Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Novi foolrangeri, ovaj put stakleni !samo, japansko neko staklo, bliski rodjak onog japanskog kanistera od 10 litara, iz vica, garantovano !😂

• 4 nedelje kasnije...
  • 1 year later...
Napisano

I Feastrex zastaklio...😁

AV.WATCH.IMPRESS.CO.JP

日本電気硝子は、超薄板ガラス「Sonarion」を用いたスピーカー振動板が、フルレンジスピーカーユニットブランド「Feastrex」に採用されたと発表した。Sonarion振動板は複数の音響ブランドで採用が進んでおり、オーディオ分...

Napisano

Izgleda bice nesto od staklići😁

Nego , nikako da ih dobije onaj Soundimports...i ovaj MarkAudio je izgleda nalpovoljniji da se proba...

Napisano

Ljudi, gledam ove japanske drvene kuće (ono minimalizam, tatami, klizni zidovi, 95% drvo) i ne mogu da se ne zapitam koliko tu zapravo ostane budžeta za sistem kad se ne ide na cigla+beton varijantu.....?

Ako uzmeš neku klasičnu priču kod nas (temelj, blok, beton, malter, ko zna koliko mokrih radova), realno ode ozbiljna para samo na „kutiju”. Kad prebaciš na drvenu/montažnu varijantu, pogotovo ako ideš racionalno (bez ludih arhitektonskih egzibicija), možeš da uštediš tipa 20–30% ukupnog budžeta kuće. Razlika: (lupam) 10–20k€ u džepu za tipa 120 kvadrata....:D

Za te pare:

ulaziš u ozbiljan nivo zvučnika (tipa Focal / Dynaudio klasa)
ili ideš na full lanac: dobar DAC + pojačalo + zvučnici
ili ako si lud (kao većina nas :default_smesna:) – analog + digital paralelno bez griže savesti

Ali nije samo lova......drvo kao prostor daje:

prirodniju difuziju.......
manje „betonskog odjeka”.....
topliji, „živ” zvuk....

Iskreno, meni ovo sve više ima smisla nego da sipaš pare u beton, a posle krpiš akustiku panelima ko studio.
manje zidova = više muzike

Baš me zanima da li je neko kod nas radio ozbiljan sistem u drvenoj kući i kako se ponaša dole ispod 50Hz.......:loleverybody:

Napisano

Ima na Youtjubetu i nekakav sinhronizovani prevod, ali je slusljivo neizdrziv. Bolje je bilo dok sam mislio da pricaju o mladim gejsama i kikocu se...

Napisano

idibegaj
podesis original japanski ton, da cujes coveka kako prica a ne kao Tarzan kad na nemackom prica spritzenspritzen

ukljucis sub, podesis englenski i to je to

kako drugacije?

• 4 months later...
Napisano

24 minutes ago, Pchelac said:

Ide polako...ali zato - sporo ! 😁

Evo jos jednog stolara kome ne treba ukazivati poverenje...🤣

Screenshot_2026-08-30-12-36-40-451_com.viber.voip-edit.jpg

Poverenje je prevaziđen osećaj sigurnosti. To ne postoji u poslednje vreme. :oke: 

Napisano

Ovako sam ih slusao do sada, odsecene sa 60setak uF. Apropo usviravanja : ovako bez basa ,kad pustim mjuzu na hladno, zvuce onako obicno, pa ih pustim da sviraju jedno dva sata i kad se vratim drugi zvucnici, malci svire bar tri dB glasnije ...i lepse.Lako probati, poslusam jednu pesmu, stavim je na repeat i vratim se sat dva kasnije.

Screenshot_2026-08-30-12-41-05-092_com.miui.gallery-edit.jpg

Napisano

Teracu tiho fullrange nekoliko dana, a probacu i sa ovom desetkom kao WaW,  samo se mislim da bas odsecem jos nize, stajaznam na 200Hz...a malce u kutijici...nemam pojma, uskocice neko sa predlogom.

• 2 nedelje kasnije...
Napisano (izmenjeno)

Evo nekako sam ih slupao...😕

Zakazao svuda po malo, i kao stolar i kao dizajner...ovaj furnir ispao braon posle lakiranja i preveliki je kontrast sa belim slojevima spera. Bolje da sam ostavio topolu golu😃...Tako je to kad ih radis u nocnoj smeni na poslu, kad nema posla naravno.

Sledi razrada sa fullrange signalom ( mjuzom) i uskladjivanje sa bass kutijama ispod.

Screenshot_2026-09-11-22-15-42-941_com.miui.gallery-edit.jpg

Screenshot_2026-09-11-21-26-28-562_com.miui.gallery-edit.jpg

Screenshot_2026-09-11-21-29-18-671_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.jpg

Izmenjeno od Pchelac
Napisano (izmenjeno)

Furnir sa Temua je jako tanak, na papiru, i jako dobro prati zaobljenja ivica bez pucanja, metodom suv lepak za drvo pa vruca pegla...bolje da sam tako uradio prednju plocu...evo kako izgleda na zadnjoj ploci tokom lepljenja, poluprecnik zaobljenja oko 10 mm.

Izmenjeno od Pchelac

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Kreiraj novo...