Dedskin Napisano Decembar 9, 2024 #1 Napisano Decembar 9, 2024 Poštovanje . Inače sam bio Audio inženjer , elektronika i sve to . Pa sam koristio i i dalje imam Aktivne studio monitore jer to je najbolji zvuk , bolje čuo nisam , možda ima ali linkwitz riley 24db po oktavi rez na 2khz uobičajeno na elektronskoj skretnici , pojačalo za svaki transduser , to jest zvučnik , visoki bas srednji kako god , monoblok napajanje . To je šema koju je teško pobediti . Međutim došla druga vremena . Strimovanje . Aktivni Studijski monitori nisu za to pravljeni , nema , po neki ima bluetooth ali to je smešno zbog BT kompresije . Tako da ko da nema računam . Mogu na PC , sa svojim DACom 24/192khz da puštam strimujem . Ali Prvo Komp se čuje , iako sam pravio posebno za zvuk da je tih , opet se čuje mora se nešto čuti . ne čuje se on danju , al noću kad je nivo buke nizak oko 20-30dB odokativno ako uzmemo da je 60ak dB normalna pozadinska buka ... tada je ok , al kad noću padne i mogu da uživam u dinamičkom opsegu koji čak i pasivni zvučnici mogu da izguraju , upalim komp , pola opsega ode . Upalim bluetooth nema kompa kompresija . Imam LG OLED C1 65inča , zamisli WEB OS nema Tidal , ili ima a ja ne znam naći. I šta sad . Vidim ima pojačala sa strimerom , oko 350e , al mnogo mi je to trenutno , kasnije ću uzeti jer sam skoro uzeo TV mnogo para dao . Kako ja sad da koristim TV da strimujem TIDAL jer TV se ne čuje . Ne može da gura Monitore pa moram pasivno . Čujem ima Chrome Cast , mogu to da nakačim na TV i koristim izlaz sa TVa . DAC verovatno nije nešto u TV ali nije ni za baciti ,kad bolje nemam. A čujem ima i Audio Cast , specijalno za muziku koji se kači na pojačalo , dakle ugašen i TV . Ali kakav je DAC na tome i kako to radi . Možda neki savet od ljudi koji su na HI FI duže pa su pre ušli u fazu strimovanja , pa znaju više . neka preporuka . Dok ne umem čestitu spravu . Tidal i onako jedva drži CD standard 16bit 44khz , baš sam poredio , čujem malo razliku , al ajde tu je negde , bolje nemam , dovoljno. Sad samo da nekako ležim i sa Telefona da puštam , al ne preko BT da bih zadržao taj približno CD kvalitet . neke preporuke iskustva Unapred hvala Pavle
Woland Napisano Decembar 9, 2024 #2 Napisano Decembar 9, 2024 bez audio BT adaptera ili strimera sa dacom baš nikako. ima jeftinih striming platformi baziranih na mikro računarima, čak i na ruterima, ali ja ne znam modele.
Koja Napisano Decembar 9, 2024 #3 Napisano Decembar 9, 2024 Kao što Woland reče, Ima onih jeftinih STB uređaja (smart tv box), koliko znam pasivni su, mislim da na forumu ima Mikina tema kako instalirati Linux na njega, tj baš neka lagana verzija Linuxa, onda na njega instaliraš Tidal i teraš. Ti STB uređaji često imaju optički izlaz, ne znam da li ti on radi posao, ili moraš preko hdmi pa na tv pa tako.
Mikorist Napisano Decembar 9, 2024 #4 Napisano Decembar 9, 2024 Ja sam naprvio Linux da bi to mogao. Evo ovde uputstvo u pdf https://www.diyaudio.rs/topic/10902-fai-cockpit-album-player-iso/page/11/#comment-460950 aplayer ima i za Windows ovde https://vvfon.ru/aplayer_eng.html i on ima UPnP/DLNA control - sve ide kroz LAN/Wi-Fi MusicBee Install the UPnP/DLNA plugin by copying the file mb_Upnp.dll to the Plugins directory. The plugin’s page link: http://getmusicbee.com/addons/plugins/11/upnp-dlna-device-support/ In the menu "Edit-Setting-Plugins-MusicBee UPnP-Setting" choose the options: оutput sample rate: 44100 to 192000 maximum bit depth: 24 оutput format: PCM - 24 bit оutput sample rate: same as source. Choose APlayer Mini Renderer as an output device in the menu "Edit-Setting-Player-sound output via: APlayer Mini Renderer" BubbleUPnp se koristi isto sa telefona za Tidal u oba slucaja Na Windows ne znam kako radi - nikad ga nisam koristio za muziku
Dedskin Napisano Decembar 9, 2024 Autor #5 Napisano Decembar 9, 2024 1 hour ago, Koja said: Kao što Woland reče, Ima onih jeftinih STB uređaja (smart tv box), koliko znam pasivni su, mislim da na forumu ima Mikina tema kako instalirati Linux na njega, tj baš neka lagana verzija Linuxa, onda na njega instaliraš Tidal i teraš. Ti STB uređaji često imaju optički izlaz, ne znam da li ti on radi posao, ili moraš preko hdmi pa na tv pa tako. Pa na optiku ciljam čisto da sam galvanski odvojen . Ali to će doći sa Recieverom modernim što ima HDMI , Tidal i optiku . REŠIO , napatio sam se . Besan je to TV može da se kontroliše sa fona , a može i da se Castuje preko Wifi . Pa Tidal na Telefonu , izlaz trenutno DAC sa TVa , al vidim sad i ne treba mi Reciver neki od 350e , samo DAC sa optikom da idem preko optike . Al za sad poenta je da ugasim komp , i idem preko TVa , može sve , verujem da bi moglo i na jeftinijem TVu . Bitno da radi , ako neko bude pitao eto sad znamo , može preko Cast. I zvuk je dobar , nije BT , Wifi je .
Mikorist Napisano Decembar 9, 2024 #6 Napisano Decembar 9, 2024 pre 2 časa, Dedskin reče Mogu na PC , sa svojim DACom 24/192khz da puštam strimujem . Ali Prvo Komp se čuje , iako sam pravio posebno za zvuk da je tih , opet se čuje mora se nešto čuti . ne čuje se on danju , al noću kad je nivo buke nizak oko 20-30dB odokativno ako uzmemo da je 60ak dB normalna pozadinska buka ... tada je ok , al kad noću padne i mogu da uživam u dinamičkom opsegu koji čak i pasivni zvučnici mogu da izguraju , upalim komp , pola opsega ode . Ja imam poseban mini PC smo za DAC... dell optiplex micro Ni 10db se ne cuje iz njega. Cak i otvoren ovako
Dedskin Napisano Decembar 9, 2024 Autor #7 Napisano Decembar 9, 2024 31 minutes ago, Mikorist said: Ja sam naprvio Linux da bi to mogao. Evo ovde uputstvo u pdf https://www.diyaudio.rs/topic/10902-fai-cockpit-album-player-iso/page/11/#comment-460950 aplayer ima i za Windows ovde https://vvfon.ru/aplayer_eng.html i on ima UPnP/DLNA control - sve ide kroz LAN/Wi-Fi MusicBee Install the UPnP/DLNA plugin by copying the file mb_Upnp.dll to the Plugins directory. The plugin’s page link: http://getmusicbee.com/addons/plugins/11/upnp-dlna-device-support/ In the menu "Edit-Setting-Plugins-MusicBee UPnP-Setting" choose the options: оutput sample rate: 44100 to 192000 maximum bit depth: 24 оutput format: PCM - 24 bit оutput sample rate: same as source. Choose APlayer Mini Renderer as an output device in the menu "Edit-Setting-Player-sound output via: APlayer Mini Renderer" BubbleUPnp se koristi isto sa telefona za Tidal u oba slucaja Na Windows ne znam kako radi - nikad ga nisam koristio za muziku to nešto komplikovano . I opet moram kupovati stvari i komp . Kad dođe dotle uzeću moderno pojačalo sa svim tim . Rešio sam ima ThinQ aplikacija za kontrolu TVa sa Fona , i Fon Casting na TV sa telefona. znači spojeno sve , može i da se upali i ugasi sa fona sa tom njihovom aplikacijom . kako mi nije palo na pamet ranije , nisam koristio taj Cast , a eto dodje dobro za muziku a boga mi i bolje je od daljinskog . Još jedna stvar koja nije nikom pala na pamet , RCA kabal pa u pojačalo i stream sa telefona . Nije neki DAC , al koliko Tidal može , priključio sami na Studijske monitore u velikoj sobi koja je akustički obrađena al ne namerno nego je ostava pa svuda po zidovima svega , pa zvuči dobro . Fantazija zvuk . Samo to je kotlarnica , ne ona sa drvima , mi koristimo Toplotnu pumpu pa je tamo više kao soba gde stoji ta pumpa , možeš sobu napraviti al je podrum , opet nije za dnevnu sobu sebi da napraviš iako je sve čisto . al svejedno sam iz znatiželje probao , nema zujanja nikakvog na monitorima jer Telefon je na bateriji pa nema Ground loop i ostali problemi . Zvuk fantazija . Pa sam ostavio to tamo , moram samo kupiti nosače za zvučnike , stavio sam ih na stolice za test , a trebaju višlje , samo kao test kako zvuči soba i to . Tako da 3 rešenja , taj linux , Casting , i obični stari Činč kabal . Al hvala svima na inputu , kad dođe vreme za pojačalo sa ugrađenim Tidal i ostalim stvarima , treba i tu saveta .
Dedskin Napisano Decembar 9, 2024 Autor #8 Napisano Decembar 9, 2024 1 minute ago, Mikorist said: Ja imam poseban mini PC smo za DAC... dell optiplex micro Ni 10db se ne cuje iz njega. Cak i otvoren ovako Palo mi je na pamet , al moraću tome da se posvetim . Caka je što ja sad učim za pravosudni ispit , pa mi je bitno da mi ide muzika , nemam vremena da čačkam. A kad položim i budem advokat za nekih 6 meseci , počastiću se nečim da mi reši te stvari . Ma da platim lika da mi namesti
Mikorist Napisano Decembar 9, 2024 #9 Napisano Decembar 9, 2024 pre 8 minuta, Dedskin reče Kad dođe dotle uzeću moderno pojačalo sa svim tim . To jeste najbrže rešenje. U takvim uređajima uvek ekonomišu na nečemu. Pa ispadne da ne valja ni kao DAC a ni kao pojačalo. Duga je ovo priča da se sve smesti u jednu temu. Ima najmanje pet različitih.
zerowaf Napisano Decembar 10, 2024 #10 Napisano Decembar 10, 2024 Od Off topica je napravljena nova tema. Klik na novu temu Naslov možete korigirati ako se dogovorite oko imena.
ManicP Napisano Decembar 11, 2024 #11 Napisano Decembar 11, 2024 15 hours ago, zerowaf said: Naslov možete korigirati ako se dogovorite oko imena. Nemo leba ti menjaš naslov demokratskim putem, izrodiće se još 2 offtopic teme minimum... LightMatic, Koja, Vix and 1 član je reagovao/la na ovo 4
dlalkovic Napisano Decembar 12, 2024 #12 Napisano Decembar 12, 2024 Na aliekspresu mogu da se kupe moduli sa QCC QCC5125 SoC /content/dam/qcomm-martech/dm-assets/images/uploads/meta/engineering-human-progress.png QCC5125 WWW.QUALCOMM.COM QCC5125 is a low-power Bluetooth 5.0 BGA chipset for earbuds and speakers, with integrated noise cancellation, Qualcomm TrueWireless, and aptX technology. primer ZK-QCC QCC5125 QCC3034 Bluetooth 5.1 lossless decoder board APTX LDAC audiophile grade - AliExpress 502
Dedskin Napisano Decembar 16, 2024 Autor #13 Napisano Decembar 16, 2024 On 12/9/2024 at 11:15 PM, Mikorist said: To jeste najbrže rešenje. U takvim uređajima uvek ekonomišu na nečemu. Pa ispadne da ne valja ni kao DAC a ni kao pojačalo. Duga je ovo priča da se sve smesti u jednu temu. Ima najmanje pet različitih. Da , Audiophil Iskustvo , 15 ovde tema ima . Ali prijatelji da vam kažem , moji Behringer B2031A monitori ove godine su punoletni . 18g . Rade kao novi , održavao sam radilo se . Imam jedan par odakle sam delove uzimao , bas jedan jer je beba pocepala nožem il nečim , i jedna skretnica zezala , otišli kondenzatori , i ja pokidam ploču menjajući kondenzatore . ali nije to poenta . Poenta je da posle 18g , u mojoj kotlarnici koja je nekih 13m sa 5m , al ima stvari okolo , veša obešenog , ma svega , imaju i Bass Trapovi od Tepiha u ćoškovima , sve ima a nisam ništa dirao , jednostavno takva soba . SAd kad imam Tidal , odem uključim ih u Telefon , na 1/3 sobe da su 2/3 iza mene , sa bas trapovima i ostalim stvarima , trougao od po 1m glava i dva zvučnika . I još da pojačam stereo sliku stavim ruku tako da levim okom ne vidim desni zvučnik a desnim okom ne vidim levi . Stavim dlan , čisto da pojačam . Slučajno sam naiša na to , kad sam ugasio svetlo , pomerio ruku ja kao NEO u Matriksu , vidim bog te , i mašem ja rukama , dobijam ideju kako zvuk ide šta radi . I na kraju skontam , pa da treba podeliti uši malo više , stavim ruku , uđem u stereo sliku , A ONO KAO NA EXIT DA ULAZIM , KAO NEKI KLUB , BINA , 18g , ja čujem nove zvuke na Prodigy Albumu , druga pesma . To je ljudi neverica , ja i kum smo radili muziku imamo 10 pari studijskih monitora gotove sve iz radnje , tako da nije da nisam slušao dobre zvučnike , OVO JE SOBA . Ko je od Audiophila blizu Šida Slobodno nek se javi , da vidi zvuk. Naravno može i drugi zvučnici , može i svoje poneti kako god , nije do zvučnika do postavke je , al opet bolje da su monoblokovi , svaki drajver svoje pojačalo , jednostavno to je najbolji rad . Tako se radi i na EXITu , i tačno taj zvuk , ko da si u masi , a na bini bend . Vrh ... Zvučno vredi bar 50 000e i to ne bi ni saznao da nije bio Tidal , pa sam prešao na TV , sklonio monitore , našli se dole u podrumu , slučajno postavim , i bam . Neverica . pozvani ste da probate . grone je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah