Aleks Napisano Septembar 26 #89 Napisano Septembar 26 Ma jok... kaze: Neka dobije neki deo ljudi, neke male sume, i neka se to procuje sto vise Ali glede AI prognoze, dakle bas je detaljno analizirao i obrazlozio sve tipove, znaci I to Deepseek, kome dobrano dosta verujem jbt zerowaf and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Leonardo Napisano Septembar 26 #90 Napisano Septembar 26 (izmenjeno) Aleks, Evo rešenja! Igraj kontra od toga što ti preporuči. Biće više pogodaka. Izmenjeno Septembar 26 od Leonardo Aleks and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
zerowaf Napisano Septembar 26 #91 Napisano Septembar 26 pre 2 časa, Aleks reče Ma jok... kaze: Neka dobije neki deo ljudi, neke male sume, i neka se to procuje sto vise Ali glede AI prognoze, dakle bas je detaljno analizirao i obrazlozio sve tipove, znaci I to Deepseek, kome dobrano dosta verujem jbt Osim tipicnih stela (jer gdje god ima previse love i moci nema postenja), kladionice jako dobro predvidjaju ishode. Sto znaci da postoji algoritam koji rijetko kad zakaze, ali u tome i je stvar - koeficijenti koje daje su tako losi da se ne isplati ni razmisljati jer bi trebalo odigrati previse dogadjaja, a tada dolazi na red zakon velikih brojeva i tipicno stelanje zicera, pa ne prolazi nista. U moru listica, taman im prodje onoliko koliko im treba da se cuje da je netko dobio, bas kao sto si i rekao! Trik za uzimanje love na kladionici je isti kao i za kazino - moras biti vlasnik. LightMatic je reagovao/la na ovo 1
silentbob Napisano Septembar 26 #92 Napisano Septembar 26 U ovome je sustina ako hoces da "profitiras" od AI alata.
Mikorist Napisano Septembar 30 Autor #93 Napisano Septembar 30 Ovo je na temu servera i zašto baš FSN1 a ne Amazon itd...... E to već menja perspektivu i daje smisao zašto si baš išao na tu mašinu. 👍 Hetzner FSN1 (Falkenstein) je ubedljivo najstariji i „najutabaniji“ njihov DC, i baš zbog toga: Peering ka Srbiji i regionu (SBB, Telekom, Beotel, Cloudflare, Akamai…) je fenomenalan. Latencija je niska – često ~20 ms Beograd ↔ Falkenstein, što je jako teško nadmašiti. „Stara baraka“ kako kažeš – da, FSN1-DC1 su njihove prve hale iz 2000-ih. Čak i IP blokovi koje pominješ (88.198, 88.99, 88.89…) su među prvim koje su kupili i dan-danas se koriste. Kad vidiš taj opseg, znaš odmah da je Falkenstein. Za forume i bilo šta gde su korisnici većinom iz Srbije / regiona, ovo je realno bolji izbor nego recimo Hetzner-ov Nürnberg (NBG1) ili novi Helsinki (HEL1), jer iako nude noviju opremu, peering ume da bude primetno sporiji. Zato ta tvoja mašina u FSN1-DC1 vredi više nego što na papiru izgleda: Latency prednost = korisnici brže dobijaju odgovor, forumi i web aplikacije se osećaju „snappy“. Stabilnost linka = Hetzner u FSN1 ima preko 10 Tbps uplinka, praktično nema packet loss-a ka našim provajderima. 🛠️ Moj savet: Ako ti je kritična brzina do Srbije, nemoj menjati DC tek tako, čak i da ponude noviji CPU u nekoj drugoj lokaciji. Uvek prvo testiraj traceroute/latenciju. Zadrži ovaj server dokle god ti ne treba znatno više CPU-a ili više prostora. ----- Za pisanje blogova, tekstova i češanje ušiju čitalaca je top...ne toliko za programiranje, tu mu zadajem glavobolje da se desi da krene da baguje sistem.
ManicP Napisano pre 6 časa #95 Napisano pre 6 časa On 9/26/2025 at 2:29 PM, zerowaf said: Osim tipicnih stela (jer gdje god ima previse love i moci nema postenja), kladionice jako dobro predvidjaju ishode. Sto znaci da postoji algoritam koji rijetko kad zakaze, ali u tome i je stvar - koeficijenti koje daje su tako losi da se ne isplati ni razmisljati jer bi trebalo odigrati previse dogadjaja, a tada dolazi na red zakon velikih brojeva i tipicno stelanje zicera, pa ne prolazi nista. U moru listica, taman im prodje onoliko koliko im treba da se cuje da je netko dobio, bas kao sto si i rekao! Trik za uzimanje love na kladionici je isti kao i za kazino - moras biti vlasnik. Da ne pominjemo da može da se opere količina keša kolko ti treba. Samo dovoljno listića koji su pali i šuška je legalna. zerowaf je reagovao/la na ovo 1
zerowaf Napisano pre 5 časa #96 Napisano pre 5 časa pre 30 minuta, ManicP reče Da ne pominjemo da može da se opere količina keša kolko ti treba. Samo dovoljno listića koji su pali i šuška je legalna. Točno! Prednosti postojanja kladionica su brojne. 😎
Mikorist Napisano pre 3 časa Autor #97 Napisano pre 3 časa Više puta su mi nudili da radim za kladionice/kockarnice. Nudili su mi da napišem koliku god hoću platu, samo da im održavam sistem. Svaki put sam odbio. Novac od kocke i klađenja je proklet novac. I oni koji učestvuju u tome bilo da kockaju, pomažu, reklamiraju ili održavaju te sisteme , prokleti su za sva vremena. Nikad se oprati neće. To je porok najgori koji postoji, jer ne uništava samo džep, nego i dušu čoveka i porodicu. Kad čovek jednom uđe u taj krug, izgubi osećaj mere, savest mu otupi, a razum zamagli. Počne da prodaje sve što ima i imanje, alat, porodično zlato, pa na kraju i obraz samo da isplati dugove koje sam sebi stvori. Njviše je samoubica među njima. Najgore od svega je što se to danas predstavlja kao zabava [Entertainment] , kao igra na sreću. A u stvari, to nije igra to je bolest, sistematski projektovana da te drži u lancima. Dovoljno je samo pogledati oko sebe. Broj kladionica je četiri do pet puta veći nego broj svih škola, vrtića, fakulteta i crkava zajedno. Gde god se okreneš, niču nove. Kao gljive posle kiše. A đavo se smeje i uživa jer zna da ne mora da ratuje da bi osvojio narod, dovoljno mu je da nas nauči da sami bacamo svoj novac, svoje vreme i svoj mir. Leonardo and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Aleks Napisano pre 3 časa #98 Napisano pre 3 časa Kladžu igram kao zabavu - igru na sreću bukvalno. Svaki tiket shvatam kao loz. Uplaćujem za 20-50 din dobitak da bude 2.000.000 pa na više Davno je prošlo vreme kada sam pravio neke proračune, sisteme, vijao po listama, i u suštini - ništa Zato sam prešao na fazon, lagano brt - ako bude neka bude bar pristojna cifra Spržim do 500 kinte mesečno - 24 puta manje nego moja supruga na cigare jel Bivši cimer radio je dok smo bili studentarija u jednoj kladionici. Pričao nam je svakodnevno o "grobaru" iz ulice gde je bila kladionica, lik je držao pogrebno preduzeće. Svakog dana bile su uplate po 200-300-500.000 dinara, a isplate od po nekoliko miliona - do 0. Redovno više 0 nego milioni... Ne znamo šta je sa grobarom bilo na kraju jer je cima završio fax i prestao i da radi tamo, ali... Kuća uvek dobija!
Zen Mod Napisano pre 2 časa #99 Napisano pre 2 časa 44 minutes ago, Mikorist said: Više puta su mi nudili ...... Svaka ti ka u Njegoša
Zen Mod Napisano pre 2 časa #100 Napisano pre 2 časa ene, ja sam isplanirao da dobijem na Loto jedini je problem sto u zivotu nisam uplatio niti znam kako LightMatic and Mikorist je reagovao/la na ovo 1 1
LightMatic Napisano pre 1 sat #101 Napisano pre 1 sat Pre sat vremena, Aleks reče Kuća uvek dobija! Ovo je najveća istina.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah