BANAT Napisano Maj 18 #1 Napisano Maj 18 (izmenjeno) Kao sto sam ranije i najavio spremam se da napravim dva snazna AB1-klase 300W bloka , svaki ce u izlaznom stepenu da ima 6xEL34 , radice sa B+od oko 850V i +Ug2 upola manje = +425V , danas sam na brzinu probao da napravim ispravljac i to je proradilo iz prve , mrezni trafo je originalni ISKRA koji je inace i sluzio da napoji 300W -Iskra pojacala , shema ispravljaca je samo probnog tipa , dobijeni DC naponi mereni su neoptereceni . Izmenjeno Maj 18 od BANAT grone, Doktor, zerowaf and 10 ostalih je reagovao/la na ovo 5 7 1
zerowaf Napisano Maj 18 #2 Napisano Maj 18 Ako netko moze - Banat moze! BANAT, Brijac and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 1
BANAT Napisano Jul 16 Autor #4 Napisano Jul 16 (izmenjeno) Danas su mi stigli kalemovi izlaznih transformatora koje je kao i uvek profesionalno namotao kolegion Dj.Milicic , upotrebljna su kvalitetna jezgra ISKRA EI-150 profila , efektivna kvadratura je oko 25cm , namotani su u sendvic tehnici u 7 slojeva , zice sekundara precnika su 2mm ! , u toku sutrasnjeg dana sledi sklapanje trafoa ... ps, moram da naglasim da mi je zadovoljstvo saradjivati sa Djoletom jer je covek profesionalac tako da u toku namotavanja ovih trafoa radili smo sitne korekcije izmedju proracunatih vrednosti i prakticne izvedbe a sve u cilju dobijanja optimalnih perfomansi . Izmenjeno Jul 16 od BANAT krca44, grone, Brijac and 5 ostalih je reagovao/la na ovo 5 2 1
BANAT Napisano Jul 24 Autor #7 Napisano Jul 24 Jedan sam izlazni trafo potpuno sklopio ,povezao i proverio ga pod opterecenjem , rezultati su odlicni ! , sutra sklapam drugog ... zerowaf, NIXIE, Ikaro and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 2 4
BANAT Napisano Juče u 17:47 Autor #9 Napisano Juče u 17:47 Jedna je sasija danas skoro sklopljena a sutra sklapam i drugu, kod drugara sutra imam na ovoj jos neko sitno argonsko varenje pa sledi farbanje obe . mutayu, Ikaro, NIXIE and 6 ostalih je reagovao/la na ovo 8 1
krca44 Napisano pre 6 časa #12 Napisano pre 6 časa Koji materijal koristis za shasiju i koja je debljina ploce koja ce da nosi trafoe i delove ( + prosek ostalih ) ?
BANAT Napisano pre 5 časa Autor #13 Napisano pre 5 časa (izmenjeno) Krco osnovna sasija je originalna ISKRA od 300W lampaskih pojacala (6xEL34) i njen okvir je celican debljine 1,5mm , dok je gornja gvozdena ploca(ISKRA) koja nosi trafoe i sve ostale elemente debljine 2mm , da napomenem da je originalno ta sasija bila postavljena vertikalno u rek tako da su svi elementi na njoj stajali horizontalno , sada ce biti postavljena horizontalno tako da ce svi elementi stajati vertikalno i tako sasiju mehanicki manje opterecivati , nova gvozdena prednja ploca i obe manje bocne ploce stranica su moja nadogradnja i one su 3mm debele . Izmenjeno pre 5 časa od BANAT grone, Beli_Ninja, krca44 and 1 član je reagovao/la na ovo 2 2
zerowaf Napisano pre 51 minuta #14 Napisano pre 51 minuta Već sad mi se sviđa oblik kutija! Jedva čekam da vidim kako će sve izgledati.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah