Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Treba da napravim grec sa TO-220 diodama ( DS u prilogu ) za napajanje cevnog pojacala, opterecenje 450-460 Vdc / 150 mA iza greca, klasa a.

Zanima me sledece : grec mogu da uradim sa 1N4007 ili nekim grec modulom u kom slujacu nije potrebno dodatno hladjenje u vidu hladnjaka.

Ne znam kakva je situacija kad se radi sa TO-220 diodama, naime da li u istim uslovima ni njima ne trebaju hladnjaci ili je ipak potreban neki vid hladjenja makar u vidu montiranja na shasiju ?

Diode koje imam su On Semi UJ3D1202TS, datasheet je zakacen.

SCHOTTKY 1,200 Volt Diodes - UJ3D1202TS-D ON SEMI.pdf

Izmenjeno od krca44
  • Odgovora 9
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Napisano
44 minutes ago, krca44 said:

Treba da napravim grec sa TO-220 diodama ( DS u prilogu ) za napajanje cevnog pojacala, opterecenje 450-460 Vdc / 150 mA iza greca, klasa

Po dasheat-u mogu ove ali ja bi ipak stavio i bilo kakve hladnjake na njih. Makar parce debljeg lima.

Pozdrav Misa

Napisano

Hvala

Verovatno cu ih montirati na shasiju ( alu / celik 2mm ).

Napisano (izmenjeno)

Evo sto sam ja jednom sreo u jednom videu za dek koji imam.

Naravno ako prostor dozvoljava i ako ne nema nesto bolje ova parcad flaha mogu posluziti, jos bolje ako se ima alu, i da se fino poravna na staklo povrsina do tranistora ili cega vec

Screenshot_20260904_214953_Gallery.jpg

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

Po mom misljenju te diode bi trebalo zasrafiti za sasiju na nekom zgodnom mestu blize mreznom trafou ,i trebalo bi da se obrati paznja da se ne prevazidje max. dozvoljeni pik struje kroz taj grec pri ukljucenju pojacala .

Napisano (izmenjeno)
pre 25 minuta, BANAT reče

trebalo bi da se obrati paznja da se ne prevazidje max. dozvoljeni pik struje kroz taj grec pri ukljucenju pojacala .

Practical 30A Soft Start Module 6600W AC 100V‑250V Power Start Board Protection Module High Power Devices https://share.google/Zbvw5DKPVbNBo3eKq

Ovo čuva diode ali i prekidač.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano
pre 21 minuta, misa reče

Kao sto rece Zen Mod 460Vx150mA=69W

Pozdrav

To nije disipacija na diodama u grecu.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...