Lemić Napisano pre 2 časa #1 Napisano pre 2 časa https://prosafe.rs/ Post 51: https://www.diyaudio.rs/topic/8894-jeftina-strujna-letva/ Dobih danas tri strujne letve, nakon dve godine priče, u linkovanoj temi ima kako je sve predhodilo. Preselio sam u nov ambijent koji je akustički puno bolji, napojni kabl do kuće je svega sto metara i prikopčan je direktno u trafo, ima svega 7 malih privatnih kuća na vodu, što znači da je struja čistija nego u dosadašnjem stanu u stambenoj zgradi, a inače je jako prljava jer mi slabo filterišemo. Međutim, javile se smetnje, te nula, te zemlja, te faza, te jedan Intel NUC, te napajanje i na kraju je neki od produžnih kablova pravio problem. Do sada sam koristio solidnu strujnu letvu sa ožićenjem po preporuci pokojnog Mila Dabića, tvorca Teresonica, ali je to davnašnja tvorevina. Paket sam greškom preusmerio na paketomat i strepeo sam, dobih ga danas, lepo profi upakovan: Uredno spakovano, može na mesec da putuje: Jedna relativno skromna i dve vršne: Ove Nove godine ću ja biti Deada Mraz, tako da on ipak postoji: Prikopčan sistem na letvu ProAudio Master Silver 6G/1m-Lapp 3x2,5, veoma pristupačne cene. Za testiranje koristim Teresonic sempler čije numere je probrao svojvremeno doajen opere i audia, Nebojša Maričić. Obično slušam par produkcija TBM, jer su fantastično snimljene, uhvaćena je akustika i prostor i na iole dobrom sistemu se to čuje. Kućni sistem uvek ima neke gubitke i stalna borba se vodi za još koju informaciju vernosti i tome sam podredio svoj sistem. Tome su me naučili Bradač I Gosn Maričić još na samom ulasku u HIFI, pre ravno 47 godina. Prvo slušanje, odmah se čuje bolji prostor po dubini i visini, takođe i akustika ambijenta, tako da nikakve dileme nema da li vredi investicija. Smetnje sam već suzbio, imam i dalje neki brum, rekao bih da je sada za nijansu tiši, ali ništa značjno. Pustiću dase usvira pa sutra još jedno slušanje i prelazak na sledeći model. Lep doček Nove 2026 godine svima! bnb, krca44 and LightMatic je reagovao/la na ovo 3
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah