Woland Napisano Maj 16, 2022 #1 Napisano Maj 16, 2022 i Evrovizija se solidarisala, pa udelila Ukrajini nagradu da ohrabri njihovu pravedničku borbu za NATO ciljeve, do poslednjeg Ukrajinca; naša Konstrakta se sticajem okolnosti našla u klinču "stručnih žirija", kontrolisanih od strane Gej i NATO lobija, i širokih narodnih masa - osvojila visoko peto, odnosno čak drugo mesto po glasovima publike; i, šta ćemo sad? pa, likovaćemo, za vas ne znam, ali ja eto baš hoću; a evo i dokumentacije u prilogu: Kroz tri pjesme kao tri faze postsocijalističkog groominga, autorica povezuje ove točke do konačne slike – portreta post-Balkana u neoliberalnoj izmaglici. Postbalkanski barok i eurovizijska renesansa | kulturpunkt WWW.KULTURPUNKT.HR Mapiranjem neuralgičnih točaka suvremenog postjugoslavenskog društva, Konstrakta ih povezuje do konačne slike – portreta post-Balkana u neoliberalnoj izmaglici.
Zen Mod Napisano Maj 16, 2022 #3 Napisano Maj 16, 2022 i sta bi onda, sa prvim mestom? neumnost ljudskog roda se ne menja niti ce se promeniti isto kao ni potreba za ispadima ove vrste njen plasman je nebitan koliko je bitno da se desilo ono, njoj zelim svaku srecu da unovci sto se unovciti moze umetnica mora biti zdrava i sto bi MegaCar reko - od necega se mora kupiti vina i prsute msm, meni je u svemu bila fascinanta cinjenica da je ona izdrzala svoj maltretman u kontextu militantnog Gay-NewWorld virtuelno-stvarnosnog hepeninga nije fenomen da se Konstrakta desila - desava se ona odavno, kao sto se i konstantno desava dovoljna kolicina kvalitetnog ljudskog bavljenja fenomen je sto se desio burst, involvement u pomenuti hepening a sto se ona fenomenalno ponela, sudeci po svim parcicima informacija koje pokupih 'nako - prodje ona kroz taj kal a da se cak nije ni zabrinula da'l ce uprljati Borosane bilo bi dobro kad bi Srbija cela bila Zemlja Gruva shonne, Aleks and vladd je reagovao/la na ovo 2 1
shonne Napisano Maj 16, 2022 #4 Napisano Maj 16, 2022 Bila je sjajna, onako kako sam ocekivao. Odlicno 🤗
Woland Napisano Maj 12, 2024 Autor #5 Napisano Maj 12, 2024 bila Evrovizija sinoć, ja gledao pobedilo ono iz Švajcarske, msm ne vređam ga (ju) - ono samo 'oće da ga se tako oslovljava, ono kao još nije odlučilo glede pripadnosti polu, pa je zatražilo tajm aut od jedno 30 godina da se presabere i odluči.. nije cukar u vodu, odlučiće; eee, da ono zna da je kod nas uvredljivo obraćati se nekom u trećem licu, ali ne zna. moraće to hitno da se menja.. posle sam malo guglao, da se obavestim o novim dostignućima iz problematike polova (spolova), pa sam utvrdio da se dodavalo još slova na LGBT, sada je to LGBTQIA2S+ ne znate, axa! evo linak da se malo uputite: Your Guide to Understanding LGBTQIA2S+ Definitions | INSTI WWW.INSTI.COM Your quick reference guide to learn about the acronym LGBTQIA2S+. Learn about the different terms and verbiage used to promote inclusivity across the spectrum. ovo da se proradi do petka, ispitivaću. nego, u sred guglanja se setih (ovo sam iz svog dupeta izvadio, bez gugla) Koste Bunuševca, koji je još '70 bazao gradom u suknji, sve to zbogradi provokacije.. provokativan je bio i njegov plakat iz prve polovine '80, koji je stajao iznad ulaza u Dom Omladine tada niko nikoga nije pitao kakvo mu je seksualno opredelenje (uzgred - Kosta je bio heteroseksualan), nije bilo obavezno autovati se, ovaj plakat je podigao frku u SUBNOR i nekim institucijama.. mišljenje koje o tome ima Crkva nije bilo bitno pa nije ni zabeleženo, plakat niko nije fizički napadao, polivao bojom npr, niti ga je neko čuvao.. trajao je koliko plakati traju. danas su se LGBTQIA2S+ persone izborile da imaju Evrosong, pa se jednom godišnje prikazuju publici.. Evrosong je bastard između Geta i Zoološkog vrta; na ulicama Beograda su murali Ratka Mladića, onog prolećnog Patrijarha i raznoraznih svetaca, Kostu Bunuševca su svi zaboravili, zaboravljen je Beograd noću, šou Olivera Mandića koji je bio na za red veličine većem nivou od sinoćne manifestacije, sve je prekrilo licemerje omatorilo se, a sećanje pritiska Aciko, Doktor and Vix je reagovao/la na ovo 1 2
Vix Napisano Maj 12, 2024 #6 Napisano Maj 12, 2024 Ja gledao nakratko sa klincem. Ono, svako zivo bice ima pravo na zivot, ali... Vec par godina, kad god odgledam Evroviziju, sve mi se vise place Jos samo da dodju i vanzemaljci iz "Independence Day" da pevaju, pa...necu primetiti neku razliku... Woland je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Maj 12, 2024 #7 Napisano Maj 12, 2024 (izmenjeno) @Woland Ja gledao i oba polufinala. Ono iz Svajcarske se izjasnilo i insistira da se naziva - Oni. Mo's misliti. Kao profesionalni muzicar u penziji izjavljujem da su Lignji spakovali svilen gajtan i ostavili ga ( neopravdano ) bez 1. mesta. Zasto ? Grcka - NULA bodova ( msm na ziri ). Spanija - NULA bodova ( takodjeR ziri ). Odgovor : cista ljubomora zbog turizma, GoT i njihove ekspanzije u tom domenu koja je neverovatna ( bejah pocetkom maja u Du ). Ima toga jos. Luxemburg - pevacica iz Izraela. Izrael dao njima "svega" 12 poena. I tako dalje . . . Sibicarenje je krenulo sa glasovima publike. Nesto iz prve ruke : ljudi koji su glasali putem SMS za Cro ( ukljucujuci moju kcerku i njenu ekipu ) nisu dobili potvrdu da su im glasovi prispeli tamo gde trebaju. Mozemo o tome jos . . . samo se bojim da ne skliznemo u blato i probudimo Administraciju. Da ne zaboravim : sve sto si napisao oko Koste Bunjusevca . Legenda ovih prostora, a i sire. Izmenjeno Maj 12, 2024 od Doktor Woland and Vix je reagovao/la na ovo 2
Zen Mod Napisano Maj 12, 2024 #8 Napisano Maj 12, 2024 danasnjih dana, Ćopić više ni svoje selo ne bi branio, nego samo kućni prag zerowaf je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Maj 12, 2024 #9 Napisano Maj 12, 2024 (izmenjeno) Samo jos da dodam - navijao sam za Letonca ( IMO - najbolji muski vokal ). Izdvojio bih jos i neopravdano diskvalifikovanog Holandeza, Gruzijku kao ubedljivo najbolji zenski vokal na komplet manifestaciji ukljucujuci i polufinala, ali sa na zalost, trapavom scenografijom, demode stajlingom i koreografjom. Sasvim dobri bili i Norvezani ( bend koji nije bio aktivan godinama, kambek, IMO - odlican, samo napred i sto dalje od ovih ), Francuz - odlican vokal, ali na zalost, text numere insuficijentan ( u prevodu : vrti 3 prostoprosirene recenice ), bio maestraan a kapela, ukupno nastup = meh ( na tonskoj probi pozivao na mir i tako napravio auto pr za finale ). O prosecnim i losim ovaj put ne bih . . . a mozemo i o tome. Npr. o laznim satanistima, paganima iz Irske, kao i pobednik iz Ch, pevac/pevacica nonbinar/ka . . imala kanom tetovirane skidajuce tetovaze koje su osudjivale desavanja u Gazi , imala par gorecih intervjua na tu temu, pa ih brze-bolje pobrisala, te usla u finale . . . Rekoh mojima sinoc posle ovog sunovrata Eurosong-a : od nje i njene ekipe sigurno znam vise o Aleister Crolwey i magijasima, kultovima, ritualima, ali hajde . . . dobi od Australije cijelih 12 bodova. A na samom kraju da pobedi lbgt+ agenda dade onu crnu krunu od shatro trnja Svajcarcu za pobednicki nastup. Cisto da zaokruze cirkus. Izmenjeno Maj 12, 2024 od Doktor Woland and Vix je reagovao/la na ovo 2
Vix Napisano Maj 12, 2024 #10 Napisano Maj 12, 2024 Evrovizija=Sibicarenje. Uvek bila i bice. Mozda je pre bilo lepse zapakovano, pa nisam primecivao. Sad je bas ocigledno...
Mikorist Napisano Maj 16, 2024 #11 Napisano Maj 16, 2024 On 12. 5. 2024. at 14:21, Vix reče Jos samo da dodju i vanzemaljci iz "Independence Day" da pevaju, pa...necu primetiti neku razliku... Srecko je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano pre 1 sat #12 Napisano pre 1 sat Da osvežimo, jer je bilo ranijih godina na ovoj temi. Da li je neko sinoć gledao Eurosong, 1. polufinale ? Posle prošlogodišnjeg katastrofalno lošeg, nadao sam se da od toga ne može biti gore. Međutim, ovo prvo polufinale od sinoć u Beču me je demantovalo. Parada netalentovanih izođača, na čelu sa voditeljskim parom. Naši predstavnici, grupa Lavina iz Niša, sa ukradenom koreografijom, scenografijom, grupa Lordi i Rammstein. Bio sam ozbiljno zabrinut za našeg pevača da ne kolabira na sceni od silne treme koja ga je prosto "pojela". Mrmljao je, šaputao tokom cele numere. Prošli smo u finale. Naša tv komentatorka je bila toliko egzaltirana ulaskom Lavine u finale da je bilo baš urnebesno smešno. 2026 god. ovde u Srb je veliki uspeh proći u finale ovog efemernog takmićenja, politički obojenog preko svake mere dobrog ukusa. Ali, šta ću, moja profesionalna deformacija, gledaću i 2. polufinale, kao i samo finale. Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah