovima ni njima ne trebaju hladnjaci ili je ipak potreban neki vid hladjenja makar u vidu montiranja na shasiju ? Diode koje imam su On Semi UJ3D1202TS, datasheet je zakacen. SCHOTTKY 1,200 Volt Diodes - UJ3D1202TS-D ON SEMI.pdf Izmenjeno pre 18 časa od krca44
misa Napisano pre 18 časa #2 Napisano pre 18 časa 44 minutes ago, krca44 said: Treba da napravim grec sa TO-220 diodama ( DS u prilogu ) za napajanje cevnog pojacala, opterecenje 450-460 Vdc / 150 mA iza greca, klasa Po dasheat-u mogu ove ali ja bi ipak stavio i bilo kakve hladnjake na njih. Makar parce debljeg lima. Pozdrav Misa krca44 je reagovao/la na ovo 1
krca44 Napisano pre 17 časa Autor #3 Napisano pre 17 časa Hvala Verovatno cu ih montirati na shasiju ( alu / celik 2mm ). BANAT je reagovao/la na ovo 1
Bogdan08 Napisano pre 16 časa #4 Napisano pre 16 časa (izmenjeno) Evo sto sam ja jednom sreo u jednom videu za dek koji imam. Naravno ako prostor dozvoljava i ako ne nema nesto bolje ova parcad flaha mogu posluziti, jos bolje ako se ima alu, i da se fino poravna na staklo povrsina do tranistora ili cega vec Izmenjeno pre 16 časa od Bogdan08
BANAT Napisano pre 2 časa #7 Napisano pre 2 časa Po mom misljenju te diode bi trebalo zasrafiti za sasiju na nekom zgodnom mestu blize mreznom trafou ,i trebalo bi da se obrati paznja da se ne prevazidje max. dozvoljeni pik struje kroz taj grec pri ukljucenju pojacala .
NIXIE Napisano pre 2 časa #9 Napisano pre 2 časa (izmenjeno) pre 25 minuta, BANAT reče trebalo bi da se obrati paznja da se ne prevazidje max. dozvoljeni pik struje kroz taj grec pri ukljucenju pojacala . Practical 30A Soft Start Module 6600W AC 100V‑250V Power Start Board Protection Module High Power Devices https://share.google/Zbvw5DKPVbNBo3eKq Ovo čuva diode ali i prekidač. Izmenjeno pre 2 časa od NIXIE
NIXIE Napisano pre 2 časa #10 Napisano pre 2 časa pre 21 minuta, misa reče Kao sto rece Zen Mod 460Vx150mA=69W Pozdrav To nije disipacija na diodama u grecu.
vladd Napisano pre 50 minuta #11 Napisano pre 50 minuta Pad napona na diodi X struja kroz diodu! Npr 0,7V X 0,15A... stotinak milivata disipacija...
Zen Mod Napisano pre 23 minuta #12 Napisano pre 23 minuta i jos shottky........ na 0.15 nece ni da padne ni da se ugreje
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah