Vix Napisano Jun 13 #24 Napisano Jun 13 40 minutes ago, Aleks said: Ostaje to tako - za protuv uroci! Bolje da pise output na input,nego obrnuto Ma najbolje K na biciklu LightMatic je reagovao/la na ovo 1
mutayu Napisano Jun 14 #25 Napisano Jun 14 Da ne bi prefarbavao mozes to elegantno da ispravis nalepnicom na vodolepivom dekal papiru. Crna laser stampa, beli dekal papir. Bele ivice prodjes Sharpijem.
Zen Mod Napisano Jun 14 #26 Napisano Jun 14 ma super je tako, sto rece Alex, protiv uroka Vix je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Jun 14 #27 Napisano Jun 14 1 hour ago, Zen Mod said: ma super je tako, sto rece Alex, protiv uroka Hm...tek sad shvatam zasto Nelson koristi plave Led na frontu pojacala...
Aleks Napisano Jun 14 Autor #28 Napisano Jun 14 Za protuvuroci Tako je ______ Ehej: Imaš dva puta po minus plus dva puta plus pa svakom po 5 tranzistora pa po dva pa puta dva pa puta dva. Pa sve to puta dva. Kako ne mož da razumeš? dejanco32, zerowaf, Vix and 1 član je reagovao/la na ovo 4
Zen Mod Napisano Jun 14 #29 Napisano Jun 14 ja odustao jos kod prvog vagona LightMatic je reagovao/la na ovo 1
zerowaf Napisano Jun 14 #31 Napisano Jun 14 Netko je dao ovo na analizu umjetnoj inteligenciji. Najbolja računala svijeta nisu pronašla formulu za obračun žita. Vix, LightMatic, dejanco32 and 1 član je reagovao/la na ovo 4
dejanco32 Napisano Jun 14 #32 Napisano Jun 14 Ovog u EPS da čita brojila LightMatic, Aleks, zerowaf and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 1 4
Aleks Napisano Jun 17 Autor #33 Napisano Jun 17 Kako učvrstiti 20 izlaznih MOSFETova preko bakarnih šina na dva hladnjaka - - - - PART ONE - - - - Već sam rekao svoje mišljenje, ja se generalno protivim tim bakarnim šinama u pojačalima snage, svih vrsta, OSIM AKO ne vodimo toplotu negde daleko do hladnjaka, a to uglavnom nije slučaj. Papa i Wayne su nam dali pokaznu vežbu (nisu prvi naravno al eto navodim kao primer) koje je najlakše rešenje za spregnuti veliki broj tranzistora na 2 ili više hladnjaka, a da ujedno napraviš i noseću konstrukciju za celu kutiju. Nema potrebe za šinama, bilo kakvim ramovima, itd, običan alu flah, debljine 10mm, veličine nešto manje od hladnjaka završiće posao. No, nema veze, ko što rekoh, ako je započeto sa gvozdenim ramom + bakarne šine, onda će ga napravimo: Izbuše se šine kako spada dabome Malo može da se ošmirgla, da liči. Čak je i poželjno, zbog dosta neravnina od samog flaha, da bi bolje prianjalo: Zocky je bio upario tranzistore, i poređao ih po kesicama, sa označenim decimalama Ugs napona. Tu je dosta dobar deo posla odrađen: U kesicama po 10 mosfeta, važno je da imamo po 5 u "kvadrantu" da su približnog Ugs-a. Grupišemo ovako: Tri put meri, jednom seci: Prvo sam ih sve ušrafio u bakarne šine, pa stavio PCB odozgo - leglo sve ko 1 na 10, ako jedna nogica negde malo beži manje više nije frka, pomeri se, namesti. Uklopi se sve. Ne lemi se prvo, pa da se posle učvršćuje na šine, jer posle može doći do bežanja nekog mosfeta, a ne želimo ni najmanje da neki od lemova "olabavimo", pa da posle bude kuknjava mnogo veća... Dakle, premer: Beli flomaster alkoholni, pa kroz rupe boc: - - - - END OF PART ONE - - - - krca44, Vix, zerowaf and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 1 4
Zen Mod Napisano Jun 17 #34 Napisano Jun 17 seti se - francuski kljuc, dok stezes M3 schraubenzieher-om, sa francuzom drzis mosfet da ne rotira Aleks and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Aleks Napisano Jun 17 Autor #35 Napisano Jun 17 To nesto mosfeta sto izgleda zarotirano - jbga, covek busio rupe, nije masina, pa omane se po mal mal tamo amo - pa onda namenski zarotirano da se samonapasuje u pcb rupe. Jbga LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Jun 17 #36 Napisano Jun 17 ne kazem to, stambriga, nego da ih drzis da ne idu kud ih srafljenje vodi os pravo, os krivo, bitno da je kako ti oces LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Jun 17 #37 Napisano Jun 17 ene, sam zaboravio kazem ili ne - jedini nacin da dobijes M3 hardware u kvalitetu je da uzmes stainless steel - i srafove, i matice i feder i obicne platne skola placena silnim psovanjem i vremenom desi se da ovi obicni ne postignu ni standardnih 0.9Nm, a kamoli 'nako kad nemas moment srafciger SthlmBK and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
ManicP Napisano Jun 18 #38 Napisano Jun 18 7 hours ago, Zen Mod said: ene, sam zaboravio kazem ili ne - jedini nacin da dobijes M3 hardware u kvalitetu je da uzmes stainless steel - i srafove, i matice i feder i obicne platne skola placena silnim psovanjem i vremenom desi se da ovi obicni ne postignu ni standardnih 0.9Nm, a kamoli 'nako kad nemas moment srafciger Nalateh na valjane M3 vijke u Okovu u Bg pa sam kupio šaku. Nako od oka izgledaju mnoooogo lepše od ovih iz rinfuza a i tvrđi ihaj. Kod nekih rinfuznih mi se dešavalo da oštetim glavu preciznim šrafcigerom kolko su krš.
Zen Mod Napisano Jun 18 #39 Napisano Jun 18 ja mirkoslavko M kupujem lokalno, mada M3 moram da narucim da donesu jer ne drze ispod M4 u kvalitetu kupujem preko KP kod Ivan iz Ade mada i on zadnji put nije imao M4 matice u kvalitetu, pa sam i to uzeo prohrom - to mi treba za obujmice za AVC cores
Aleks Napisano Jun 18 Autor #40 Napisano Jun 18 pre 11 časa, Zen Mod reče ene, sam zaboravio kazem ili ne - jedini nacin da dobijes M3 hardware u kvalitetu je da uzmes stainless steel - i srafove, i matice i feder i obicne platne Ehej, velko fala za poTCećanje - išao jutros da nabavim šaku M3 prohrom sve. Ebiga, omatorelo se, zaboravilo se. Msm kod sebe na XA sam sve išao prohromske šarafe za tu konekciju na hladnjake, totalno sam zaboravio na taj maleni detalj... Srećom, u istoj ulici gde živim je firma Profiko. Ulazim jutros, jel imate prohromski imbus sa konusnom glavom M3x16 (i očekujem odgovor EEE EBIGA DEČKO TO BAŠ NEMAMO de ga nađe). Kaže prodavac mrtav ladan: ima, kolko komada? zerowaf, ManicP, LightMatic and 1 član je reagovao/la na ovo 2 1 1
Zen Mod Napisano Jun 18 #41 Napisano Jun 18 13 minutes ago, Aleks said: Kaže prodavac e vala nek' te zajeb'o Aleks, zerowaf, Vix and 1 član je reagovao/la na ovo 2 1 1
Vix Napisano Jun 18 #42 Napisano Jun 18 Nije pravo pojacalo ako nema bar jedan nenadjijum (ono, bar ne iz prve) deo u sebi LightMatic, zerowaf and mutayu je reagovao/la na ovo 1 2
zerowaf Napisano Jun 18 #43 Napisano Jun 18 Pre sat vremena, Vix reče Nije pravo pojacalo ako nema bar jedan nenadjijum (ono, bar ne iz prve) deo u sebi Pa bit ce! Kako prolazi vrijeme i ovo sto je unutra ce nestati s trzista. Vix and Aleks je reagovao/la na ovo 2
Aleks Napisano Jun 19 Autor #44 Napisano Jun 19 Kako učvrstiti 20 izlaznih MOSFETova preko bakarnih šina na dva hladnjaka - - - - PART TWO - - - - Manje posla je ostalo. Dakle, pobušen hladnjak dabome, ali ću sa M5 da radim konekciju šine - hladnjak Pa polako šine na ladnjak jel. Uvek obezbediti dovoljnu kiličinu toplotno provodne silikonske paste između spojeva, dabome: Pa druga strana I ono što sam rekao, prvo sve ušrafiti, pa onda ide PCB odozgo i lemljenje - važan korak da bi izbegli da eventualno izgubimo lem (što se sočima ne vidi a moš se desi) Back to the ram: - - - - END OF PART TWO - - - - Sad sve ovo još tri puta... bnb, LightMatic, krca44 and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 1 4 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah