Jump to content

AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)


NIXIE

Preporučeni Komentari

Za ove što prave Miro DAC sa PCM56, isprobao sam gomilu OPA, i najboji je OPA1641A. Zašto mi se to najviše sviđa, nisam skroz siguran, ali zvuči najubedljivije od svih OPA.

Što se tiče mog pokušaja da unapredim zvuk dodavanjem IRF510 mosfet source follower u I/V stepen, mogu da kažem da nije uspelo. Možda sam koncept nije loš, ali ima tu previše konektora, podnožja OPA i žica što negativno utiče na zvuk. Zamišljeno je da bude jednostavno za dodavanje i uklanjanje, i jeste, ali ne zvuči tako dobro. Dodaje bas, previše umekšava zvuk i fale mi u muzici neki fini detalji, za koje znam da su tu.

Sledeći korak je izbacivanje iz DAC-a PCM56 pločice i ubacivanje AD1862 pločice. To je poslednja, neću više. :bad_boys_20:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisam bas siguran, ad1862 je cmos, sto ga cini podloznim za gnd bounce, na sta miro nije obracao preveliku paznju na/u njegovom pcb/shemi. Steta sto nije hteo da unapredjuje kola na dalje, ali kapiram ga skroz. I ovako je dao veliku kontribuciju diy zajednici. Pogledas onu mrtvu temu za tda1541a na bigdiy, i smoris se koliko ima informacija a ne zna se koja je veci prekenj od druge, niko da verifikuje ista, kamoli da se iscima koliko i miro. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo ga i AD1862 konačno u pogonu. Sprava je definitivno u rangu PCM63.

U startu nije proradio odmah,  jer nožica 8 na I2S konektoru nije spojena na GND i ako na njoj piše GND. Spojio odozdo sa nožicom 7 (isto piše GND) i sad je sve kako treba. Miro reče da je svuda ispravio, možda smo koristili stari gerber file. No sve jedno, nije ništa opasno, samo neće da radi lepo nego krešti. :krstix:

Znači svi koji imate pločice za AD 1862,  obratite pažnju na taj detalj. Isti problem bio i na nekim drugim Mirovum pločicama, nije loše to proveriti tokom popunjavanja pločice.

IMG_20231221_195214_copy_1248x1664.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...